Şimdi Ara

2000 Model Clio 1.6 16v HB Yol Tutuş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
19.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-acilll-hastasina/detay

Yol tutuş nasıldır?

Performans nasıldır ?

Yakıt nasıldır ?

Servis bakımları pahalımıdır ?

Sizin gene olarak fikirleriniz nedir bu araçla ilgili...

• Yapay Zekanın Yanıtı

2000 Model Renault Clio 1.6 16v HB: Yol Tutuşu

2000 model Renault Clio 1.6 16v HB, sportif sürüşü ve keskin yol tutuşu ile tanınır. Bu kompakt hatchback, geniş iç mekanı ve uzun yolculuklar için rahatlığı ile de dikkat çeker.

Keskin Virajlarda Kararlılık

Renault Clio 1.6 16v HB, yüksek hızlarda bile keskin virajlarda kararlılığını koruyan mükemmel bir yol tutuşuna sahiptir. Sportif süspansiyon sistemi ve düşük ağırlık merkezi, aracın yol yüzeyine yakın kalmasını sağlar ve viraj alırken dengeyi korur.

Gelişmiş Fren Sistemi

Clio 1.6 16v HB, önde havalandırmalı diskler ve arkada kampana frenler ile donatılmıştır. Bu gelişmiş fren sistemi, kısa fren mesafeleri ve optimum kontrol sağlar, böylece acil durumlarda güvenliğinizi artırır.

Kullanıcı Yorumları

Kullanıcı yorumlarına göre, Renault Clio 1.6 16v HB'nin yol tutuşu mükemmeldir. Aracın virajlarda dengede kaldığı ve yüksek hızlarda bile yol yüzeyine sıkıca tutunduğu sıklıkla vurgulanmaktadır.

Sportif Sürüş Deneyimi

Güçlü 1.6 litrelik 16 valfli motoru ve hassas direksiyon sistemi ile Renault Clio 1.6 16v HB, dinamik ve sportif bir sürüş deneyimi sunar. Aracın aerodinamik tasarımı ve düşük rüzgar direnci, otoyol sürüşlerinde bile yakıt verimliliğini artırır.

Genel Değerlendirme

2000 model Renault Clio 1.6 16v HB, keskin yol tutuşu, sportif sürüşü ve geniş iç mekanı ile mükemmel bir seçimdir. Kullanıcı yorumları, aracın virajlarda sağlam bir şekilde davrandığına ve yüksek hızlarda yol yüzeyine sıkıca tutunduğuna işaret etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizde sedanı var yol tutuşu gayet iyi hb lerin yol tutuşu sedanlardan daha iyi olduğunu duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maligs1905

Bizde sedanı var yol tutuşu gayet iyi hb lerin yol tutuşu sedanlardan daha iyi olduğunu duymuştum.
    yolda duramıyokı yol tutusu olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gzlmmr

yolda duramıyokı yol tutusu olsun

Alıntıları Göster
    Bilen insanların yorumlarını ciddiye almakta fayda var.

Aynı arabadan benim vardı, sıfır olarak aldım ve tam 8 yıl kullandım.

Arabamı ilk iki yıl tamamen orjinal olarak kullandım.

Performansı gayet iyi bir araç, seri ve hızlı.

Yol tutuşu, orjinal olarak tatmin edici ama limitlere çıkmamakta fayda var. Arkasını bırakabiliyor çok zorlayınca.

İkinci yılın sonunda modifiyeye başladım.

Amortisorleri ve yayları değiştirince keyiften uçuruyor insanı. Elbette yine kayıyor çok zorlayınca ama tamamen kontrollü bir kayma, aracın halen sizin sözünüzü dinlediğini hissediyorsunuz.

Bu eski sayfam

http://www.cardomain.com/ride/509037/r1

Daha amortisorleri yazmamıştım ancak oradaki listeye koni amortisor takımınıda eklemek gerekli.

Yol tutuş için koni amortisor seti, eibach yaylar ve sparco ön kule gergisi üçlüsü nefis sonuçlar veriyor. Ancak bunlar olmadan da araba normal clio lardan sert yay ve amortisorleri ile ok daha iyi bir yol tutuşu sağlıyor.

Yakıt sarfiyatına gelirsek, eğer modifiye etmezsen gayet iyi ancak modifiye edersen zaten yakıt sarfiyatını düşünmemek gerekli.

Servis ücretleri normal, eğer özel servise gidersen, ki garantisi olmadığına göre öyle yapacaksın, gayet ucuz.

Yetkili servisler elbette geçiriyor.

