Şimdi Ara

W212 E Serisi Hakkında Tecrübelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
18.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Böyle bir konu açmak istiyordum uzun süredir, açayım dedim en sonunda.

Beni bilen bilir forumda 1 yıl makyajlı kasa 2015 model E250 Bluetec kullanıp sattım, ardından 2011 model E350 4 Matic aldım ve 2 hafta önce de 2014 Model E250 benzinli aldım.

Yani 3. E serim olmuş oldu. Her alışımda her araçta bir kusur buluyorum,ama sonunda bmw audi almaya içim el vermiyor ve gidip yine mercedes bakıyorum nedenini bilmiyorum ama beni mercedes'e bağlayan birşey var. Beni az çok tanıyan 2015 E250 kullanırken ne kadar şikayetçi olduğumu bilirdi. Ses yalıtımı olsun, multimedya sisteminin yetersizliği olsun memnun olmadığım yanlarıydı.
    E250'de baya doluydu ama. Aktif fren sistemli çarpışma önleyici,otomatik uzun kısa far,kapı üstleri torpidolar falan her yeri deri kaplıydı. Keyless go, Led farlar,3 kişiye kadar hafızalı koltuklar. Anlayacağınız Premium paket E serisinin az opsiyonlusuydu. Arabanın ses yalıtımına biraz değineyim, yine mesajlarımı gören o arabanın kazalı olduğunu bilir. Ondan kaynaklı olarak belki ses alıyordu içeriye. Yol sesi fazlaydı anlaşılan biraz.

Geleyim sonraki araç E350'nin özelliklerine. Bu araçta premium paket ama makyajsız kasa. Bunda led far aktif çarpışma önleyici falan yok. Makyajlı kasa ile gelen özellikler onlar. Ama bunda ön arka koltuk ısıtma, ön koltuk soğutma, harman kardon ses sistemi(sd kart yine yok ama usb var en azından) siyah tavan,taba koltuklar, var diğerinden fazlalık olarak. Bu araç 7 yıllık olmasına rağmen 1 yıllık E250 den daha sessiz bir araç. Ve Euro 5 motor olduğu için bunda adblue yok ve stepne var. E250 de Adblue olduğu için stepne yoktu. Kısacası bu arabayı seviyorum. Sevmediğim yanlarıda var tabiki onlara değineceğim az sonra.

Birde son benzinli aramıza yeni katılan E250'den bahsedeyim. Arabanın gidişi falan güzel ama virajlarda güven veremedi bana açıkçası. E250 veya E350 gibi yola oturmuyor arkayı gezdirmeye müsait bir araç. Bu canımı sıkan en büyük nokta oldu. Ayrıca araç Elite paket olduğu için hafızalı koltuk deri kaplı konsol keyless go falanda yok. Led farlar mevcut,bej suni deri , ısıtmalı ön koltuklar mevcut araçta.

Şimdi gelelim yakıt tüketimlerine.
    E250 bluetec 8 litre karma yakıt tüketimi vardı.
    E350'nin 11 litre karma yakıt tüketimi var.
    E250 benzinli'nin ise 10 litre karma yakıt tüketimi var. Benzinli araba için iyi değer bence.

E350 ne kadar sakin kullansanda şehir içi 10 litrenin altına düşmüyor. Ama pek sıkıntı olacağınıda düşünmüyorum çünkü uzun yol arabası bu arabalar. Şehirler arası 8.5-9 litre mazot yakıyor, 3.0 litre için iyi bence değeri.(Test ettiğim yolu 2012 A4 ile sakin kullanarak 5.1 litre ortalama ile gittim 2.0 dizel). Aynı istikameti E250 dizel ile 6.5 litreyle gitmiştim sakin kullanınca yine. Sıkıştırmayınca çok yakmıyor bu araçlar. Açıkçası Mercedes-Audi-Volvo vb. alan adamın yakıt düşüneceğinide sanmıyorum.

Bakım masraflarına gelecek olursak e350 nin 225 bin bakımını yeni yaptırdım sanayide 600 lira verdim yağ değişimi ve filtre değişimi için. E250 ye ise 350 lira veriyordum.

