Şimdi Ara

2011 LYS2 anlayamadığım sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: esadfb

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Kimya testinin 10. sorusunda kaba H(2)O eklediğimizde denge derişimleri değişir. Ancak denge bozulmaz, dengedeki maddelerin mol sayılarında bir değişim olmaz.

H(2)O, yani su ekliyoruz.

M = n/V

n değişmiyor. V, su ilavesi olduğu için artıyor. Buna göre M azalır. Yani derişim değişir. E şıkkı doğru olur.

Soruda hata yok; ama çeldirici gelebilecek, güzel bir soru.

denge zaten derişimlerle ilgili. Denge değişmiyorsa derişimlerde değişimez dedeğine göre

Derişimlerde ister istemez değişim olacak. Çünkü çözücüyü arttırıyorsun. Ama denge sabiti de aynı kalıyor sonuçta.

Burada değişmeyen asıl şey mol sayısı. Dengedeki maddelerin mol sayıları değişmez.

Bu soru tipinin bir benzeri de pistonlu kaplarla geliyor. Pistonu aşağı ittirdiğimizde dengedeki gazların derişimi, dengenin yönüne ne olursa olsun, artar. Çünkü hacmi azaltıyoruz.

Bu konuyu üniversitenin ilk yılı dahil 4 yıl gördüm. Umarım hâlâ bazı şeyleri yanlış hatırlamıyorumdur. Ama benim bilgim böyle.

O aktiflik sorusunda da bir hata var. İndirgenme sıralaması ters verilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 27 Haziran 2011; 16:06:03 >

• bi testte bu kadar hatalı soru nasıl olabilir ya kimyada 10 ve 12. soru bariz hatalı keza 16. aktiflik sorusu da benim 3 yanlısım var 2 si bu sorular :S ve yine ygsdeki gibi bu hatalı sorular kaynayıp gidecek çok büyük haksızlık bu ama bi netle sıralamanın ne kadar deiştiğini göz önünde bulundurursak
  • Orda sanırım kastedilen şey dengenin sağa veya sola kayma olayı. Yani demek istediğim su eklersek katı ve suların denge tepkimelerinde etkisi olmadığı için tepkime sağa veya sola kaymayacak dolayısıyla denge derişimi değişmeyecektir. Gelipte bana deseydi ki ordaki h2e biraz daha ekleme yapsak o zaman sola kayacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinduranttt

bi testte bu kadar hatalı soru nasıl olabilir ya kimyada 10 ve 12. soru bariz hatalı keza 16. aktiflik sorusu da benim 3 yanlısım var 2 si bu sorular :S ve yine ygsdeki gibi bu hatalı sorular kaynayıp gidecek çok büyük haksızlık bu ama bi netle sıralamanın ne kadar deiştiğini göz önünde bulundurursak

12. soru neden hatalı ben bi hata göremedim ama soruda?
  • fizikdeki 21. soruyu biri açıklayabiir mi ? mıknatık orada düzgün manyetik alan oluşturacak. F=bqv kadarlık bir kuvvet etki edecek parçacığa doğal olarak hız artacak. zaten elektirik alana gireninki de artıyor D şıkkı olması gerekmez mi ?
  • o soruda kuvvet vektörü hareket yönüne dik olduğundan(sayfa düzleminden içeri kuvvet) dairesel hareket yapar. dairesel harekette de hız BÜYÜKLÜĞÜNÜN değeri değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NHC

o soruda kuvvet vektörü hareket yönüne dik olduğundan(sayfa düzleminden içeri kuvvet) dairesel hareket yapar. dairesel harekette de hız BÜYÜKLÜĞÜNÜN değeri değişmez.

tamam dairesel hareket yaparken hız DEĞİŞMEZ ona bişey dedeğimiz yok ancak proton o sisteme girince hızı ilk duruma göre artar sonra değişmezmi ben orayı anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: esadfb

quote:

Orijinalden alıntı: kevinduranttt

bi testte bu kadar hatalı soru nasıl olabilir ya kimyada 10 ve 12. soru bariz hatalı keza 16. aktiflik sorusu da benim 3 yanlısım var 2 si bu sorular :S ve yine ygsdeki gibi bu hatalı sorular kaynayıp gidecek çok büyük haksızlık bu ama bi netle sıralamanın ne kadar deiştiğini göz önünde bulundurursak

12. soru neden hatalı ben bi hata göremedim ama soruda?

a şıkkında ki>kç diyor bu şık da yanlıs. çünkü tekpime sonun da ki=kç olmalı. eğer başlangıçta die belirtseydi soruda a şıkkı da doğru olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kevinduranttt -- 29 Haziran 2011; 18:35:03 >

• kimya 10 D olması lazım değilmiya
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.