Şimdi Ara

2007-2008 Mondeo 1.6 Titanyum alınır mı? YARDIM LÜTFEN!] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
51.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ksk307

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa-T

Şarj dinoması patlamıştı arkadaşın 7 binde

Şarj dinamosu insanı öldürmez merak etme.

Yaşattığı gerilim süperdi ama :D Bu arada ilk zamanlar parçası bulunmuyordu. Test aracından sökülüp arızalı olanla değiştirildi.

Yine bir gözlemim kapı kaplaması soyulmaya meyiili. Cam tarafından kabarıyor.

• 2.0 dizel sahibiyim hiç bir sorun çıkarmadı her yönden çok memnunum 1.6'nında üzeceğini pek sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

quote:

daha bu sabah ust komsum 2008 1.6 mondeosunu galericiye satmasi icin brakti sebebi sadece ve sadece ekonomik ayda bir ankara yaptigindan benzin yuzunden satiyor.yoksa arac super bir kere hizlanmaya gorsun 200 le giderken sanki 120 gibi gittigini saniyorsun ...kisaca az kullaniyorsan kesinlikle tavsiye edilecek bir arac....

Arkadaşınıza LPG dönüşümünü önerin. Ankara'da yetkili bir Ford servisi garantili LPG dönüşümü yaptırıyor, bir kere sormuştum 1.6 Mondeo'lara yaptınız mı diye, bir sürü Mondeo'ya taktık, kullananlar çok memnun demişti bana görevli. Motor LPG'ye gayet uyumlu, yakıt sorunun az çok çözülür bu şekilde.

Hangi servis bu LPG dönüşümünde garantiyi bozmayan ?

• Benmde aracı ilk aldığımdan beri beni üzmeyen, gayette ilgili olan ve işini düzgün yapan tur oto
    biraz reklam oldu ama çok memnunum o servisten
  • quote:

Hangi servis bu LPG dönüşümünde garantiyi bozmayan

Tan oto

http://www.tanoto.com.tr/?_Args=Dynamic,255
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackget

Benmde aracı ilk aldığımdan beri beni üzmeyen, gayette ilgili olan ve işini düzgün yapan tur oto
    biraz reklam oldu ama çok memnunum o servisten

Ben de Tur Oto'dan aldım, ilgi alakaya diyecek yok. Ancak daha önce sormuştum garanti olayı malesef deliniyor.

quote:

quote:

Hangi servis bu LPG dönüşümünde garantiyi bozmayan

Tan oto

http://www.tanoto.com.tr/?_Args=Dynamic,255

Tahmin etmiştim, Teşekkürler!

• şimdi kendileri brc nin yetkili servisliğini aldılar .. garantiyi bozmuyor diye biliyorum kendileri yaptıklarında
  • LPG sistemi diğer yetkili BRC bayilerinde olduğu gibi 2 yıl garantili ancak Motor garanti kapsamından çıkıyormuş. Sonradan vuku bulacak bir arızada ihale LPG kitinde kalabilir yani. Garanti olayı olmasa 1 dk düşünmeden taktırırım
  • BAŞKA BİR BAŞLIK ALTINDA BU KONUYU YAZMIŞTIM. BELKİ FİKİR VEREBİLİR. BU ARADA BU MESAJI YAZARKEN ARACIM SERVİSTE BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEYEN ÖN TAKIM SESLERİ İÇİN BIRAKTIM YİNE
    arkadaşlar 2008 1.6 titanium mondeo sahibiyim. başıma gelenlari anlatayım ona göre alın mondiyi.
    - 40000 km de bir rampada kalkarken ortalık duman dumana kaldı. ( acemiliğindendir diyenler olacaktır. kendime ait şirketimde 10 arabam var ve 13 yıldır yılda ortalama 40-50 bin km tecrübem var.)
    -78000 km de baskı balata beni yolda bıraktı ve komple değişti . yaklaşık masraf 1000 tl. üzüntüsü paha biçilemez.
    -80000 de ön takım dağıldı. inanılmaz sesler geliyordu. yaklaşık 300 tl masraf ve sorun tam çözülmedi. üstüne 140 tl daha verdim hala çözülmüş değil. özellikle sabahları önden garip sesler geliyor. bir zamanlar fiat tipom vardı oda böyleydi.
    -Sürücü koltuğu langır langır sallanıyor. garanti bitmiş 500 tl.
    -52000 lira verdim aldım. şimdi 30-33 bin lira. benimle aynı zamanda aynı paraya passat alan arkadaşım yeni sattı 40500 e.
    -Araba ağırlığı altında amortisörlerin ezildiğinmi söylememe gerek yok sanırım. ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama 4 defa jant düzelttirdim.
    -Motor bugünlerde garip bir şekilde gaz kesmeye başladı.
    -Bir gün iş seyehatinde aydında sabah aracı açtım. anahtarı kontağa taktım araçtan indim. yolcu kapısını açıp oradaki buz kazıyıcıyı alıp kapıyı kapattımki; araç kapıları kilitlendi ve anahtar içeride. bir gün kargoyla yedek anahtarları bekledim. yine bir otelde sabah araç başına geldiğimde tüm camlar tamamen açık olarak buldum.

