24 yaşına kadar yaşadıgım en büyük pismanlık 2 senelik bi okulda okumak oldu.Adam yerine konulmuyoruz sinir bi durum.
çoğu arkadaşımız da aile baskısı yüzünden tercih ediyor.onlar ne yapsın... "oğlum-kızım üniversite okusun da nasıl okursa okusun.ama illa ki okusun!" zihniyeti.
Benimde öyle oldu ve sonra okulda psikopat gibi 1 ay gezdim yemek yemezdim bi sigara su ile 1 ay yaşadım son pismanlık fayda etmiyor işte...
Bu yıl bende 2 yıllık bir bölüm tercih ettim 2. üniversite olarak.Anlamadığım birşey var madem bu 2 yıllıkların diploması işe yaramıyor,ciddiye alınmıyor ve imza yetkisi yoksa bu okulları niye kurmuşlar?2 yıllık yüksekokullar eskiden iyiydi de sınavsız geçişle öğrenci alınca mı kötü oldu?
quote:
Orjinalden alıntı: Calpi84
Bu yıl bende 2 yıllık bir bölüm tercih ettim 2. üniversite olarak.Anlamadığım birşey var madem bu 2 yıllıkların diploması işe yaramıyor,ciddiye alınmıyor ve imza yetkisi yoksa bu okulları niye kurmuşlar?2 yıllık yüksekokullar eskiden iyiydi de sınavsız geçişle öğrenci alınca mı kötü oldu?
evet sınavsız ogrenci alınmasıyla öğrenci seviyesinde bir dusus meydana geldi
evet sınavsız ogrenci alınmasıyla öğrenci seviyesinde bir dusus meydana geldi
katılıyorum sorunda buradan kaynaklanıyor bence.
Mesela 2 yıllık makine bölümü var.Bitiren tekniker oluyor 4 yıllık makineyi bitiren mühendis.Genel olarak aynı dersleri alıyorlar tabi mühendis olan daha detaylı öğreniyor.Okul bitince 4 yıllık bitiren kral oluyor kolayca iş buluyor 2 yıllık bitiren lise mezunu muamelesi görüyor asgari ücrete iş buluyor.Aradaki 2 yıllık eğitim farkı bu kadar büyük fark yaratır mı?
bnde ea1 mehzunu oldum için sayısal dan bilgisayar bölümü istiyorum doğal olarak 2 yıl anca girebilirim 2 yıl okuyup 4 e tamamlasam aynı durum söz konusu olmaz dimi yani 4 sene okumuş sayılırım gene
quote:
Orjinalden alıntı: Emre_707
bnde ea1 mehzunu oldum için sayısal dan bilgisayar bölümü istiyorum doğal olarak 2 yıl anca girebilirim 2 yıl okuyup 4 e tamamlasam aynı durum söz konusu olmaz dimi yani 4 sene okumuş sayılırım gene
4 yıl okumuş sayılırsın ama 2 yıllıktan 4 yıllığa geçmek kolay değil.Binlerce rakibin var hepsi de 4 yıllığa geçmek için 2 yıllık yüksekokula giriyor.kontenjan sayısı çok az.
tşkr ederim birde bişi okudum 2 senelikden 4 seneliğe tamamlamak 2 bu bildn şekilde değilmiş 2 sene ön lisans snra bir 4 sene daha ? inş. doğru deildir
quote:
Orjinalden alıntı: Emre_707
tşkr ederim birde bişi okudum 2 senelikden 4 seneliğe tamamlamak 2 bu bildn şekilde değilmiş 2 sene ön lisans snra bir 4 sene daha ? inş. doğru deildir
ankara ünilerinde o sistem var ve aslında daha rahat bir sistem diğerinde 1 yıl intibak görürsünüz ve atılma riskiniz var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme