Şimdi Ara

2. Sata hdd yi bağlama..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
24.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 320 gb SATAII bir hdd var. Şu anda sağlıklı bir şekilde anakart üzerindki sataII 1 portuna bağlı ve çalşıyor. Bu gün İkinci hdd yi almayı düşünüoyurm. Buda sata2 olacak. Bunu nasıl bağlamalıyım?

İde bağlantısı olan hdd lerde bulunan jumperlarla jumper ayarı yapabiliyorduk. Fakat gördüm ki sataII hddlerde böyle bir ayar yok. Ben bu yeni hdd yi ikinci girişe taksam ne gibi bir tepki verecek?? Bağlarken nelere dikkat etmeliyim?? mevcut vindowsum çöksün istemiyorum.

Ayrıca biosdan sata aktif değil ide olarak görüyor.

Amd 4400+ x2 64bit, 4 x 1Gb 800 MHz Kingston, 320 GB Sata II Samsung, Gigabyte anakart, His x1650 Pro Turbo ICQ 625MHz 256Mb, LG DVD-Writer dual layer, LG Cd-Writer, Mini Typhoon Soğutucu, Cooler Master Kasa, Thermaltake fan x 6 , Vista Ultimate 64 bit.
  • Hdd sata+güç kablosunu takın ve kullanın. Diğer windowsun kurulu olduğu hdd ile hiçbir alakası yok. Hiçbir şekilde de etkilemez. 100gb olduğunu düşünelm. 320gbninde 2bölümden oluştuğunu varsayarsak alacağınız hddd H olarak3. diski oluşturacak...
    Bios'dan satayı aktif edin. Anakart cdsinden de sürücülerini yükleyin. Herzaman işinize yarayacaktır.

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
  • arkadaslar çok acil yardım ederseniz sevinirim... Bilgisayarımda kullandığım 320 gb hdd var ayrıca ben ikinci olarak 750 gb hdd bağlamak istiyorum. 2 sata girişine takıyorum biosta 3 de görünüyor sonra bilgisayar açılmıyor. 3 e takıyorum 2 de görünüyor. bir türlü çözemedim durumu. kullandığım anakart ASUS P5KPL-CM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunduz06

arkadaslar çok acil yardım ederseniz sevinirim... Bilgisayarımda kullandığım 320 gb hdd var ayrıca ben ikinci olarak 750 gb hdd bağlamak istiyorum. 2 sata girişine takıyorum biosta 3 de görünüyor sonra bilgisayar açılmıyor. 3 e takıyorum 2 de görünüyor. bir türlü çözemedim durumu. kullandığım anakart ASUS P5KPL-CM

bu normaldir sen hdd yi hangisine takarsan tak fark etmez biostan başlangıç yapacağın hdd yi seç eskiyi birinci sıraya al tamamdır

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

arkadaslar çok acil yardım ederseniz sevinirim... Bilgisayarımda kullandığım 320 gb hdd var ayrıca ben ikinci olarak 750 gb hdd bağlamak istiyorum. 2 sata girişine takıyorum biosta 3 de görünüyor sonra bilgisayar açılmıyor. 3 e takıyorum 2 de görünüyor. bir türlü çözemedim durumu. kullandığım anakart ASUS P5KPL-CM

bu normaldir sen hdd yi hangisine takarsan tak fark etmez biostan başlangıç yapacağın hdd yi seç eskiyi birinci sıraya al tamamdır

aynı şekilde denedim biosda hdd görünüyor ancak bilgisayar açılmıyor sonrasında..

• neyse sonunda yaptım...
    hdd yönetiminden sorunu halletmeyi başardım..
    sağolun
    Daha Fazla Göster
  • direk tak çalışır
  • quote:

işte direkt taktık bilgisayar bile açılmadı :)

kardeş sorunu nasıl hallettin şimdi aynı sorun bende de var. 2. hdd taktım bilgisayar açılmıyor. ikiside SATA. ikincisini çıkartıp bilgisayarı açıyorum Açıldıktan sonra ikinci hdd yi takıyorum. sonra disk yönetiminden 2. hdd yi tanıtıyorum oluyor ama bilgisayarı kapatıp açınca yine bilgisayar açılmıyor. ikinci hdd yi biçimlendiremem çünkü dolu. ilk taktığımda olmuştu şimdi format attım olmuyor. nasıl oldu anlamadım. 2. hdd takılı iken biosa dahi giremiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: zynlzynl

quote:

işte direkt taktık bilgisayar bile açılmadı :)

kardeş sorunu nasıl hallettin şimdi aynı sorun bende de var. 2. hdd taktım bilgisayar açılmıyor. ikiside SATA. ikincisini çıkartıp bilgisayarı açıyorum Açıldıktan sonra ikinci hdd yi takıyorum. sonra disk yönetiminden 2. hdd yi tanıtıyorum oluyor ama bilgisayarı kapatıp açınca yine bilgisayar açılmıyor. ikinci hdd yi biçimlendiremem çünkü dolu. ilk taktığımda olmuştu şimdi format attım olmuyor. nasıl oldu anlamadım. 2. hdd takılı iken biosa dahi giremiyorum.