Bunun yanında ( + ) ları
    - Tek kelime ile muhteşem bir yol tutuş.
    - Uzun yolda bir e 200 kadar iyi konfor. sanırım hepsi bu.

• Son yazdığınız madde araç güvenliği için zaten kapı kitlenir bu çoğu araçta var..kimsenin haberi yok...Camların açılması da ilginç..

örneğin ön takım sorunu size de bağlı nasıl kullandığınıza..
    yine yakıtınızdan dolayı ortalık duman olmuş olabilir..
    80 binde baskı balatanız bitmiş yolda kalmışsınız bunda arabanın suçunu pek anlayamadım kontrol ettirmeliydiniz yani...
    Araba ağırlığı ile amartisör ezilmesi bence olmazya işte neyse...Onu düşünürler yani ağırdediğimiz araçlar da focuslardan 200 kg felan daha ağır.Boyuna göre normal hele yeni astralara bakarsak AYNI
    Ayrıca arabayı pahalı almışsınız 2008 mart ayında 45000 e titanium Siyah Sedan bırakıyordu bayii.
  • İlk geldiğinde 50 bine arkadaşlara aldık 2007 temmuz muydu ağustos mu ne. Bencede debraj balatası zatıf kalıyor. Ama 78 bin o balata için bence eyine iyi :D Ben daha erken sukoyverir diyordum :p Ön takım dediğiniz 300 e 450 ye yan sanayi olarak bizim 2001 focusun ön takımını değişmiyorlar :D Orjinal focus I salıncağı 250 lira tanesi. bir çift salıncak z-rot rot kolu felan filan o aracın ön düzenini yeniden yaptırmak kafadan 1000 tlyi aşması lazım sadece parça olarak. Yok sanay işi olursa da o arabayı sanayide fazla tanıyan usta yok kocaelinde. bilmiyorum siz nerelerde baktırıyorunuz. yrıca ön takım sabah ayrı akaşam ayrı ses yapmaz. ya hep yapr ya hiç. 2. el değerine gelince ford ucuz değil vw pahalı. Çünkü alanda satanda piyasayı yükseltiyor. yrıca ağırlığından dolayı jant-amortisör ezme olayı enteresan :) Siz izin veirelnden fazla miktarda yük koyuyorsanız her araçta sorun çıkar. Gıcırtı yaptığını gördüm sallanmasını bilemiyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

quote:

quote:

daha bu sabah ust komsum 2008 1.6 mondeosunu galericiye satmasi icin brakti sebebi sadece ve sadece ekonomik ayda bir ankara yaptigindan benzin yuzunden satiyor.yoksa arac super bir kere hizlanmaya gorsun 200 le giderken sanki 120 gibi gittigini saniyorsun ...kisaca az kullaniyorsan kesinlikle tavsiye edilecek bir arac....

Arkadaşınıza LPG dönüşümünü önerin. Ankara'da yetkili bir Ford servisi garantili LPG dönüşümü yaptırıyor, bir kere sormuştum 1.6 Mondeo'lara yaptınız mı diye, bir sürü Mondeo'ya taktık, kullananlar çok memnun demişti bana görevli. Motor LPG'ye gayet uyumlu, yakıt sorunun az çok çözülür bu şekilde.

barisozyurt'a katılıyorum. Satma nedeni sadece yakıt tüketimi ise birçok kişinin yaptırdığı LPG dönüşümünü yaptırmalı. Bu şekilde dizel'den bile daha az yaktırabilir araca, ancak anladığım kadarı ile süratli kullanım var. Bu şekilde LPG'den de dizelden de ekonmomik tüketim beklememek gerekir.

Saygılarımla.

sizin dediginizi anlattim hatta bilgisayarda yazinizida okuttum ama arkadasim diyorki lpg takarsam alisveris merkezlerine giremem otoparklarada sokmazlar(kapali)ki burasi istanbul biraz yasam tarzi bizlerden farkli bir arkadas (( hak verdim ona istanbulda manitasi ile alisveris merlezine giremiycek sokak sokak park yeri arayamam demesi mantikli geldi bana...

• Evet lpg'yi sırf bu yüzden HEP EN SON listemdedir...Ben oraya buraya giremeyeceksem İDO ya bile binemeyeceksem ohoo...işime yaramaz ki.... arkadaşın haklı ama bunları takmayan biri için çok iyi teknoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 7 Şubat 2010; 0:54:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bubew

