Şimdi Ara

2 SENELİK ÜNİVERSİTE OKUYUP MEZUN OLANLAR YARDIM LAZIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
25.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazımın uzun olmasından ötürü özür dilerim ama geleceğime sizlere sorarak yön vermek istediğim için sıkılmadan atlamadan okursanız memnun olurum.Konu kime hitap ediyor başlıktan belli rica ediyorum yaşı küçük kardeşlerim sadece bu konuma yorum yapmazlarsa sevinirim.

Sorum şu her zamanki gibi eşşek gibi çalışmayıp eşşek gibi yattım ve geçen sene turist ömer babında katıldığım ÖSS'den bu senede iki senelik bir skorla ayrıldım.Geçen sene tamamen bilgimi ölçme amaçlı girdim en ufak defter kitap yüzü açmadan girdim ve 2 senelik kazandım.Bu senede bizimkilerin zoruyla dersaneye gittim ama tabiikide ben yine aynı ben hiç çalışmadım ve tekrar 2 senelik kazandım.Tabiiki geçen seneye göre daha yüksek bir puan farkıyla.

Sorum ve sorunum ise şu;Çevremden,ailemden aldığım tepkilerden dolayı olacakki kafamda ''2 senelik üniversite okuyanlar adam yerine konmuyor askerde okumamış muamelesi,iş bulmada okumamış muamelesi görecem'' deyip büyük bir kararsızlığa kapıldım.Türkiye koşullarında baktığımızda zaten 4 senelik üniversite bile pek bir işe yaramıyor artık bunu rahatlıkla görebiliyoruz.Ama işte dedim ya çevremden etkilendim ve ilk sorumu 2 senelik okumuş bitirmiş ya da okuyanlara yöneltiyorum. 2 senelik okursam pişman olur muyum?Çok kısa bahsederseniz sevinirim.

Ailemle konuştum bana sordular ''1 sene daha dersaneye gitmek şansını denemek istiyor musun'' ben de bu işin şansla olmayacağını eşşekler gibi çalışıp başarılacak bir şey olduğunu söyledim.Kendimi hazır hissetmediğimi bu senede dersaneye gidersem geçen seneki olayların başa sarılıp oynanacağını söyledim.Ailemde peki o zaman 2 senelik oku bitirince istersen 4 senelik için tekrar üniversite sınavına girersin dediler.Ben de böyle yapmaya karar verdim ama hala çok kararsızım yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı.

İkinci sorum ise;Bilgisayar programcılığı okuyacağım acaba 2 senelik okusamda bana bir katkısı olur mu?Gerek bilgisayar hakkında,gerekse meslek bulma olarak?

Benim söyleyeceğim bunlar unuttuğum şeyler tabiikide olmuştur bahsettiğim sorunlardan anlayan kişilerle yüz yüze konuşsam daha kolay derdimi anlatabilirdim ama elimden geldiğince yazıya dökmeye çalıştım.Derdime ortak olacak,bana yol gösterecek,bana fikir verecek olan kişilere şimdiden çok çok çok teşekkür ederim yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yaşım 18...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenten- -- 14 Temmuz 2008; 11:18:45 >

• Dostum bende 2 senelik okul bitirdim ve daha sonrasında 3-4. sınıfları açıköğretimden devam ettim ve şu anda 4.sınıf ta 2 dersim kaldı büte bunlarıda eylülde verip normal 4 senelik anadolu üniversitesi işletme fakültesi mezunu olucam eğerki 2 senelik bitince açıköğretimden bitirme şansın varsa oku derim ama teknik bilimlerde böyle bi şey yok diye biliyorum bunu bi araştır eğer varsa oku lise mezunudan farklı olacağın kesin birde okuduğun bölüm önemli. Ama dersaneye gidip bi seneni daha ziyan etme sakın. Sen ne iş yapıyorsun dersen muhasebeciyim
  • Öncelikle hangi liseden mezun olduğunu öğrenebilir miyim ? ( Düz mü , ticaret meslek bilgisayar bölümü mü ? )

Ben meslek lisesinden mezun oldum (muhasebe bölümü), İstanbul üniversitesi 2 yıllık muhasebe bitirdim , sonrasında açık öğretime kaydoldum ve şu an 4. sınıftayım ayrıca lisede staj yaptğım şirkette kadrolu olarak çalışıyorum.

