Şimdi Ara

2000 Model 1.8 T passat sorunları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. Aracımda kapı döşemelerinden mi artık neredense çukura ya da stabilize yola girince ses geliyor. Ben mi abartıyorum? sıfır arac performansı bekliyorum? bilmiyorum. Özellikle arka taraftan gelen bu sesler çok canımı sıkıyor. Kapı ayarlarından ya da lastiklerden de geliyor olabilir. Bu sorunu olan ya da dikkatini yeni çeken olursa paylasmasını rica ediyorum.

2. Aracımla yolda ilerlerken vites degisimlerinde ayagımı gazdan cektigimde bir hava bosalma sesi gibi ses geliyor. Ya da hafif bir hırıltı sesi gibi birşey. Normal çalısırken yaptıgımda bu ses gelmiyor. Dikkatli dinlediimde bu ses geliyor. Sizlerde de oluyor mu?
    Bir komsumuz katalizor arızalı dedi ama bana sacma geldi. Turbo da bir sorun olabilir mi? Sizlerde de oluyor mu?

3. Dikiz ayna ısıtmaları çalışmıyor. Sanırım bu arıza hemen hemen hepsinde varmıs. Tamir ettireniniz var mı masrafı nedir. Ayrıca 99 ve 2000 lerde sanırım elektrikli icerden katlanan aynalar varmıs bu da calısmıyor. Aynı sorun ve tamir ettiren var mı masrafı nedir?

4. Teybin sesi açma kapama düğmesi bozuk sanırım sesi actıgımda ses kısılıyor ya da çok fazla açılıyor. tam tersi kıstıgımda ses yukseliyor ya da cok falza kısılıyor. Bunu tamir ettirmem mumkun mu? Bana ne akdara patlar?

Özellikle bu iç döşeme kapı kenarları gögüs cam fitilleri vs den gelen sesleri gidermek için bir yöntem var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mprivateturun -- 1 Kasım 2008; 17:38:15 >

• 1. Kapı döşemelerinden gelen ses genelde döşemeyi kapıya bağlayan tırnakların zamanla aşınmasından kaynaklanır. Tırnakların tanesi 50 kuruştur. Alıp kendiniz de takabilirsiniz. Gerekirse döşeme sökümü için resimli açıklama da koyarım. Birkaç aşamada kolayca sökülebilir. Kapı döşemesi sesinin temelde sebebi budur. Ayrıca hazır döşemeyi sökmüşken kapı içi kabloları da sabitleyerek sesi azaltabilirsiniz.

2. Turboşarjlı araçlarda gazdan ayak çekilince yüksek turbo basıncı wastegate den atılırken böyle bir ses gelir. Ancak sesin bu ses mi yoksa başka bir ses mi olduğunu dinleyerek tecrübe etmeden birşey söylemek zor. Turboşarjlı araçlardan anlayan iyi bir vw servisine durumu gösterin.

3. Dikiz aynalarındaki ısıtma genelde ayna kontrol kumandasının zamanla bozulmasından dolayı çalışmaz. Yan sanayisi 15 ytl, orjinali 30 ytldir. Kapı döşemesini değiştirdiğinizde onu da değiştirebilirsiniz. Ancak tesisatla veya aynayla ilgili bir sorun varsa işler değişir. Ben tesisatla ilgili bir sorun yaşamadım. Ancak iki kez kontrol düğmesi(joystik) bozuldu ve değiştirdim. Katlanan ayna bu modellerde görmedim.

4. Teybin sesi açma kapama düğmesi genelde bozuluyor. Şu güne kadarki 3 ayrı passatımda da bu düğme farklı derecelerde bozuktu. İyi bir oto teyp tamircisi söküp tamir edebilir. Ama kim uğraşır bilemem. Fazla birşey tutacağını sanmam. Ben genelde mp3 çalar bağladığım için ses ayarıyla oynamıyorum.

Üç ayrı passatımın da her türlü sorunuyla kendim ilgilendim. Triger setlerini bile kendim değiştirdim. Passat hem sürüş olarak, hem de tamir olarak çok zevkli bir araçtır. Tanıdıkça daha da seversiniz...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Bilgileriniz için teşekkürler. Pm attım cevap yazarsanız sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 1.6 2005 model
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.