Alırken özellikle kontrol etmeni tavsiye edeceğim şeylerin başında motor kompresyonu gelir. Onu mutlaka kontrol ettir. Radyatöre de baktır, kaynak falan var mı diye çünkü bu arabalarda su pompası arızası oluyor ve su kaçırıyor. Ben iki kere değiştirdim.

Arka lastiklerin bilyaları sık bozulur, sık derken her kış bir tanesi gider, işte yılda bir tane değiştirirsin. zaten 90-100 km arasında gelen uçak sesine benzeyen uğultudan hemen anlarsın.

Netice itibari ile temizini bulursan çok güzel arabadır. Memnun eder seni.

Edit: arabayı biraz inceledim, o hava filitresini oyle takarsan bırak performans almayı bilakis ciddi anlamda hızlanmayı törpüler.

Sırf bu sebeple KN 57i kit getirtmiştim ben, adam hava kutusunu bile sökmeden ucuna takmış filitreyi, komedi yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Shepard -- 27 Temmuz 2010; 12:32:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: John Shepard

Bilen insanların yorumlarını ciddiye almakta fayda var.

Aynı arabadan benim vardı, sıfır olarak aldım ve tam 8 yıl kullandım.

Arabamı ilk iki yıl tamamen orjinal olarak kullandım.

Performansı gayet iyi bir araç, seri ve hızlı.

Yol tutuşu, orjinal olarak tatmin edici ama limitlere çıkmamakta fayda var. Arkasını bırakabiliyor çok zorlayınca.

İkinci yılın sonunda modifiyeye başladım.

Amortisorleri ve yayları değiştirince keyiften uçuruyor insanı. Elbette yine kayıyor çok zorlayınca ama tamamen kontrollü bir kayma, aracın halen sizin sözünüzü dinlediğini hissediyorsunuz.

Bu eski sayfam

http://www.cardomain.com/ride/509037/r1

Daha amortisorleri yazmamıştım ancak oradaki listeye koni amortisor takımınıda eklemek gerekli.

Yol tutuş için koni amortisor seti, eibach yaylar ve sparco ön kule gergisi üçlüsü nefis sonuçlar veriyor. Ancak bunlar olmadan da araba normal clio lardan sert yay ve amortisorleri ile ok daha iyi bir yol tutuşu sağlıyor.

Yakıt sarfiyatına gelirsek, eğer modifiye etmezsen gayet iyi ancak modifiye edersen zaten yakıt sarfiyatını düşünmemek gerekli.

Servis ücretleri normal, eğer özel servise gidersen, ki garantisi olmadığına göre öyle yapacaksın, gayet ucuz.

Yetkili servisler elbette geçiriyor.

Alırken özellikle kontrol etmeni tavsiye edeceğim şeylerin başında motor kompresyonu gelir. Onu mutlaka kontrol ettir. Radyatöre de baktır, kaynak falan var mı diye çünkü bu arabalarda su pompası arızası oluyor ve su kaçırıyor. Ben iki kere değiştirdim.

Arka lastiklerin bilyaları sık bozulur, sık derken her kış bir tanesi gider, işte yılda bir tane değiştirirsin. zaten 90-100 km arasında gelen uçak sesine benzeyen uğultudan hemen anlarsın.

Netice itibari ile temizini bulursan çok güzel arabadır. Memnun eder seni.

Edit: arabayı biraz inceledim, o hava filitresini oyle takarsan bırak performans almayı bilakis ciddi anlamda hızlanmayı törpüler.

Sırf bu sebeple KN 57i kit getirtmiştim ben, adam hava kutusunu bile sökmeden ucuna takmış filitreyi, komedi yani.

Alıntıları Göster
    Bildiğim kadarı ile 1,6 110 HP Megane motoru kullanılıyor bu Clio'da. Performansdan şüpheniz olmasın :)

Renault'un servisinin pahalı olacağını hiç sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

Bildiğim kadarı ile 1,6 110 HP Megane motoru kullanılıyor bu Clio'da. Performansdan şüpheniz olmasın :)

Renault'un servisinin pahalı olacağını hiç sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Gayet performanslı bir araçtır.Yakıt da makul.Yay+jant+lastik ile desteklenirse çok güzel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

Gayet performanslı bir araçtır.Yakıt da makul.Yay+jant+lastik ile desteklenirse çok güzel olur.

Alıntıları Göster
    İlandaki araç yaşına ve kilometresine göre pahalı. Ayrıca orjinal jantları daha güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

İlandaki araç yaşına ve kilometresine göre pahalı. Ayrıca orjinal jantları daha güzel.

