Şimdi Ara

2007-2008 Mondeo 1.6 Titanyum alınır mı? YARDIM LÜTFEN!]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
51.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2001 Focus ambiente GP sahibiyim.D segmentinde bir araç düşünüyorum.Vergi vs düşünürsek Mondeo 1.6 bana mantıklı görünüyor.Aracın performans olarak çok tatmin edici olmadığını forumlardan okuyorum.Benim için güvenlik ve konfor daha ön planda sanırım.En fazla 32-33 bin tl bütçem olacak .Sizce Mondeo titanyum nasıl bir seçim olur? Aslında focus ghia dizel de düşünebilirim belki ama hem ikinci el az km yapmış olanını bulmak zor hem de artık bir üst sınıfa terfi etmeyi düşünüyorum.Mondeo hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entelbamya -- 2 Şubat 2010; 13:21:11 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2007-2008 Mondeo 1.6 Titanyum: Alınmalı mı, Alınmamalı mı?

2007-2008 yılları arasında üretilen Ford Mondeo 1.6 Titanyum, uygun fiyatlı ve konforlu bir sedan seçeneği arayanlar için popüler bir seçimdir. Ancak, satın almadan önce aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır:

Performans: 1.6 litrelik benzinli motor, günlük kullanım için yeterli güç sağlar. Ancak, daha fazla performans arayanlar için 2.0 litrelik veya 2.5 litrelik modeller düşünülmelidir.

Yakıt Verimliliği: 2008 Mondeo 1.6, şehir içinde 100 km'de yaklaşık 9,0 litre, şehir dışında ise yaklaşık 6,0 litre yakıt tüketir. Bu değerler, benzer büyüklükteki diğer sedanlarla karşılaştırılabilir düzeydedir.

Konfor ve Özellikler: Titanyum donanım paketi, deri döşeme, otomatik klima kontrolü ve gelişmiş ses sistemi gibi bir dizi konfor ve özelliği içerir. Geniş iç mekan, uzun yolculuklar için rahat bir alan sunar.

Güvenilirlik: 2007-2008 Mondeo'ların genel olarak güvenilir olduğu bilinmektedir. Ancak, tüm araçlarda olduğu gibi, düzenli bakım ve onarım maliyetlerini hesaba katmak önemlidir.

Kullanıcı Yorumları: 2008 Mondeo 1.6 Titanyum sahipleri genellikle performansından, yakıt verimliliğinden ve konforundan memnun olduklarını bildirirler. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar küçük motorun daha fazla güç arayanlar için yeterli olmayabileceğini belirtmiştir.

Alternatifler: Benzer fiyat aralığında ve özelliklerde bazı alternatifler şunlardır:

• Toyota Avensis 1.8 Sol
    • Hyundai Sonata 2.0 Elegance
    • Opel Insignia 1.6 Cosmo

Sonuç: 2007-2008 Mondeo 1.6 Titanyum, uygun fiyatlı, konforlu ve güvenilir bir sedan arayanlar için değerlendirilmesi gereken bir seçenektir. Performansında bazı kısıtlamalar olsa da, günlük kullanım için yeterlidir. Satın almadan önce kullanıcı yorumlarını okumak ve farklı alternatifleri araştırmak faydalı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Size uygun araçç.... Araç alt devirde kasasına göre biraz ağırdır doğru ama kalktıktan sonra gayet iyi gidiyor...Şüpheniz olmasın.. 2008 yarısından sonraki tit. bulmanızı öneririrm...PARk sensörlerininin standatr olduğu araçlardan...en başta yoktu bazı şeyler sonra tamamlandı...Herneyse..Ben öneriyorum...33 bin'e bulablecek misiniz bilemiyorum
  • yakın bir arkadaşımın abisi 2009 model 1.6 titanyum olarak sıfır ını aldı mayıs gibi 2 ay önce sattı aracını sattı niye diye sorunca fazla yakmasını ve kaliteli araç değil dedi bi kaç tanede ufak tefek problem yaşadı bagaj kilidi bozuldu vs.. kendisi arabadan anlayan biridir öyle tek aracı da bu değil dün tekrar gördüm 0 2010 model polo almış bende fiesta kullanıyorum 2006 model fiesta kullanıyorum arkadaşımda da 2007 focus dizel var sanki ford kaliteyi bozdu son araçlarında gibime geliyor ikimizin aracında gene ufak sayılmayacak sorunlar var.
  • Mondeo kalitesiz mi? 100 bin km testini nasıl geçti biliyormusunuz ? ki o araç 3 serisi ve C klas dan sonra gelen araçdır...İnsignia da öyle denilebilr...