2 yıllıkların genel olarak öğrenimde izleyeceği yol bu şekilde oluyor.
    Bunun haricinde DGS sıanvına girip 4 yıllık bir üniversietye geçerek 3. sınıftan devam etme şansın var, ki bu oldukça zor... sınavdan alacağın not haricinde derslerinin de oldukça iyi olması lazım ve üniverstelerin kontenjanları 1-2 kişiyle sınırlı. ( senin bölümünün böyle bir şansı var mı onu bilemiyorum )

Evet 2 yıllık mezunu olduığunda askerliğin uzun dönem oluyor.Ben kısa döenm yapmak için aöf okuyorum , senin bölümünün açık öğretimde olmadığına dair birşeyler duymuştum.Ama emin deiğilim iyice araştırman gerekiyor.

İş yerlerinin 2 yıllıklara bakış açısı ( kendi iş yerim açısından ) pek iyi değil, çünkü müdürüm bana lise stajımda bile 4 yıllık bitir demişti.

Bilgisayar programcılığı okuyan bir arkadaşımın şu anki durumuyla ilgili yorumu;

Meslek lisesinden bilgisayar bölümü mezunu , İstanbul ticaret Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı okuyor(du), okulu bıraktı.

Meslek lisesinde hiç birşey öğretmediklerindne yakınıyordu ve üniversiteye gelince afalladık demişti ( Aslına bakarsan pek de ders çalışmıyordu).Ama sonuçta muhasebe olsun, bilgisayar olsun mesleğe yönelik olduğu için tabanın sağlam olması da gerekiyor.

tam olarak toparlayamadım ama , eğer ailenin maddi durumu elveriyorsa bence 4 yıllığa girmeye çalış.Seçtiğin bölümün biraz önü kapalı gibi...

Genel olarak da ; büyük şirketlerde muhasebe stajeri kadroya çabuk geçiyor fakan ben şu ana kadar(bizim şirkette) bilgi işlemde staj yapıp da kadroya gireni göremedim

ama dersen ki 2 yıllıkda olsa üniversiteye giriyim...Senin açından şöyle faydası olur , üniversite ortamını görürsün.Her şeyden önce hayatı az çok görürsün.Fikirlerin, planların biraz daha somutlaşmış olur.Belki karşına farklı fırsatlar çıkar, yani buna benzer hayatında yeni şekillenmeler olur.

(Ailen seni birkaç kere dersaneye gönderebildiğine göre maddi durumunuz kötü sayılmaz diye düşünüyorum, sırf üniversite okumak için de gidip başka ilelrde okuma..Mümkünse İstanbul vb. yerlerde oku )

Bu işler oldukça zor işler, 3 sene için 3000 kere tereddütte kaldım, binlerce kere stres yaşadım, karar değiştirdim...ama dediğim gibi yaşımızdan da dolayı planlarımız yavaş yavaş yerine oturuyor ve hefeflerimiz netlik kazanıyor.

Tanıdğın , samimi bulduğun ve güçlü gördüğün bir iş veren varsa onunla da konuşabilirsin veya bir rehber hocayla da konuşabilirsn.
    Benim akrtarabileceklerim bu kadar.Kısa cevaplı sorular istersen ben de kısa yanıtlar vermeye çalışırım

• quote:

Orjinalden alıntı: azizcinar

Öncelikle hangi liseden mezun olduğunu öğrenebilir miyim ? ( Düz mü , ticaret meslek bilgisayar bölümü mü ? )

Ben meslek lisesinden mezun oldum (muhasebe bölümü), İstanbul üniversitesi 2 yıllık muhasebe bitirdim , sonrasında açık öğretime kaydoldum ve şu an 4. sınıftayım ayrıca lisede staj yaptğım şirkette kadrolu olarak çalışıyorum.

2 yıllıkların genel olarak öğrenimde izleyeceği yol bu şekilde oluyor.
    Bunun haricinde DGS sıanvına girip 4 yıllık bir üniversietye geçerek 3. sınıftan devam etme şansın var, ki bu oldukça zor... sınavdan alacağın not haricinde derslerinin de oldukça iyi olması lazım ve üniverstelerin kontenjanları 1-2 kişiyle sınırlı. ( senin bölümünün böyle bir şansı var mı onu bilemiyorum )

Evet 2 yıllık mezunu olduığunda askerliğin uzun dönem oluyor.Ben kısa döenm yapmak için aöf okuyorum , senin bölümünün açık öğretimde olmadığına dair birşeyler duymuştum.Ama emin deiğilim iyice araştırman gerekiyor.

İş yerlerinin 2 yıllıklara bakış açısı ( kendi iş yerim açısından ) pek iyi değil, çünkü müdürüm bana lise stajımda bile 4 yıllık bitir demişti.

Bilgisayar programcılığı okuyan bir arkadaşımın şu anki durumuyla ilgili yorumu;

Meslek lisesinden bilgisayar bölümü mezunu , İstanbul ticaret Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı okuyor(du), okulu bıraktı.

