Şimdi Ara

2 sene önce bugün babamı kaybettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
5
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ölüm.. Baba.. Kayıp.. Acı.. Bunlar herkes için farklı anlamlar ifade eden şeyler.. Burdada babasını kaybedenler vardır.. Aynı şekilde babasından kurtulmak isteyenlerde.. Ben babasından kurtulmak isteyip sonra dünyalarını kaybeden taraftayım..

Benim babamla ilişkim hiç 'ilişki' seviyesine çıkmadı.. 22 yaşında babasına bir kere sarılmadan onu toprağa koymak ne kadar büyük bir acı tahmin edemezsiniz.. Sanayide müşteri çocuklarına şefkatle verdiği çikolatayı bir kerede olsa ne kadar görmek istediğimi bilemezsiniz..cikolatayi deyil, o şefkati.. Çok katı ve güçlü birisiydi.. Çok dayak yerdim babamdan..sevmediğinden değil görmediğinden..hoş haketmedigim dayakta pek olmadı ama kulak çekilecek yerde tekme yedim genelde.. Askeri disiplinle yetiştim adeta.. Bizi ancak öyle koruyacağına yetistirebilecegine inanıyordu..çok kıskanırdım babalarıyla arkadaş gibi olanları..bakiyorum millet babasıyla hali sahaya gider ben ise yanında kapri bile giyememisim...üzücü tabi..Ama ne kadar babamın hep sert tarafını görsemde gölgesini gittiğim heryerde her işte arkamda hissettim destek olarak..Hep nasılsa babam var düşüncemiz vardı abimle..katı yönünü bir kenara koyduğumuzda babam cömert şefkatli yardımsever sanatkar mükemmel bir adamdı.. Adam gibi adamdı.. Çok yaşanmamış şeylerim var babamla.. Çok ta yaşamak istemediğim şeyler..

Abi iki sene önceydi okuduğum bölümden mezun olup geçici bi görev aldım dünyalar benim olmuştu çünkü ayrı bi eve çıkmıştım etlikte oturuyordum iş çıkışı aşağı eğlenceye gider akşam 11 e kadar vakit geçirirdim arkadaşlarla fitnessa yazılmıştım fln velhasıl biraz sosyalleşmeye başladım.. Çok güzel geçiyordu günlerim.. Bi akşam abim geldi eve hastaneye gidiyoruz dedi hayırdır fln bi gittim babam turuncu elbiseler içinde yatıyor hastane odasında anjiyo olmuş.. Şok oldum babamı öyle görünce babamki annemin 32 senedir evliyiz bir gün bile hastayım diye işe gitmediğini görmedim dediği bir adam.... Anjiyoda 3 damar %90 ın üzerinde tıkalı çıkmis ve acilen bypass ameliyatı olması gerektiğini söylemişler.. Babama ameliyata kadar yatış vermelerine rağmen ertesi gün çıkıp işe gitmiş.. Biz zorla kavga dövüş evde yatırdık babamı.. Öyleki pazardan elinde poşetle geldiğinde koşardım yardım etmeye ciddi ciddi kızardı siz beni hasta yerine koyuyorsunuz diye.. Atatürk hastanesine gittik 22 nisana yatış verdiler 23 nisanın ertesinde 24 nisanda ameliyata alacaklardı..5 gün geçti ayın 21 i sabah 11 gibi abim aradı çabuk gel babam fenalaştı diye.. Gittim Keçiören araştırma ya bi baktım babam yoğun bakımda annem perişan abim perişan annem oğlum babankahvaltıda kalp krizi geçirdi dedi buz oldum resmen.. Ailemizde yaşadığımız en büyük felaket benim kolumun kırılması düşünün.. Çıktılar doktorlar dediler ki bizim gerekli ekipmanımız yok başka yere götürmeniz gerekli.. Ankara hastanesi başhekimini tanıyordum aradım hemen buraya getirin dediler yoğun bakıma bi girdim nakle yardım için babamın ağzında makineye bağlı bi hortum ve babam makinenin sesiyle birlikte nefes alıp veriyor.. Abi boşaldı bütün iliklerim o hali görünce hadi kalk baba diyesim geldi.. Bildirdik ambulansa yola çıktık dua ediyorum nolur herkes yol versin diye.. Gittik hemen yoğun bakıma aldılar saat 2 civarıydı kalbi çalıştırır çalıştırmaz ameliyata alacağız dediler..Abi o zmn bizim için kıyamet saati başladı işte bekle bekle bekle içerden bi haber yok hastane içi mahşer gibi kalabalık oldu.. Bi doktor çıktı bir saat sonra tekrar kalp krizi gerçekleşti halen yoğun bakımdan çıkaramadık dua edin dedi.. Yaklaşık bir saat sonra fln yine bi doktor çıktı dua edin dedi sadece.. Biz ama hiç ölüm ihtimalini aklımızdan gecirmiyoruz babam bu yaa atlatır diyorduk hatta ablam yurtdışında onu telaslandirmamak için başta söylemedik ona... ama doktorun o dua edin deyişi sanki hazırlıklı olun gibiydi.. Abim bana hacı vefat etti bize söylemiyorlar dedi doktor öyle deyince.. abime dedim artık abi ablami arayalım ilk uçakla gelsin durum ciddi aradım ablami abla gelsen iyi olur babamın durumu ciddi diye, yalvardı bana öldümü babam söyle diye anlattık durumu ancak akşam 9 a bilet bulabildi.. ..neyse bi yarım saat fln geçti kapıdaki güvenlik görevlisi bir iken beş oldu benim içim kıvılcımlanmaya başladı aha dedim kesin bişey var geriye bakıyorum annemi sakinleştirmeye çalışıyorlar amcalarım dört dönüyor abimle ben kapının önünde yigildik.. Abi doktor geldi 2 sn bile beklemeden başınız sağolsun dedi

