Şimdi Ara

500gb ide harddisk ide girişi 1 pin kırıldı ? :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • harddiskimin ide girşinde 1 iğnesi pini kırıldı ve çalışmıyor lehim yapsam tutarmı ?

Resim temsili..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karal85 -- 3 Nisan 2008; 21:47:57 >

• iğne benzeri kırılan pinin yerini tutacak bir şey uydurman gerek, lehim daha sonraki aşama
  • yok ben direk lehim olarak düşündüm ?

Çünkü pin içine doğru kırık ve kar üstü değil kart altı tarafındaki pin kırık..
  • Valla helal olsun. HDD pini kırmak zordur. 1 mm kalınlığındadır.

Çözüm ise 8 mikron çelik çubuk kullan. Lehim olmaz.
  • Benimde Samsung ide 160 Gb hdd'min içine pin'lerden biri kaçtı, çok az gözüküyor çıkartamadım bir türlü öyle yatıyor,bilgisayara takınca biosta gözüküyor ama windowsta gözükmüyor karga burunla cıkartıyim dedim yok, yalnız şunu söyliyim size eğer kırılan pinin altındaki pin'de kırıldıysa bi işe yaramaz o hdd artık benim gibi ortada kalırsın hocam, hadi benimki 160gb seninki yine 500gb
  • quote:

Orjinalden alıntı: karal85

harddiskimin ide girşinde 1 iğnesi pini kırıldı ve çalışmıyor lehim yapsam tutarmı ?

Resim temsili..

Ben çok yaptım . Kırılan pimin boyutunda sağlam bir telle bile yapabilrisin. Yanlız bazı disklerde tellerin yarısının lehim yeri altta kalıyor. Seninkide öyleyse diskin üzerindeki devrelerin bulunduğu plakayı çıkartıp öyle yapman gerekiyor... Eğer plakayı çıkartırsan tekrar taktığında vidaları iyi sık. Yoksa devreler yanıyor. Bir tane yaktım .

• Arkadasların dedikleri yap bakarsın olmazsa aynı marka bir tane diski olmüş HDD bulup kartlarını değiştir olur.Askerde çok yapmıştık.Kolay Gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.