Şimdi Ara

2 yıllık bölüm için Tyt mi çalışmalıyım ? Yada 4 yıllık bölüm için Ayt mi çalışmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen seneden Mezuna kalmış birisi olarak, bu sene Ocak ayından itibaren çalışmaya başladım. TYT 50-55 net yapıyorum. matematik temelim var. Bir konuda kafam karışık. 2 yıllık Ege üniversitesi Bilgisayar programcılığı bölümünü mü seçsem yoksa bu 2 ay için de 4 yıllık Ege üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü için mi çalışayım? 4 yıllık içim ilk 30 bine girmem gerekiyor. 2 yıllık içinse ilk 100 bin Tyt kısmı yeterli oluyor. Sadece bir bölüm üzerinden mi ilerlemem gerekir? Yoksa Ayt kısmına da ağırlık verip 30 bin civarı yapmaya mı çalışayım? Sadece Tyt çalışırsam 2 yıllık bölüm kazanma şansım artar fakat istediğim üniversite de kontenjanın dolmasından korkuyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekir???

• yani mantıklı olan 4 yıllığı seçmek ama böyle bir ikilemde kaldıysan 30k yapmak zordur diye düşünüyorum. Onun yerine biraz ayt zorlayıp 4 yıllık bir bilgisayar mühendisliği oku. Her türlü 2 yıllık bir bölümden iyidir diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislikler için 2 yıllık okuyup sonrasında DGS yapmak güzel bir seçenek gibi duruyor olabilir ama DGS'den sonra 3-4 yıl tekrar baştan mühendislik okuyacaksın, önceden bitirdiğin 2 yıllığın önemi yok. Gençlik zamanlarından çalma mühendislik için hazırlan gelecek sene hazırlanman gerekse bile.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.