E350'nin memnun olmadığım yanını yazmak istiyorum şuanda : Arabada gaza yüklenince 3.0 motor bile olsa 7 G tronic yüzünden kararsızlık yaşıyor bir an. Ani gazlamalara tepkisi yavaş keza E250 de öyleydi. Audi ve Bmw ye göre baya ağır bir şanzımanı var. İlk kullanışta bile hissettiriyor bunu. Onun dışında şuanda arabam 240 bine yaklaştı ve direksiyonu soyuk tamamen.Şöför koltuğunun dersinde yırtık var 2 yerden.Üstüne kumaş kaplatmayı düşündüğüm için sorun değil ama insan istemiyor yine yırtık soyuk vs olmasını. Geleyim E serilerinin ortak eksilerine: Klima yönü sağ sol ayrı ayarlanmıyor. Fan hızıda aynı şekilde. Sadece sıcaklığı çift bölge ayırabiliyorsunuz. Bir diğer eksisi ise arabanın arka koltukarı katlanmıyor. Keyless go olanlar yılda 2 kez anahtar pili bitiriyor ek olarak. Onun dışında bu aracın torpitosuv e kapı gözleri çok ufak. Özellikle arka kapılara su şişesi bile zor sığıyor diyebilirim. Onun dışında koltuklardan bahsetmek istiyorum. Kısa olduğu için rahat gelmeyebilir uzaktan bakana. Koltuk insanı çok sarmıyor doğru ama aktif olarak sağ ve solu dolduruyor araba giderken. Ayrıca koltuk sırtlığı kısa olduğu için başlıklar biraz yukarıda duruyor hep. Bu aracın sevdiğin yanlarından bir diğeride koltuk başlıklarına kadar elektrikli oluşudur.
    Aracın bir diğer eksisi ise farların kumandasında 0 konumu yok. Yani farı tamamen manuel olarak kapatmanız mümkün değil.
    Makyajlı E serisinde olup makyajsızda olmayan başka birşeye daha değinmek istiyorum. Makyajlıda far rengini gün ışığı ve beyaz olarak ayarlayabiliyorsunuz ayarlardan. Ama makyajsızlarda sabit beyaz.

Bu tarz ilk yazım olduğu için düzensiz olmuş olabilir,atladığım noktalar olabilir. Sorus olan olursa cevaplarım o şekilde dahada iyi olabilir.

İyi forumlar.

• Augsburg adını görünce içimden; "Murat, sen misin?" diye sormak geldi...

Şaşırdığım tek nokta E350nin şehirdışında 8.5-9 litre yakması oldu, dizel olmasına rağmen pekte az yakmıyormuş gerçekten. Tabi hangi hızlarda gidildiği de önemli

Geçen ay Yeni S400d kullanma fırsatı buldum, o da 3.0 litre dizel çift turbo 340 beygir, ve şehirdışı tüketimini 5.1e kadar düşürebildim (tabi bunun için o koca arabayla 80-90 gittim bir süre ) otobanda da İstanbul maslak çatalca arası 40 dklık mahmutbey trafiğine rağmen sonucunda 7.7 litre yakmıştı. Ara ara ufak gazlama 150-160 gidince bile tüketim kolay kolay 8in üzerine çıkmıyordu otobanda. Bu arada 9. Vites 2.000 devirde 180le gidiyordu bunun da az yakmasında etkisi var biraz Yani bu S serisi ile 120-130 sabit gidildiği sürece 6.5 litre tüketim ile yolculuğu bitirebilmek mümkün, 0-100ü 5 sn ağırlığı 2 ton olan bir otomobil için harika değerler.

Yani demem o ki Merconun eski 3.0 dizeli yenilere kıyasla biraz yakıyormuş demekki, geçenlerde Audi A7 sahibi bir üye incelemesinde 3.0 TDi motorla şehirlerarası çokta sakin kullanmadan 5-6 litrelerin hiç hayal olmadığını ifade etmişti.