Meslek lisesinde hiç birşey öğretmediklerindne yakınıyordu ve üniversiteye gelince afalladık demişti ( Aslına bakarsan pek de ders çalışmıyordu).Ama sonuçta muhasebe olsun, bilgisayar olsun mesleğe yönelik olduğu için tabanın sağlam olması da gerekiyor.

tam olarak toparlayamadım ama , eğer ailenin maddi durumu elveriyorsa bence 4 yıllığa girmeye çalış.Seçtiğin bölümün biraz önü kapalı gibi...

Genel olarak da ; büyük şirketlerde muhasebe stajeri kadroya çabuk geçiyor fakan ben şu ana kadar(bizim şirkette) bilgi işlemde staj yapıp da kadroya gireni göremedim

ama dersen ki 2 yıllıkda olsa üniversiteye giriyim...Senin açından şöyle faydası olur , üniversite ortamını görürsün.Her şeyden önce hayatı az çok görürsün.Fikirlerin, planların biraz daha somutlaşmış olur.Belki karşına farklı fırsatlar çıkar, yani buna benzer hayatında yeni şekillenmeler olur.

(Ailen seni birkaç kere dersaneye gönderebildiğine göre maddi durumunuz kötü sayılmaz diye düşünüyorum, sırf üniversite okumak için de gidip başka ilelrde okuma..Mümkünse İstanbul vb. yerlerde oku )

Bu işler oldukça zor işler, 3 sene için 3000 kere tereddütte kaldım, binlerce kere stres yaşadım, karar değiştirdim...ama dediğim gibi yaşımızdan da dolayı planlarımız yavaş yavaş yerine oturuyor ve hefeflerimiz netlik kazanıyor.

Tanıdğın , samimi bulduğun ve güçlü gördüğün bir iş veren varsa onunla da konuşabilirsin veya bir rehber hocayla da konuşabilirsn.
    Benim akrtarabileceklerim bu kadar.Kısa cevaplı sorular istersen ben de kısa yanıtlar vermeye çalışırım

Çok sağ ol çok teşekkürler üşenmeden bana yardım etmeye çalışmssın aynı şekilde diğer arkadaşta sağ olsun.

Topici açtıktan sonra baktım yorum gelmiyor gittim ablamla konuştum (kendisi 4 yıllık üniversite bitrdi felsefe hocası) ben ailemle pek konuşmam ders konusu falan açıldı mı kavga gürültü kopar evde :) gittim konuştum yarım saat kadar sağ olsun kafamdaki soru işaretlerini kaldırdı ve 2 senelik okumaya karar verdim bakalım umarm hakkımda hayırlısı olur...

• Hayırlısı olsun, bak ne kadar şanslısın ki okumuş ablan var.Bırak da sana yardım etsin

Hangi üniversiteye gideceksin bakalım ? Bilmediğin illerde dağ başında okullara gitme sakın
  • 1. çalışsanda çalışmasanda 2. senelikte olsa girecek kadar puan almışsın
    2. 4 senelik üniversiteyi bitirenleri adamdan her zaman sayarlar,sadece okuduğun bölümün hakkını vereceksin!
    3. 2. senelik kazanmışsın ama seçtiğin bölümün hiç bir getirisi olmaz. şahsen kötü bir bölüm, önüde kapalı iş açısından da mahalle bilgisayarcısının yanında teknisyen olrak çalışırsın..

eğer 2 senelik işletme iktisad vs. seçseydin 2. senelikte olsa bölümünle gurur duyardın, ve zaten 4 yıllığı tamamlama hakkın var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Temmuz 2008; 12:15:16 >
  • quote:

Hayırlısı olsun, bak ne kadar şanslısın ki okumuş ablan var.Bırak da sana yardım etsin

Hangi üniversiteye gideceksin bakalım ? Bilmediğin illerde dağ başında okullara gitme sakın

Yok yok evimden uzağa gitmeyeceğim istanbula puanım yetiyor ailemin yanında kalıp okuyacağım part time çalışıp bana harcadıkları dersane masraflarınıda onlara ödemeye çalışıcam tabii

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ŞakaAltıGerçek

quote:

Hayırlısı olsun, bak ne kadar şanslısın ki okumuş ablan var.Bırak da sana yardım etsin

Yok yok evimden uzağa gitmeyeceğim istanbula puanım yetiyor ailemin yanında kalıp okuyacağım part time çalışıp bana harcadıkları dersane masraflarınıda onlara ödemeye çalışıcam tabii

Hadi bakalım, ben ğart-time çalışmayı beceremedim okurken ama ... Sen başarırsın insallah

• İyide 2 yıllıktan dgs ile 4 yıllığa geçme olasılığıda var..Yani 2 yıllık bilgisayar bölümü okuyupta dgs ile bilg. müh. geçebiliyorsun..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

İyide 2 yıllıktan dgs ile 4 yıllığa geçme olasılığıda var..Yani 2 yıllık bilgisayar bölümü okuyupta dgs ile bilg. müh. geçebiliyorsun..

yok yaw öğle nerde bedavadan bilgisayar mühendisliğine geçmek... teknik bölümlerde yok diye biliyorum zaten geçişi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Temmuz 2008; 12:29:40 >
  • quote:

İyide 2 yıllıktan dgs ile 4 yıllığa geçme olasılığıda var..Yani 2 yıllık bilgisayar bölümü okuyupta dgs ile bilg. müh. geçebiliyorsun..

