Şimdi Ara

20 liraya 100 bin kilometrelik hile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Değerini artırmak için bazı araçların satılmadan önce 20 lira ücret karşılığı kilometrelerinin düşürülerek alıcıların aldatıldığı bildirildi.

Adana Galericiler Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, araç satışında görülen bazı hilelerin alıcıları mağdur ettiğini söyledi.

Son dönemde sıkça görülen hilelerden birisinin de değerini artırmak amacıyla araçların kilometre göstergelerinde yapılan oynamalar olduğunu vurgulayan Güveloğlu, ''Doğru bir yol olmamasına rağmen vatandaşımız ve bazı galericiler aracı daha kolay ve yüksek fiyattan satmak için kilometresini düşürüyor. 20 liraya 100 bin kilometre düşürenler var. Kilometresine göre de 50 liraya kadar bu işi yapanlar sektörde çoğaldı'' dedi.

Söz konusu işlemin bir bilgisayarla yapıldığını ve araç beynine bağlanan cihazla kilometrenin düşürüldüğünü anlatan Güveloğlu, göstergesi dijital olmayan araçlarda ise tornavida ile çıkarılan göstergeden kilometrenin düşürüldüğünü kaydetti.

Kilometre hilesinin yaygınlaşma nedeninin vatandaşın satın alacağı araçta 150 bin kilometreyi bile yüksek görmesinden kaynaklandığını vurgulayan Güveloğlu, şöyle devam etti:

''Maalesef müşteri aracın kasasını sormadan kilometresini soruyor. Arabanın yüzüne bile bakmıyorlar. Vatandaş kilometresi 150 bin olmuş aracı ölü sayıyor. Benzinli bir aracın motoru, bakımları yapıldığında 1 milyon kilometre de olsa sorun çıkarmaz. Dizel araç ise 500 bin kilometre dayanır. 160 bindeki bir arabayı hurdaya mı ayıralım? Maalesef müşterilerimiz düşük kilometreli araca şartlanmış. 900 bin kilometrede olan ve motoruna işlem yapılmamış ticari taksiler var. Bu araçların bakımları düzenli yapıldığı için yıllarca sorun yaşatmıyor.''

Yılda 25 bin kilometre yapan bir aracın 20 yılda ancak 500 bin kilometreye ulaşabileceğini vurgulayan Güveloğlu, 'Maalesef vatandaşımız 2 yılda bir araç değiştirmeden yana. En fazla bir araca 3 yıl binebiliyoruz. Konfor ve teknoloji geliştikçe vatandaş yeni bir araca binmek istiyor. Beraberinde de ticaret hileleri ortaya çıkıyor'' diye konuştu.

Aracın kilometresinde olan hileyi ancak ustaların anlayabileceğini ifade eden Güveloğlu, vatandaşların araç alırken kilometresinin yüksekliğine değil aracın darbeli ya da hasarlı olup olmadığına bakmasını tavsiye etti.

(AA)

• Yeni mi öğrenmişler. Yoksa galericiler odasının bir akrabasının canı mı yanmış.
  • Diğer forum mesajım

1-Araç 2.el ve galeridense km si orjinal değildir.
    2-Araç sıfır ve galeridense,galerici geleneği gereği;bir şekilde en az 100 km yapılmış ve sıfırlanmıştır, yine km si orjinal değildir.
    3-Araç galeriden değil ama şuanki sahibi daha önce galeriden almışsa ,km si orjinal değildir.
    4-Araç iki üç defa el değiştirmiş ve bu el değişikliğinin her hangi bir safhasında galericinin sahipliğine geçmişse,km si orjinal değildir.

4- Araç ,Türkiyenin herhangi bir ilindeki,ilçesindeki,köyündeki,herhangi bir galericinin dükkanının önünden geçmişse o aracın km si orjinal değildir diyorum ve noktayı koyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: deeplord

Diğer forum mesajım

2-Araç sıfır ve galeridense,galerici geleneği gereği;bir şekilde en az 100 km yapılmış ve sıfırlanmıştır, yine km si orjinal değildir.
    3-Araç galeriden değil ama şuanki sahibi daha önce galeriden almışsa ,km si orjinal değildir.
    4-Araç iki üç defa el değiştirmiş ve bu el değişikliğinin her hangi bir safhasında galericinin sahipliğine geçmişse,km si orjinal değildir.

4- Araç ,Türkiyenin herhangi bir ilindeki,ilçesindeki,köyündeki,herhangi bir galericinin dükkanının önünden geçmişse o aracın km si orjinal değildir diyorum ve noktayı koyuyorum

kısacası türkiyedeki hiçbir aracın km si orjinal değil desene sen şuna

• quote:

Orijinalden alıntı: deeplord

Diğer forum mesajım

Gülsek mi ağlasak mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Irun_Each_Team

kısacası türkiyedeki hiçbir aracın km si orjinal değil desene sen şuna

Hayır öyle demiyorum
    Dikkat ederseniz belirttiğim tüm seçeneklerin tek bir ortak noktası var "Galericiler"
    Yani galericilerin dokunmadığı/dokunamadığı her araç benim için orjinaldir

Şaka bir yana ama, şu galericiler ve 100 bin km de araçlar ölür mantığını yayan cahil sürücülerimiz/insanlarımız yüzünden piyasa bu halde.Şirket aracı var bakımlı ve 180 binde ama inanın hala ilk günkü gibi.Yani galericiler dışında kim gidip aracın kmsini düşürüyor allah aşkına.Nice tanıdıklarım var araçları eski model ama km si az,inanın adamlar km az diye satamıyor,hatta acaba km arttıralım mı diye ciddi ciddi düşünüyorlar,yani acınacak haldeyiz. Ama galericiler her zaman suçludur benim gözümde

Edit:yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeplord -- 29 Eylül 2011; 20:49:56 >

• Koskoca oda başkanı km oynama işlerinin kralını yapmıştır.Ama çıkıp malesefki bazı arkadaşlarımız diye açıklama yapıor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 AYDA 20 BİN
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Galericisine gerek yok benim yakın bir arkadaşım da yaptırmaya çalışırken tüm paneli eline aldı 3 bin liralık olmuştu, ucuza yaptırim derken... Bi de namazında niyazında duyunca küfretmiştim bana bozularak küfretme günah demişti
  • Bir defasında galericiden bir araç bakmıştım. Bilgisayara bağlayacağımı söylediğim halde yemin etti 60 binde diye 160 binde çıktı tabi. Belki 60 binden 80-90 bine çekilmiş olsa yine de alırdım ama bu kadar da abartı olmaz. Madem sıfırlıcan biraz insaflı olun dimi...
  • Başkan arkadaşım km düşürülmesi olayı hakkında herkes her şeyi biliyor zaten bunun neyini açıklıyorsun ki ?
    çık deki '' Benim yönetimimdeki galerici esnafımın kefiliyim garantisiyim bizimkiler km'si düşük araç satmaz satmayacak'' o zaman helal olsun diyelim bizde..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.