BAŞKA BİR BAŞLIK ALTINDA BU KONUYU YAZMIŞTIM. BELKİ FİKİR VEREBİLİR. BU ARADA BU MESAJI YAZARKEN ARACIM SERVİSTE BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEYEN ÖN TAKIM SESLERİ İÇİN BIRAKTIM YİNE
    arkadaşlar 2008 1.6 titanium mondeo sahibiyim. başıma gelenlari anlatayım ona göre alın mondiyi.
    - 40000 km de bir rampada kalkarken ortalık duman dumana kaldı. ( acemiliğindendir diyenler olacaktır. kendime ait şirketimde 10 arabam var ve 13 yıldır yılda ortalama 40-50 bin km tecrübem var.)
    -78000 km de baskı balata beni yolda bıraktı ve komple değişti . yaklaşık masraf 1000 tl. üzüntüsü paha biçilemez.
    -80000 de ön takım dağıldı. inanılmaz sesler geliyordu. yaklaşık 300 tl masraf ve sorun tam çözülmedi. üstüne 140 tl daha verdim hala çözülmüş değil. özellikle sabahları önden garip sesler geliyor. bir zamanlar fiat tipom vardı oda böyleydi.
    -Sürücü koltuğu langır langır sallanıyor. garanti bitmiş 500 tl.
    -52000 lira verdim aldım. şimdi 30-33 bin lira. benimle aynı zamanda aynı paraya passat alan arkadaşım yeni sattı 40500 e.
    -Araba ağırlığı altında amortisörlerin ezildiğinmi söylememe gerek yok sanırım. ondan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama 4 defa jant düzelttirdim.
    -Motor bugünlerde garip bir şekilde gaz kesmeye başladı.
    -Bir gün iş seyehatinde aydında sabah aracı açtım. anahtarı kontağa taktım araçtan indim. yolcu kapısını açıp oradaki buz kazıyıcıyı alıp kapıyı kapattımki; araç kapıları kilitlendi ve anahtar içeride. bir gün kargoyla yedek anahtarları bekledim. yine bir otelde sabah araç başına geldiğimde tüm camlar tamamen açık olarak buldum.

Bunun yanında ( + ) ları
    - Tek kelime ile muhteşem bir yol tutuş.
    - Uzun yolda bir e 200 kadar iyi konfor. sanırım hepsi bu.

Çok ilginç problemler yaşamışsınız kanaatimce.78000 de debriyaj değişmesi çok normal bence.Hoş 20000 de de değişmesi gerekebilir yanlış kullanılırsa.
    Ön takımlarının Passat tan daha sağlam olduğunu düşünüyorum.Ne de olsa passatın ön takımlarında daha fazla parça var.Bunun yanında 2006-2007 az kilometre,temiz kullanılmış 2000 dizel bulursam onu da düşünebilirim.Düz vites olmak şartıyla...Yorumlarınız için teşekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: kjj

quote:

Orijinalden alıntı: eiskent

quote:

quote:

barisozyurt'a katılıyorum. Satma nedeni sadece yakıt tüketimi ise birçok kişinin yaptırdığı LPG dönüşümünü yaptırmalı. Bu şekilde dizel'den bile daha az yaktırabilir araca, ancak anladığım kadarı ile süratli kullanım var. Bu şekilde LPG'den de dizelden de ekonmomik tüketim beklememek gerekir.

Saygılarımla.

sizin dediginizi anlattim hatta bilgisayarda yazinizida okuttum ama arkadasim diyorki lpg takarsam alisveris merkezlerine giremem otoparklarada sokmazlar(kapali)ki burasi istanbul biraz yasam tarzi bizlerden farkli bir arkadas (( hak verdim ona istanbulda manitasi ile alisveris merlezine giremiycek sokak sokak park yeri arayamam demesi mantikli geldi bana...

Ben Ankarada 1 sene kullandım LPG'li araç. Sadece 1 kere giremedim kapalı otoparka. Özellikle simit depo montajı ve tampon altından dolum ağzı yapılarak montaj farkedilmeyecek hale geliyor. Ancak otoparka girerken elinde dedektörlü güvenlik elemanları bir nebze strese yol açda da kontrol genelde detaylı olmadığından problemsiz geçiliyor. LPG montajında düşünülmesi gereken daha önemli faktörler var forumlarda yeterince tartışılan, kapalı otoparklara girememe son nedenlerden biri olmalı.

Arkadaşınız tercihini başka araçtan yana yapacaksa ve LPG'yi bu durumda hiç tercih etmeyecekse, mondeo sınıfında hiçbir araca binemeyecektir. Çözümü küçük sınıf fiesta, clio olabilir tercihi. Bu tip araçlarda eğer benzinli olursa şehir içinde %25 avantaj sağlar, şehir dışında ise yakıt tüketimi hemen hemen aynı belki de daha fazla olacaktır. Nedeni küçük motor, yüksek hızda daha çok devir çevirir. Daha çok devir, daha çok gürültü, daha çok tüketim demektir.

Mondeo sınıfına göre normal yakan bir araçtır, muadilleri ile üç aşağı, beş yukarı benzeşir. Bu yüzden Mondeo tercih edilecekse, sınıfındaki araçlarla yakıt tüketimi karşılaştırılmalıdır. Ancak yakıt tüketiminden önce en fazla önem verilmesi gereken güvenlik önlemleri dikkate alınmalı, daha sonra sağladığı konforu fiyatı ile orantılanmalıdır.

Tüm bu faktörleri bir araya getirdiğinizde Mondeo iyi bir seçenektir ama ihtiyaca göre ilk tercih olmayabilir.

Saygılarımla.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.