Bu DGS zor değil mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bay PiPo..!

quote:

Bu DGS zor değil mi?

evet zor... öncelikle her bir dersin yıl sonu ortalaması en az 70 olması gerekiyor, diplomada da 3.0 yada 3.50 gibi bitirme derecen olması gerekiyor ki örgün programlı istediğin yere girebilesin. sonra dgs'ye giriyorsun alanınla ilgili sorular çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Temmuz 2008; 12:37:12 >
  • arkadaşım ben 2 yıllık bilgisayar teknolojileri ve programlama mezunuyum. 2007 dgs ile bil. mh. geçiş yaptım bence onundeki yollar geniş.... 2 yıllık tan mezun olmuş arkadaslarımın tümü çalışıyor... iş başvurularında 2 yıllıkta olsa üniversite mezunu olman sana yardımcı olacaktır... piyasada 2 yıllıklar tercih ediliyor.. zaten teknirkerlere ara elemanlara ihtiyac var.... bu eksikliği bir cok zaman 2 yıllıklar kapatıyor... bence 2 yıllığa git derim... kendini biraz sıkarsan dgs ile geçiş yaparsın olmadımı aciköğretimden 4 yıllığı tamamlarsın.... bilgisayar mezunları açıköğretimden işletme yada iktisat okuyabiliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkahraman -- 14 Temmuz 2008; 12:56:45 >
  • trkahraman madem dgsye girdin tecrubelisin senin notların nasıldı nasıl girdin? benim dediğim gibi 70 olması başarılı sene kaybetmeden olması isteniyor dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 14 Temmuz 2008; 12:46:51 >
  • Bende aynı bölümü kırıkkale ünv de okudum 2 yıllık mezun olamadım ama en azından web programcılığına atılmamda birazda olsa yardımı oldu. yine allah kahretsin o bölüm şefini beni finalde 86 ile bıraktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EcheLoN_

quote:

yok yaw öğle nerde bedavadan bilgisayar mühendisliğine geçmek... teknik bölümlerde yok diye biliyorum zaten geçişi

Nasıl yok adam ısparta 2 yıllık bilgisayar programcılıgı okudu sonra dgs ile trakya bil. müh. geçti..Yani orada 3. sınıftan itibaren devam etti..Bölümlere göre 4 yıllığageçiş var..
  • quote:

trkahraman madem dgsye girdin tecrubelisin senin notların nasıldı nasıl girdin? benim dediğim gibi 70 olması başarılı sene kaybetmeden olması isteniyor dimi

benim not ortalamam 4 üzerinden 3.38 idi. not ortalaması tabiki etkiliyor ancak hersey anlamına gelmiyor.... dgs de en yuksek puanlar bilgisayar bölümlerinde.... 2 yıllık elektronik yada inşaat okusan geçiş yapman daha kolay olur... tabi bunun yanında işletme en kolaylarından birisi geçiş için...
    bence bilgisayar, elektronik yada inşaattan birine gidilir
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl yok adam ısparta 2 yıllık bilgisayar programcılıgı okudu sonra dgs ile trakya bil. müh. geçti..Yani orada 3. sınıftan itibaren devam etti..Bölümlere göre 4 yıllığageçiş var..

hımm o zaman benim bildiğim açıköğretimde yok. açık öğretimde sadece idari bilimler akademisi alanındakileri devam ettiriyor 4 yıllığa, işletme iktisat gibi..

ama dgs dediğim gibi o aşamaya gelmek zor

• 2 senelik yuksek okul demek daha dogru olmaz mi?2 senelik universite ne duydum nede ettim
  • Bilmediğimiz bir sürü şey varmış...

Dgs ile geçenler Dgs hakkında biraz daha ayrınıtlı bilgi verirseler memnun oluruz...

@trkahramanın söyledikleri çok güzel geldi bana, ama şunu da unutmayalım ki 4 yıllık mezunu 1500 alırken 2 yıllık mezunu 800-1000 arası maaş alır heralde

@200watt

Önlisans demek daha doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 14 Temmuz 2008; 13:14:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.