Şimdi Ara

2000 yıl önce dünya nüfusu kaçtı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
10.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    * 2 milyara 1927 yılında ulaşılmıştır.
    * 3 milyara 1961 yılında ulaşılmıştır.
    * 4 milyara 1971 yılında ulaşılmıştır.
    * 5 milyara 1987 yılında ulaşılmıştır.

Tarımın başlamasından sonra, nüfusun büyümesi bir miktar hızlandı. İÖ 8000'inci yıldaki 8 milyonluk nüfus İS 1 yılında, yaklaşık olarak 300 milyona çıktı, ki bu 300 milyonluk sayı İS 1 yılının nüfusu hakkındaki tahminlerin, 200 milyonluk alt sınırı ile 400 milyonluk üst sınırının orta noktasıdır. Bu artış milyonda 360 kişilik, ya da genellikle gösterildiği gibi 1000 de 0.36'lık bir yıllık artış hızını temsil eder.

İS 1 yılından 1750 yılına kadar geçen süre içinde, dünya nüfusu yaklaşık 500 milyonluk bir artışla yaklaşık 800 milyonluk bir düzeye çıktı.

dünya çok yaşlı.milyonlarca yıl yaşında .Fakat 1800 yıllara kadar 1 milyarlık bir nüfus oluşmuş.Fakat son 200 yılda bu rakam tam 6 katına çıkarak 6 milyarı geçmiştir..

• Doğumla nüfus artışı yanında bir de ölümlerle azalma da oluyor. Bunu göz önüne alınca;

1961 ile 1971 arasında insanlar çok hızlı üremişler.
  • Çin'in nüfusunun 1.5 milyar olduğunu farzedersek demekki çinliler iyi çalışmış...

Ne alırsan 1 ytl
  • la çinliler yaptı yine yapacağını görüonmu

güsel bi konu sonix hocam teşekkürler

saygılar
  • iyi bir konu
  • 200 yıl önce dünya nüfusu 1 milyarken,şimdi 6.5 milyara ulaştı. o değilde dünya bu ağırlığı kaldıramaz
  • uzmanlara göre belirli bir süre daha bu artış devam edicek sonra azalmaya başlıcak..
    bu da eğitimle ilgiliymiş herkes bu konuyla ilgili bilinçli olunca azalcakmış..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dünya nüfusunun bu kadar artmasının sebebi birkaç ülkedir.

başta çin ve hindistan olmak üzere(ki bu ülkeler bir ara nüfus yarışına girmişler.çin şimdi uyanıp 2 çocuktan sonrasını yasaklamış ama hindistan hala çine ulaşmaya çalışıyor.)
  • Ortaçağ' da Avrupa' da 30 Milyon insan Veba dan kırıldı.
    Bu gibi salgın hastalıklar insan nüfusunun aritmetik artmasına engel oluyor.
  • nüfus sürekli artar savaşlar olsa bile artacak fakat bir süre sonra azalacakmış uzmanlar böyle söylüyor
  • O değilde ülkemizin durumu çok vahip.Ülkede 15 milyondan fazla kürt var 30 yıl sonra eşit olacaklar bir 30 yıl sonrada Türk nüfusunu geçecekler.Ülke onların eline geçecek.Başbakana 3 çocuk konusunda çok hak veriyorum kürtler 10 çocuk yapıyor Türkler 2 çocuk eğer her iki kesimde 3 çocuk yaparsa durum eşitlenir.Ayrıca nüfus böyle giderse ülkemizde 50 yıl sonra işçi bulamayız.Almanlar gibi dışarıdan işçi getiririz.(İlk durumu saymıyorum)O yüzden ben 10 çocuk yapıcam.
  • Türkiyedeki kadın nufüsü erkek nüfusunun 4 katıymış.Yani bir erkek başına 4 kadın düşüyor.Benim kalan 3 hakkımı kim yiyiorsa Allah cezasını versin
  • Dünya 2010 yaşında olduğuna göre, 2 kişiden 10 yılda 2 üzeri 10 çocuk falan doğar. 1000 kişi falandır.