bak hocam. sen 2 satayı tak. asıl bilgilerin windowsun kurulu olduğu diski 1 sata olarak ayarla. muhtemelen senin bilgisayarda benim ki gibi sorun çıkardı ve taktığın satayı görmedi. ama merak etme :)
    bilgisayarıma sağ tıkla, yönete gel. ordan depolamanın altında disk yönetimi var. ordan yeniden hdd leri tarattır. şimdi ofisteyim ve bu bilgisayar kısıtlı oldugundan tam olarak yazamıyorum.
    muhtemelen taktığın satayı disk yönetiminden göreceksin. ordan biçimlendir ve kullanıma hazır.
    inşallah işine yarar.
    hadi kolay gelsin

• Fazla bir tarih geçmeden bende sorunumu anlatayım beyler, bende şuan 500 GB Maxtor ve 1 TB Samsung HDD var. Geçen hafta Cuma aldım 1 TB' lığı, taktım açtım bilgisayarı Post Screen' de görüyor fakat bilgisayar açılında görünmüyordu. Dün format attım, bu sefer OS' ı 1 TB HDD' me yükledim. Şimdi de 500 GB HDD' m görünmüyor. Maxtor SATA, Samsung SATA II, ikisinin de 32 Mb önbelleği var, ikisi de 7200 RPM anakartım Gigabyte MA74GM-S2 modeli. 4 SATA girişli ve SATA II destekli. BIOS Award BIOS HDD priority den 1. sıraya 1liği, 2 sıraya 500 lüğü aldım tık yok yer değiştirdim yok. All comp. HDDs i 1. sıraya aldım olmuyor. Bir de SATA olmasına rağmen bunun üzerinde Jumper var. Fotoğrafını çekip koyacağım buraya.
  • aslında çok basit gibi görünen şey uygulamada pek basit olmuyor aksine uğraştırıyor, 250gb ve windows yüklü sata2 hardiskin yanına 1 tb sata2 harddisk ekledim boot sırasına birinci olarak windows yüklü hdd yi seçtim fakat bilgisayar boot aygıtını bulamadı yeni diskin kablosunu çıkartıp denedim açıldı çeşitli kombinasyonlar deneyerek bilgisayarın hem boot diski hemde yeni diski görmesini sağladım..

Orijinalden alıntı: Diffusional

Fazla bir tarih geçmeden bende sorunumu anlatayım beyler, bende şuan 500 GB Maxtor ve 1 TB Samsung HDD var. Geçen hafta Cuma aldım 1 TB' lığı, taktım açtım bilgisayarı Post Screen' de görüyor fakat bilgisayar açılında görünmüyordu. Dün format attım, bu sefer OS' ı 1 TB HDD' me yükledim. Şimdi de 500 GB HDD' m görünmüyor. Maxtor SATA, Samsung SATA II, ikisinin de 32 Mb önbelleği var, ikisi de 7200 RPM anakartım Gigabyte MA74GM-S2 modeli. 4 SATA girişli ve SATA II destekli. BIOS Award BIOS HDD priority den 1. sıraya 1liği, 2 sıraya 500 lüğü aldım tık yok yer değiştirdim yok. All comp. HDDs i 1. sıraya aldım olmuyor. Bir de SATA olmasına rağmen bunun üzerinde Jumper var. Fotoğrafını çekip koyacağım buraya.

hocam denemediğim kombinasyonlar kalmamıştı benimde. hatta 2 tane sata kablo denedim kablo bozuk diye.
    yapacağın tek şey hdd yönetiminden diskleri taratmak ve yeni diskini biçimlendirmek.
    hepsi bu kadar

• arkadaşlar hardiski yanlış bağlarsak ilk açılışta sistemin herhangi bir parçasında yanma ve bozulmalar olur mu ?
  • Ya aynı sorun bendede var.250 GB lık samsung 2 TB WD var ikiside sata bide cd rom sata 3 ü aynı anda çalışmıyor.Bilgisayarı açtığımda ölece kalıyo pc açılış ekranında ,Yardımlarınızı bekliyorum............

GalataSaray A.Ş.
  • ogunduz06 kullanıcısına yanıt
    Konu ölmüş şu an hortluyor ama aynı sıkıntı bende de var nasıl sorunu çözdünüz

Gigabyte Ga-Ma770T. 2x1gb hyperx, Corsair vengeance 4GB. Phenom ii x4 20. wd green 250gb hdd. High power 500W. Nvidia 8500GT
  • Rain Bi kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarıma sağ tıkla, yönete gel. ordan depolamanın altında disk yönetimi var. ordan yeniden hdd leri tarattır. Sonrada diski biçimlendir.

Ama asıl sıkıntı HDD doluysa napacan.. yedekleme şansında yok.. benim sıkıntımda burda başlıyo...
    İyi günlerben sorunumu hallettim bir tane bozuk hdd varmış onu çakarttım sorun düzeldi o bozuk hdd yi takınca bilgisayar kafayıyı yiyor daha bios ekranının orda ekran beyazlaşmaya başlıyoruz bazen ama hdd kutusuna takınca sorunsuz çalışıyor belki sizin sorunuz da böyle çözülebilir

Gigabyte Ga-Ma770T. 2x1gb hyperx, Corsair vengeance 4GB. Phenom ii x4 20. wd green 250gb hdd. High power 500W. Nvidia 8500GT
  • Eğer iki sata harddiski de bağladınız çalışmadıysa bağladığınız sata harddisklerinin veri kablolarını birbiriyle değiştirin çalısıyo hiç bios ayarı filan gerekmiyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imurat17 -- 12 Şubat 2014; 20:41:31 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.