Alıntıları Göster

• quote:

Bizde sedanı var yol tutuşu gayet iyi hb lerin yol tutuşu sedanlardan daha iyi olduğunu duymuştum.

Bizimde köyde traktör var yol tutuşu süper. Yol tutuşu neye göre gayet iyi arkadaşım ?
  • quote:

Öncelikle Sedan Clio ile uzun yol gitmiş biri olarak konuşuyorum. Kendi Aracım 2005 Model Hyundai accent. accent ile 80 le girdiğim viraja 2004 model clio sedanla 60 la giriyorum araba adeta yatıyor az daha zorlasam savrulacak gibi oluyor. performans konusunda güzel araba ama yol tutuşu bence berbat birde arabanın bagajı çok geniş fakat içi dar arabaya binince huzur vermeli....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kavim001

quote:

Öncelikle Sedan Clio ile uzun yol gitmiş biri olarak konuşuyorum. Kendi Aracım 2005 Model Hyundai accent. accent ile 80 le girdiğim viraja 2004 model clio sedanla 60 la giriyorum araba adeta yatıyor az daha zorlasam savrulacak gibi oluyor. performans konusunda güzel araba ama yol tutuşu bence berbat birde arabanın bagajı çok geniş fakat içi dar arabaya binince huzur vermeli....

Alıntıları Göster
    başka clio hp kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

başka clio hp kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu araçta alırken nelere bakmak lazım
  • quote:

arkadaşlar bu araçta alırken nelere bakmak lazım

Alıntıları Göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-super-bi-araba-1/detay
    bu araç hakkında görüşleriniz nelerdir

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben ne peşindeyim siz ne peşindesiniz 11 istedi buna uygunmu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-super-bi-araba-1/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9872305B9

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Yol tutuşu kişiye göre değişir... Mesela Tofaş serisinden inip Link'teki araca binince yol tutuşu çok iyi gelicektir... Ancak daha yeni ve iyi bir araçtan inip clio'ya binince yol tutuşu vasat gelecektir...

Benim fikrime gelirsek yol tutuşu oldukça vasat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş J.K

Yol tutuşu kişiye göre değişir... Mesela Tofaş serisinden inip Link'teki araca binince yol tutuşu çok iyi gelicektir... Ancak daha yeni ve iyi bir araçtan inip clio'ya binince yol tutuşu vasat gelecektir...

Benim fikrime gelirsek yol tutuşu oldukça vasat...

Alıntıları Göster
    Bu arada fiyat iyi gibi . ancak iyi bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim.. Daha sonra başınız ağrımasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş J.K

Bu arada fiyat iyi gibi . ancak iyi bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim.. Daha sonra başınız ağrımasın

Alıntıları Göster
    böyle siyah renk camlar siyah arabalar bende şüphe uyandırır. ne öle mafyamsı mafyamsı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

böyle siyah renk camlar siyah arabalar bende şüphe uyandırır. ne öle mafyamsı mafyamsı..

Alıntıları Göster
    valla bende diyecektim, camları filmli bir arkadasım vardı, adamı surekli durdurup ceza kesiyorlardı cam filmi yasak diye. sanırım gözlerinle ilgili problem olduguna dair heyet raporun yoksa filme ceza keszebiliyorlarmıs. bu konuyu bilen birisi var mı?

nihayetinde, ben sırf bu yuzden almazdım arabayı :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sulas

valla bende diyecektim, camları filmli bir arkadasım vardı, adamı surekli durdurup ceza kesiyorlardı cam filmi yasak diye. sanırım gözlerinle ilgili problem olduguna dair heyet raporun yoksa filme ceza keszebiliyorlarmıs. bu konuyu bilen birisi var mı?

filmler yasakmı cidden
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sulas

filmler yasakmı cidden

Alıntıları Göster
    ALINTI

2000 1.6 16v rxt ful clio 5 kapı hb
    2000 1.6 16v sport 3 kapı hb
    bu ikisi arasında kaldım nedenine gelince:
    2000 1.6 16v sport clio hb 110hp olarak üretilmiş
    2000 5 kapı hb 1.6 16v rxt kaç hp olduğunu merak ediyorum sport ile aynı performansı alırmıyım hızı severim :D araba dediğin fırlayacak altından şöyle bastınmı 220 demesi lazım :D
    sizce hangisinden daha iyi performan alırım (eğer ikisindede performan farkı yoksa sadece görünüm farklı ise 5 kapı alacağım çünkü kardeşim ve annem le yaşıyorum
    2000 model 1.6 16v 5 kapı hb rxt kaç hp?
    yani sport modelle arasında performans farkı varmıdır?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.