(yersen :P)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

O değilde ülkemizin durumu çok vahip.Ülkede 15 milyondan fazla kürt var 30 yıl sonra eşit olacaklar bir 30 yıl sonrada Türk nüfusunu geçecekler.Ülke onların eline geçecek.Başbakana 3 çocuk konusunda çok hak veriyorum kürtler 10 çocuk yapıyor Türkler 2 çocuk eğer her iki kesimde 3 çocuk yaparsa durum eşitlenir.Ayrıca nüfus böyle giderse ülkemizde 50 yıl sonra işçi bulamayız.Almanlar gibi dışarıdan işçi getiririz.(İlk durumu saymıyorum)O yüzden ben 10 çocuk yapıcam.

ya hocam haklısın ama şöyle bir durumda aile bu çocuklara bakabilecek mi? Her gün sokaklarda onlarca başıboş sokağa bırakılmış çocuklar görüyorum.Aileleri yapıp yapıp sokağa gönderiyorlar.Eee sonra ne oluyor bu çocuklar okuyamıyor, cahil kalıyorlar.Daha küçük yaşta çalışma hayatına atılıyorlar.Bazıları çalışmıyor hırsızlığa varan şeyler yapıyorlar.Bunları da düşünmek lazım bence.Kürtler konusuna gelirsek de bu bazı terör yandaşlarının(isim vermiyorum) kışkırtmaları sonucu ortaya çıkıyor.Kürtlere Türkiye topraklarında yerler vaat ediliyor.Tek çözüm terörün yok edilmesi.Gerisi çok siyasi konular olacak bundan dolayı sözümü bitiriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: m1ndfre4k

Türkiyedeki kadın nufüsü erkek nüfusunun 4 katıymış.Yani bir erkek başına 4 kadın düşüyor.Benim kalan 3 hakkımı kim yiyiorsa Allah cezasını versin

Yok öyle birşey. Türkiye'de kadınla erkek nüfusu neredeyse başabaş hatta erkekler birkaç yüzbin fazla. dünyanın genel ortalamasıda buna yakın. arada bir bazı haberlerde çıktığı gibi falanca ülkede 1 erkeğe 6 kadın düşüyor haberleri de yalan.
  • 2000 4 haneli günümüz 2010'un son iki rakamı 10 ozaman 4x10=40 Mhp'nin 40.YILI
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Dünya 2010 yaşında olduğuna göre, 2 kişiden 10 yılda 2 üzeri 10 çocuk falan doğar. 1000 kişi falandır.

(yersen :P)

afiyetle yedik ama dünya bence 2010 yaşında olamaz, daha az olmalı en fazla 1000.
  • I. Sıçrama: Günümüzden 2 milyon yıl önce insanların alet yapmayı keşfetmesiyle, yaptıkları alet aletlerle yabani hayvanlarla mücadele etmeyi, onları daha iyi avlayarak daha iyi beslenmeye başlaması ile çoğalma içine girmişlerdir.
    II: Sıçrama: İnsanoğlu yaklaşık 10.000 yıl önce yerleşik hayata geçişle yapmıştır. Bu dönemde insanlar tarım toplumuna geçişle birlikte, toprağı ekip biçmeyi, çeşitli ürünler yetiştirmeyi ve bunları stok yaparak kış dönemlerinde de rahat ve bol beslenmeyi, ayrıca hayvanları evcilleştirerek onların ürünlerinden faydalanmayı öğrenmiş ve daha fazla insanın beslenmesine yetecek bir ortama kavuşmuşlardır.
    III. Sıçrama: Dünya nüfus değişiminde III. sıçrama sanayi inkılâbı sonrasında gerçekleşti. Bu dönemde kurulan sanayiler, işlenen kaynakların artması, üretimin artması, beslenme ve barınma gibi ihtiyaçların bollaşması ve ucuzlaması yanında ülke ekonomileri ve gelişti, İnsanların alım güçleri arttı, gelişen teknoloji ile doğal şartlarla daha iyi mücadele edilmeye başlandı.

Dünya nüfus artışı bu günkü tahminlerle;

2010 da 6,8 milyara, 2020 de 7,5 milyara,

2030, da 8,1 milyara, 2040 da 8,6 milyara,

2050 de 8,9 milyara, 2075 yılında da 9,2 milyara,

• Bütün dünyada 2 çocuktan fazla doğuran kadınlar kısırlaştırılmalı.
  • en az 3 çocuk
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.