Arkadaşınız için üzüldüm açıkcası D'Den B'Ye geçmiş bence sadece bahane bu olamaz...Hem aracı alırken araştırmamış mı performansını böyle araçtan anlamak olurmu abi?
  • Performansı sınıfındaki atmosferik 1.6 lara göre normal. Kasa ağır olduğu için ilk hızlanmada biraz hantal ama otobanda gidişiiyidir. tüketim değeri şehir içi 10 litre ve etrafında gezer ki o kasa için az bile lpg ile uyumludur masrafınızı azaltır. Yakın arkadaşımda var az çok bende kullandum bir iki ses sorunu var denilbilir sınıfına göre ama alt sınıflardan sessiz. (arka süspansiyon ve motor sesi var bence ama kimisine göre yok :D) İçi çok geniş yol tutşu güvenlik seviyesi güzel en çok beğendiğim yönü iç hacim gerçekten geniş sınıfında insigna c5 gibi araçlara göre arkası dar değil. İLkgelnlerden bizim arkadaştaki ve lpgli.
    Benim o araçta bir gözlemleme debraj balatası normalden erekn bitebilir kasa ağır ve rampa kalkış desteği olması gerekn bir araç rampada dur kalkta sürekli kullanılan debraj çabuk ısınıyor koku yapıyor.

Focusunuzdan sonra kaklabalık şehirlerde park sorunu olan direksiyonu çoook hafif ( ilk zamanlar çok zorluk çekebilirisiniz alışmakta.) geniş konfolru bir otoban arabası sahibi olmak istiyorsanız mantıklı. ama dizel titanyum focusu da gözden geçirin derim yinede.

• valla araştırdığını pek sanmıyorum heralde tipini beğenerek ten almış tır. ona öyle gelmiş bende bindim mondeo ya bi 3 serisi veya c serisi kadar kaliteli gelmedi iç mekan. zaten dediğim gibi tek aracı da bu değil mersedes s 320 de var.

arabadan anlar demek istediğim başka aracı da var yani hayatında sadece bu araca binip kıyaslama yapmadı
  • Benzinli olması etkilemez diyorsanız gayet güzel bir seçim.Taş gibi araba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ona öyle gelmiş bende bindim mondeo ya bi 3 serisi veya c serisi kadar kaliteli gelmedi iç mekan.

Mondeo'nun veya muadilleri olan Passat, Avensis gibi araçların 3 veya C serisi gibi premium markalar kadar kaliteli olmasını beklememek gerekir zaten.
  • Kullanmadım ama performansını yabana atmamak lazım.

Bende 124hp Corolla varken 3-4 kere kalkışlarda yarışmıştım; ilkinde "nasıl olsa hantal yerinden bile kalkamaz" diye yarım gazla kalkmıştım ama Mondeo ilk hareketinden kısa bir süre sonra umduğumdan iyi bir ivmelenme gösterince sonradan yakalayıp geçmekte de zorlanmıştım..