W212 FL tasarımını çok seviyoruz, beğeniyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keyless go da pil bitmesin diyorsaniz keyless go tusunu cikadip anahtari takip 2 gun onunla calistirip o sekilde yolculuk ederseniz anahtarin pili doluyor.

intel i7 2600k 5.5 ghx,phenom 965 4.69,i7 4770k 4.5ghz/asus maximus VI formula,asus maximus ıv extreme,gıgabyte 870a-ud3,gigabyte z97x gaming g1/msı gaming 780 ti,TİTAN X,zotac 1080gtx amp ext sli /gskill 8gb 1600mhz cl7/corsair h90 sivi sogutma/cm haf942/cooler master silent pro gold 1200w
  • @Abstraction

Gün geçtikçe verimlilik artıyor buradan anlaşıldığı üzere hocam. Birazda benim kullanışımla da ilgisi var. Gaz-fren sık yaptığımı düşünüyorum. Boş olunca dipgaz yapıp 120-130 a çıkıyorum sabit hızda gidiyorum, önime araba çıkınca yavaşlıyorum. Bununda etkisi vardır illaki. Bir ara yakıt tüketim ekranındaki değerleri paylaşırım sizlerle.

@D@rbeli M@tk@p

Yok hocam doğum yerimden ibaret nick'im onun dışında bir bağlantım yok. Türkiye'deyim anlayacağınız.

@Abstraction

Bilgim var hocam ancak anahtarın üstündeki pil daha önce değişmiş ve şarj etme işareti vardı pillerin paketinde. Eski sahibi torpidoya koymuştu 4 tane bende baktım üstüne öylr bir işaret vardı tekrar doldurmayın gibisinden. Ancak keyless go'yu kapatmak mümkün kilitleme tuşuna iki kez basınca kapanıyor.

• Ben de şu an 2015 A4 kullanıcısıyım 177 hp ortalama tüketim 8 litre.Ama seviyorum aracı yalıtımını bilhassa E segment gibi geliyor bana.

E350 nin 9-10 litre yakmasını da cok görmüyorum V6 dizel ve 1800 kg civarı ağırlık var sonuçta.

Makyajlı W212'nin yalıtımı genel olarak iyidir de sizde niye öyle oldu anlayamadım bu arada.

1- Direksiyonun sol altında elle çekildiğinde park frenini salan tutamacın malzemesinin ve hissiyatının kötülüğü. Çekerken elimde kalacak gibi hissettiriyor resmen. Diğer bölgelerde sık dokunmak durumunda bulunduğunuz kontrollerde dokunma hissi ve malzeme iyiyken sürekli haşır neşir olunan bir şeyde bu kadar sallanmış ve kötü plastik kullanılmış olması garip.

2- Bagajda döşemeyi kaldırıp da stepne yuvasına baktığınızda hiç bir döşeme olmaması ve çırılçıplak sac görmeniz. Eski aracım 308'de bile o bölge tamamen kaplanmış olmasa da sesi kesmesi için sac üzerine yapıştırılmış bitümlü bant benzeri kaplamalar mevcuttu. E segment arabada oranın dımdızlak bırakılması garip. Zaten pütürlü yola girdiğinizde duyulan uğultu şeklindeki yol sesinin çoğu arka taraftan geliyor, o bölge rezonansı kesecek bir malzeme ile kaplanmış olsa idi eminim daha az ses alınırdı.

3- 7gtronic. Tamam iyi kötü iş görüyor da, "Das Beste oder nichts (En iyisi ya da hiç)" sloganına pek (hiç) uymuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel motorda bilinenin aksine verimlilik pek degismedi 2005 ten beri hatta ve hatta teknolojiside oyle zaten dizelin karliligi sabit hizda gidince ortaya cikiyor 14 tonluk travego bile 20 litrelerde gezebiliyor ama sabit uzun yol calistigi icin. Otomobil testi yapip teknikten zerre anlamayan insanlar var cok buyuk olarak lanse edilen degisimlerde yakit 1 litre oynamiyor bile dizel motorda

W212 nin arkasi haric tasarimini begeniyorum ve konforuna rafineligine diyecek yok lakin yalitim halledilebilinecek bi sorun misal yeni mercedes cizgisinden cok bmw cizgisine kaymis bulunmakta hayirli olsun

hocam dediklerinize tamamen katılıyorum, park freni beni rahatsız etmiyor açıkçası niye diye soracak oluraanız araba otomatil vites olduğu için el frenini hiç çekmiyorum. vites park a geçince tutuyor zaten arabayı.