O an varya.. O an tam o an durdu dünyam..Kurşun yedim resmen.. Bembeyaz oldum.. O an hayatım hızlıca geçti önümden resmen.. Gözüm bi açıldı yoğun bakımın kapısı açık babam orda yatıyor arkamdan önce abimin başımız sağolsun sözünü sonrada feryatları duydum.. O an kendimi öyle yalnız öyle sahipsiz hissettim ki.. İçeri girecem dedim izin vermediler birazdan morga indireceğiz o zaman görebilirsiniz diye.. Geri dönüp anneme gittim annem tarif edilmez bir acı ile ağlıyor abimle bi sarıldık birbirimize aynı anda biz şimdi napacaz dedik..

Siz hiç kırmızı alan yazının önünde bekledinizmi..ambulansın ön koltuğunda gittiniz mi hiç... Babanıza çuval geçirip fermuarı cekmeleri ne demek bilirmisiniz.. Peki babanızın elbiselerini siyah çöp poşetine koyup verdiler mi size..bide insanların acıyarak başımı oksamalari yokmu yetim gözüyle bakarak.. Bunlar ömrüm boyunca gözümün önünden gitmeyecek görüntüler..

Evden alınması gereken şeyler vardı millet dahahastanede iken onları almaya gittim eve komşumuzla..abi eve bi girdim kahvaltı sofrası ortada dağılmış babamın gözlüğü yanda takkesi bi tarafta önünde yarım gözlemesi kalmış.. O kriz anı gözümün önüne geldi yıkıldım orda.. Hastaneye gittim dediler ki tmm yapacak bişey yok burda eve gidin yarın sabah cenazeyi alırsınız.. annem yıkılmış ben o eve nasıl giderim hacım olmadan diye feryat etmeye başladı.. Güvenlik gelip bana kardeşim 10 senedir bu kapıda görevliyim hergün en az 3 cenaze görürüm hacı abi kadar güzel bi cenaze görmedim içiniz rahat olsun dedi..bide sonradan ogrendikki babam yoğun bakımda 5 defa daha kalp krizi geçirmiş.. Eve gittik babamın telefonunu aldım listeyi teker teker aramaya başladım ama her aradığımda birlikte benimde içim daglaniyor..

Ve ablamın halen haberi yok söylemedik.. Ev taziye evi oldu tabi bi yandan acımızı yaşarken bi yandan ne yapılacak onu konuşuyoruz saat gece 11 gibi ablam geldi kapıda o kalabalığı görünce anladı zaten kapı açılır açılmaz abimle sarılıp ağlamaya başladılar.. Ben ki abimle ablamı yanyana 10 senedir görmüyordum ikiside yurtdışında idi.. Onları beraber gördüğüm ilk an babamın vefatı oldu.. Ablam için durum çok daha acıydı 2 ay sonra izine gelecekti ve devamlı babama baba çok sıkıntım var seninle dertleşmeye ihtiyacım var zaman gecsede bi gelsem diye... Babama hasret gitti ablam içi cayır cayır yandı.. Gece odaya bi girdim babamın geceliğini koklayıp ağlıyor..