Hantallıktan kasıt gaza fazla basılmayan anlarda,düşük hızlardaki tepkisizliği olabilir bu tür araçların.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 2 Şubat 2010; 21:06:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: entelbamya

Arkadaşlar 2001 Focus ambiente GP sahibiyim.D segmentinde bir araç düşünüyorum.Vergi vs düşünürsek Mondeo 1.6 bana mantıklı görünüyor.Aracın performans olarak çok tatmin edici olmadığını forumlardan okuyorum.Benim için güvenlik ve konfor daha ön planda sanırım.En fazla 32-33 bin tl bütçem olacak .Sizce Mondeo titanyum nasıl bir seçim olur? Aslında focus ghia dizel de düşünebilirim belki ama hem ikinci el az km yapmış olanını bulmak zor hem de artık bir üst sınıfa terfi etmeyi düşünüyorum.Mondeo hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.

D segmentinde en güçlü 1,6 (turbosuz)motor seçeneğine sahip araç aslında ama yine de bu motorun performans açısından verimli olmayacağı zaten herkesce tahmin edilir.Rahatlık, konfor, donanım olarak mondeo sadece Focus'tan değil, birçok araçtan iyidir. Yine 1.6 motoru sınıfındaki birçok araçtan iyi olarak varsayarsak iyi bir alternatif. Ancak D segmentinde bir süre sonra konforda beklentinizin karşılandığını gördükten sonra ister istemez performans arayacaksınız. Performanstan kastım illa 160-180km hızla gitmek değil yanlış anlamayın. Rampada gaza basıldığı anda hızlanabilmek, vites düşmeden sollama yapmak gibi bazı zamanlarda hayatınızı koruyacak performansa sahip olması da ön plana aldığınız güvenlik unsurlarından biri. Bu yüzden 2007'ye kadar olan 3. kasalarına bakabilir, ya da başka markaların turbo versiyonlu modellerini araştırabilirsiniz. Ama 2.0 dizelini alırsanız tabi başka araç aramaya gerek yok.

Saygılarımla.

• daha bu sabah ust komsum 2008 1.6 mondeosunu galericiye satmasi icin brakti sebebi sadece ve sadece ekonomik ayda bir ankara yaptigindan benzin yuzunden satiyor.yoksa arac super bir kere hizlanmaya gorsun 200 le giderken sanki 120 gibi gittigini saniyorsun ...kisaca az kullaniyorsan kesinlikle tavsiye edilecek bir arac....
  • quote:

daha bu sabah ust komsum 2008 1.6 mondeosunu galericiye satmasi icin brakti sebebi sadece ve sadece ekonomik ayda bir ankara yaptigindan benzin yuzunden satiyor.yoksa arac super bir kere hizlanmaya gorsun 200 le giderken sanki 120 gibi gittigini saniyorsun ...kisaca az kullaniyorsan kesinlikle tavsiye edilecek bir arac....

Arkadaşınıza LPG dönüşümünü önerin. Ankara'da yetkili bir Ford servisi garantili LPG dönüşümü yaptırıyor, bir kere sormuştum 1.6 Mondeo'lara yaptınız mı diye, bir sürü Mondeo'ya taktık, kullananlar çok memnun demişti bana görevli. Motor LPG'ye gayet uyumlu, yakıt sorunun az çok çözülür bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

daha bu sabah ust komsum 2008 1.6 mondeosunu galericiye satmasi icin brakti sebebi sadece ve sadece ekonomik ayda bir ankara yaptigindan benzin yuzunden satiyor.yoksa arac super bir kere hizlanmaya gorsun 200 le giderken sanki 120 gibi gittigini saniyorsun ...kisaca az kullaniyorsan kesinlikle tavsiye edilecek bir arac....