9-10 dediğiniz gibi aşırı fazla değil 1900 kg 4 çeker 6 silindir bir araba için.

• Sahip olamayacağım fakat makyajlı bir e250 w212 amg paket hayalim resmen. Binmeden ölürsem gözüm açık gider

Bi otomotiv firması düşünün ve bu mercedes olsun, ve bu firma en çok sattığı seri olan E serisini otomotiv tarihinde makyaja ayrılan en büyük bütçeyi yani 1 milyar euroyu sırf E klasın makyajlanmasına versin...

Ben böyle bi arabayı arzumalayımda napayım. Benim için mercedesin E klasta kralı w212 FL dir

AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • aynı arabadan 3 tane neden aldınızki farklı lezzetleride tatmak lazım, örneğin ben bu segmentte s90ı çok merak ediyorum.

• 2011-2012 E350 benimde kafamdan geçen bir araç. Ama yakıt fazlaymış. A6 3.0 tdi quattro nun daha az yaktığını söylüyorlar. Yada a6 kullananlar da düşük rakamlar yazıyor forumlarda. Sağlamlık açısından mercedes yine a6 dan sorunsuz olur diye düşünüyorum

2015 a6 2.0 tdi kullandım yaklaşık 1 yıl kadar. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Donanım olarak a6'lar e serisi de daha dolu makyajlı kasada. Ama e serisinin o kapı üstlerine kadar deri kaplı oluşu,orta konsolda gerçek alüminyum kullanması beni kendine çekiyor.

makyajlı kasa a6 3.0 quattro lar biraz düşerse fiyatı düşündüğüm arabalardan biri ileride. Makyajsız kasa a6'ları pek sevmiyorum açıkçası.

Yazılar için ayrıca teşekkür ederim. Böyle rehber tarzında kullanıcısı tarafından atılan yazılar gayet bilgilendirici oluyor.. Umarım devamı gelir. Zamanında da böyle birkaç yazı hazırladım f10 olsun f30, e90, B8 a4 B9 A4 C200d CHR, Corolla.. Ama baktım ki forumda çoluk çocuk araya kaynıyor. Olan heves de gitti. Mercedes olsun Audi olsun koltuğa yapıştırma hissiyatı neredeyse sıfır.. Daha önce epey tecrübeler oldu e serisi olsun a6 olsun.. Şu bi gerçek ki MB, Audi hala Bmwnin gerisinde.. C200 d aldık sıfır.. Yine geçen gün a4 2.0 quattro 190 lık yeni kasa aldık. C200d ve a4, arada 7 yıl olmasına rağmen 2011 e90 lci 320d nin gerisindeler.. Performans olarak e90 rakipsiz.. Konfor olarak şüphesiz c200d. Ama çekişte quattro farkını ortaya koyuyor. Bmw son serilerinde konfor sorununu bir nebze de olsa aşmış durumda. Yarın yine premium araç alacak olsam MB de sadece önceki kasa Cls alırım. Onun dışında diğer seriler BANA GÖRE eski albenisini kaybetmiş durumda..

• 4007 kullanıcısına yanıt
    kardeş 2 litre bmw ile 1.6 dizel mercedes'i kıyaslıyorsun mercedes bmw nin gerisinde diyorsun :) 5.20d ile E220 dizelin teknik verilerine bakarsan eşit şartlarda Mercedes'in geride kaldığı yok

Asıl vurgulamak istediğim nokta 6-7 yıl geçmesine rağmen hala aynı zihniyette devam ettiğiydi.

Mesaj yazarken sürekli forumdan dolayı hata mesajı aldım. Aynı yazıyı birkaç kez yazmak zorunda kaldığım için vurgulamak istediğim noktaları es geçmiş olabilirim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.