Sonralari ayrı bi çile oldu acımızı yaşayamadan mecbur miras işlerini halletmeye çalıştık anneme tek bir imza attirabilmek için 45 dk bekledik atamadı kadın elleri titremesine ben hacinin parasını nasıl yerim diye.. Çok zordu..

Babamdan 10 gün sonrada babaannem vefat etti.. Evlat acısına dayanamadı.. 93 yaşındaydı. Artık sanki her telefon çaldığında bi felaket haberi gelecek gibi olmuştuk..

Ben varya o gün adam oldum.. 1 günde adam oldum..arkadaslarim benimle koca bebek diye dalga geçerlerdi hiç yaşımın adamı değildim ama o gün benim hayatım için dönüm noktası oldu..babamin vefatından 1 ay sonra kadro aldım 2 ay sonrada nişanlandım..simdi evliyim ve gelecek ay bi kızım olacak nasipse.. Dönüp bakıyorumda iki sene önce iyisi bunları yaşayacağımı söylese gülüp geçerdim.. Şunu çok iyi şekilde yaşadım ki yarının bize ne getireceğini asla bilemeyiz..

Size sadece şunu demek isterim.. Babanız aksi sinirli para vermeyen bağıran çağıran yada vesaire özelliklerde birisi olabilir.. Ama iyi anıları yaşamayı asla ertelemeyin..Çünkü ömür çok hızlı geçiyor.. Çünkü benim hayattaki en büyük acım şu dünyadan bir baba kucağı görmeden göçüp gitmek olacak..
     2 sene önce bugün babamı kaybettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esVed -- 21 Nisan 2015; 23:59:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• basın saolsun mekanı cennet olsun dostum.Okurken ıcım parcalandı resmen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mekanı cennet olsun. allah rahmet eylesın okurken gozlerımden yaslar döküldü
  • Kardeş başınız sağolsun. Rabbim kabrini cennet bahçesi eylesin.. Benimde babam sevgisini gösteremez, yaşım 18e dayandı bir kere sıkı sıkı sarılamadım. Ben çekingen o benden çekingen. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim. Dua ediyorum inşallah ben evlatlarımla samimi olurum onlara sevgimi en güzel sekilde gösteririm diye..
    Diş Hekimliği Fakültesi
  • Mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin.
  • Mekanı cennet olsun hocam allah yardımcın olsun hayatta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bu tarz konularda çok kötü oluyorum o yüzden okumadım. Kaldıramıyorum. Kardeşim başın sağolsun, babanın kabri cennet bahçesi gönlü hoş olsun. Allah ümmeti Muhammedi bağışlasın. Düğününüde hatırlıyorum, çocukluğunda forma sattığın konuyuda. Dediğim gibi başın sıkışırsa elimden geldiğince yardım ederim kardeşim.

CEMİYYET-İ OSMÂNİYYE
    Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihânda ictihâd
    Hamdülillah var gazâya sad hezârân ragbetüm

Ey Mehemmed mu’cizât-ı Ahmed-i Muhtâr ile
    Umaram gâlib ola a’dâ-yı dîne devletüm
  • Basin sagolsun.Mekani cennet olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Balgrod

Seni sevmem ama başın sağolsun.

Teşekkür ederim hocam ama hayırdır naptım size :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esVed -- 22 Nisan 2015; 0:24:50 >

böyle şeyleri okudukça insan akıllanıyor
    BİR DAMLA KAN BİR CAN DEMEKTİR http
    s://twitter.com/trkykanbankasi
    BİR DAMLA KAN BİR CAN DEMEKTİRhttps://www.facebook.com/groups/turkiyekanbankasi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESvED1453

quote:

Orijinalden alıntı: Balgrod

Seni sevmem ama başın sağolsun.

Teşekkür ederim hocam ama hayırdır naptım size :)

Siyasi görüşümüz uyuşmuyor diyelim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.