Arkadaşınıza LPG dönüşümünü önerin. Ankara'da yetkili bir Ford servisi garantili LPG dönüşümü yaptırıyor, bir kere sormuştum 1.6 Mondeo'lara yaptınız mı diye, bir sürü Mondeo'ya taktık, kullananlar çok memnun demişti bana görevli. Motor LPG'ye gayet uyumlu, yakıt sorunun az çok çözülür bu şekilde.

barisozyurt'a katılıyorum. Satma nedeni sadece yakıt tüketimi ise birçok kişinin yaptırdığı LPG dönüşümünü yaptırmalı. Bu şekilde dizel'den bile daha az yaktırabilir araca, ancak anladığım kadarı ile süratli kullanım var. Bu şekilde LPG'den de dizelden de ekonmomik tüketim beklememek gerekir.

Saygılarımla.

• ARKADAŞLAR SELAM BEDEN 2008-2009 MONDEO TİTANYUM DÜŞÜNÜYORUM AMA, BİRKAÇ SORUM OLACAK SİZE, 2008 TİTANYUM MU YOKSA DAHA UCUZ OLAN 2009 TREND Mİ, BİR DE LPG DE ORTALAMA NE YAKIYOR ACABA, SORULARIMA CEVAP BULDUKTAN SONRA HEMEN ALIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİM... ŞİMDİDEN SAĞOLUN....
  • Trend Titanium karşılaştırması size kalmış ama TİTANİUM öneririm ben aldın mı donanımlı olsun diye satımı da daha rahat olut....

Ş.içi tüketimi mi fabrika verisiyle aşağı yukarı aynıdır..Yopun trafiklerde 2 lt felan daha artar maksimum. (100 km'de)

ben LPG ile ilgli yazmadım tüketimi görmemişim onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 4 Şubat 2010; 17:31:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swimfan

ARKADAŞLAR SELAM BEDEN 2008-2009 MONDEO TİTANYUM DÜŞÜNÜYORUM AMA, BİRKAÇ SORUM OLACAK SİZE, 2008 TİTANYUM MU YOKSA DAHA UCUZ OLAN 2009 TREND Mİ, BİR DE LPG DE ORTALAMA NE YAKIYOR ACABA, SORULARIMA CEVAP BULDUKTAN SONRA HEMEN ALIM GERÇEKLEŞTİRECEĞİM... ŞİMDİDEN SAĞOLUN....

"0" araçalırken donanımlar arası fiytlar çok farkederken ikinci elde oldukça düşüyor. Donanımlı araç kullanmak hem satarken avantaj sağlar, hem de sürüş konforunuzu ve zevkiniz arttırır. Ancak donanımlar tercihinizi değiştirecek türden değilse temiz kullanılmış ama donanımsız modeli almak daha cazip olabilir. Maddi açıdan sizi zorlamayacaksa trende göre 1 yaş eski ama temiz kullanılmış bir titanyum tercihi mantıklı olur.

Lpg tüketimini ölşçmek için, aracın fabrika verisi tüketiminin üstüne %10 ekledikten sonra, %20 ekleyin.

Yani fabrika verisi ortalama 7.4.-LT ise; normal kullaımda bu rakam 8.-lt /100kmcivarında olacaktır. LPG ile bu rakam 9.6lt/100km olacaktır. Bulunduğunuz ili bilmiyorum ancak, ankarada lpg lt fiyatı 1,92.-TL. Yani km'de 18,5 kr. yakacaktır. (ya da klasik deyimle 185.000.-lira)

Şehir içinde ise yaklaşık 11lt yakıt tüketimi olan araç, 13,2.-lt/100km lpg yakar. Bu da şehir içinde 25,3 kr'ye tekabül edecektir.

Lpg kalibrasyonları ve sürüş şekli negatif veya pozitif yönde bu rakamları değiştirecektir.

Saygılarımla.

• Alınır tabi neden alınması, gaz pedalı arızalı değil fren sistemi arızalı değil neden alınmasın, kaya gibi araba.
  • Şarj dinoması patlamıştı arkadaşın 7 binde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

Şarj dinoması patlamıştı arkadaşın 7 binde

Şarj dinamosu insanı öldürmez merak etme.
  • cok tesekkür ediyorum cwvaplarınız için...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.