Şimdi Ara

2010 ÖSS SINAV ÜCRETLERİ YUH.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Olsun o kadar da verilecek sınavlara yapacak bir şey yok.
  • 35 + 20 + 20 = 75 lira...

Alan dışı tercih yapacakların durumu daha da vahim. Sayısalcıyım, o LYS-5'e de öylesine girmeyi düşünüyordum; ama vazgeçeceğim geçen sene olduğu gibi galiba.
  • Bu sınavlar bedava olsun,inan millet sırf heyecan için girer
  • Bence pahalı değil. Toefl'a 185 $ bayıldıktan sonra...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Edepsiz

Bence pahalı değil. Toefl'a 185 $ bayıldıktan sonra...

Sanki TOEFL'a ÖSS/YGS-LYS gibi akın ediyor tüm Türkiye de...
  • Türkiye etmiyor ama dünya ediyor.

Toefl'a giren sayısı: 4,5 milyon X 185 $
    ÖSS'ye giren sayısı: 1,6 milyon x 50 $

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uygurca -- 21 Ekim 2009; 21:08:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Türkiye etmiyor ama dünya ediyor.

Toefl'a giren sayısı: 4,5 milyon X 185 $
    ÖSS'ye giren sayısı: 1,6 milyon x 50 $

Konumuz dünyanın girdiği sınavlar ve dünya değil, Türkiye Cumhuriyeti ve YGS-LYS. Garibanından zenginine herkesin girdiği ciddî bir sınav.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 21 Ekim 2009; 21:25:02 >
  • Sınav sınavdır. Toefl'a eğlencesine, hobisine kimse girmiyor. O aynı gariban yurtdışında burslu master yapabilmek için yine o sınava giriyor ve 185 $ ödüyor. Öyle bir imaj vermişsin ki zengin çocukların haftasonu eğlencesi sanki.

İkincisi ise ucuz demiyorum ama pahalı değil. ÖSS nedir? 4 yıl liseye giden öğrencinin sonraki eğitim hayatını devam ettirmesi için girilmesi zorunlu bir sınav. Bu sınav 4 yılın ardından yapılıyor. Her yıl yapılmıyor. Şimdi biraz matematik yapalım:

365 x 4 = 1460 gün yapar.

75 tl ücreti bölelim bakalım: 75/1460 = 0,051... tl

Günde bu kadar para ayırarak bu ücret rahat karşılanabilir.
  • quote:

Sınav sınavdır. Toefl'a eğlencesine, hobisine kimse girmiyor. O aynı gariban yurtdışında burslu master yapabilmek için yine o sınava giriyor ve 185 $ ödüyor. Öyle bir imaj vermişsin ki zengin çocukların haftasonu eğlencesi sanki.

İkincisi ise ucuz demiyorum ama pahalı değil. ÖSS nedir? 4 yıl liseye giden öğrencinin sonraki eğitim hayatını devam ettirmesi için girilmesi zorunlu bir sınav. Bu sınav 4 yılın ardından yapılıyor. Her yıl yapılmıyor. Şimdi biraz matematik yapalım:

İyi, peki.

• quote:

Sınav sınavdır. Toefl'a eğlencesine, hobisine kimse girmiyor. O aynı gariban yurtdışında burslu master yapabilmek için yine o sınava giriyor ve 185 $ ödüyor. Öyle bir imaj vermişsin ki zengin çocukların haftasonu eğlencesi sanki.

hesabın güzelde kardeşim karnını doyuramayanlar war bu ülkede 500 tl ye 4-5 kişi geçinenler var hadi hepsini geçtim mustafa kemal atatürk ün halkcılık ilkesi var anayasada nerde halkcılık nerde eşitlik

• inş bu 2011de sınavı istediğim yeri kazandıktan sonra seıf zevkine 1.bölümü yapıp 2.kısımda full yanlış yapmak için giricem
  • Coz az bence bu kafa yapısına en ucuz sınavı 500 dolar yapmak lazım.. bazıları abd de yasıyor sanırım
  • ben 3 tane bölüm sınavına giricektim yani 95 lira bayılıcaz
  • YGS 35 TL
    LYS-3 20 TL
    LYS-4 20 TL

Toplam 75 lira bayılcaz yaniYUH be.Yazıklar olsun.Fakir adamın gerçekten okumaya hakkı yok bu ülkede.Biz karşılayacak durumdayız allaha şükür ama ne adamlar var bu memlekette.Hiç kimsenin umrunda değil demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ant_alican -- 24 Ekim 2009; 12:26:31 >
  • Yazık çok yazık....

Birileri bu ülkede askeri ücretin 500 küsür lira olduğunu unutuyor galiba....

75 Lira Türkiye şartlarında çok büyük paradır....

Parasız eğitim diyor,öğrenciyi müşteri gibi gören sistemi kınıyorum
  • Kontüre her ay 20-50 lira arası yatıran insanların bulundugu bir ülkedeyiz.. O kadar soru hazırlanıyor o kadar emek var.. Hakları. Sonuçta o kurum dönmek zorunda.. Nasıl dönecek parasız ? Kimse hık mık demesin arkadaş.. İnsan 2 günde bir 50kuruş koysa kenarıya yine çıkar 60-70 lira o zamana kadar.
  • Kimse saçmalamasın.
    Yok kenara hergün şu kadar para koyun felan.Gayet pahalı işte.
    Koyun olmaya alışmışsınız 1000 lira deseler eyvallah dersiniz.
    Hiçbir şeye sesinizi çıkarmaya çıkarmaya bu hale getirdiniz.
    Denildiği gibi ''HALKÇILIK'' ilkesine aykırı bir durum.
    Ama napalım her gün kenara 50 kuruş koyalım..
    Kontöre yatıracağımızı oraya yatıralım.
    Böyle mantığa..
    Koyunlar..
  • İnceden %100'e yakın zam yani. 40 liradan 75'e çıkarmak nedir hakkaten arkadaş? Ben bekliyodum o kadar sınavı 40 lira yapmazlar diye ama 30 + 15 + 15 =60 gibi bişey bekliyodum hadi o da %50 zam yani. İyi gelir kapısı olur ÖSYM'ye bunlar..
  • pahalı
    ücretsiz sınav yok m u?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.