Hocam çok soru soran var işin ayrıntısı ile ilgili. Haftasonu online genel bir bilgilendirme sunumu yapacağım. Link almak için özelden numaranızı atın. Kısa cevap: Hayır hosting şirketlerine satmayacaksınız. Siz hosting şirketi olacaksınız. Müşteriler yazılım, oyun geliştiren, bir websitesine sahip olan kişi ve şirketler. Bunun dışında çok personeli olup mail kullanan şirketler de alıyor. Çünkü Google'dan alırlarsa personeladisoyadi@sirketadi.com bir mailin adet fiyatı 8 dolara geliyor. Sizden aldıklarında 1 dolara verebiliyorsunuz. Satışınızı online reklamlarla yapıyorsunuz. Online reklam dışında ofis ofis gezip ihtiyaçlarını sorup satmaya çalışıyorsunuz. İnşaat ve mimarlık firmaları da büyük boyutlu dosyalarını bütün personelleri erişebilsin diye bizden kiraladıkları bilgisayarda tutuyor. Genelde kayıt ol 1 ay bedava kullan gibi kampanyalar çok işe yarıyor. Aldığınız bilgisayarlar hızlıysa, elektrik kesintisi vs. yaşanmıyorsa gelen müşteri kolay kolay gitmez. Çünkü oraya dosya aktarıyor, kurulum yapıyor, kiraladığı bilgisayarda bir sürü şeyi var. Bizim kiraladığımız veri merkezinde jeneratörler aküler daha sıfır alınmış. 1 yıldır hiç elektrik kesintisi yaşamadık. Bilgisayarlara disklerin dolması durumunda ek disk takmak hariç hiç kapatmadık. Müşterimiz memnun, diğer hosting firmalarından bi tık pahalıya satıyoruz çünkü hizmetimiz daha kaliteli. Tavsiyeyle gelen bile oluyor artık. |
2 Milyon TL ne iş kurulur (4. sayfa)
-
-
Hocam ben de 2012 senesinde girmek istiyordum. İmkanım yoktu. Geçen sene girdim ancak. O da bir şirkette düzenli maaşımız var diye banka 200 bin tl krediyi verdi. İstifayı basıp bilgisayarları aldım. Sonra Ticaret Odasına gittim şirket kurmak için birkaç imza attım gedim. Ordan gittim hemen kurdum veri merkezine bilgisayarları. 1 Gbit internet hattını kiraladım. Bir de uzaktan bioslarına girmemi sağlayan bir cihaz aldım. Artık makineler çalışıp kredileri ödüyor, artan parayla yeni bilgisayar. Açtığım şirket adına da kredi çekip 4 bilgisayar daha aldım. Evde meyve sebze yiyip TV'de bir film, TV'nin yanında bilgisayarlardaki cpu, ram, internet kullanımını gösteren grafik açık laptop var. Keyfini sürüyorum. Ufak bir scooterım var, bazen dükkan dükkan gezip satış yapmaya çalışıyorum. Forumlara, Google'a, instagrama reklam verdim. İstiyorum ki birileri de yatırım yapsın şöyle de, şu yarım milyon yatırdığım işi katlaya katlaya birkaç milyon tiye geleceğime şimdiden 1-2 milyon TL'yi 20-30 milyon TL'ye katlamaya çalışayım. Ya da sermaye bulamazsam 1-2 sene gecikecek bu hedefe ulaşmam, kendi kendine büyümesini bekleyeceğim için.
-
Toplantıyı bekliyoruz :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir sürü fikir gelmiş iyi hoş da kimse; dostum iş yapayım diyorsun da sen neyden anlarsın demiyor.
En güzel iş senin bildiğin veya anladığın iştir. Buna dikkat et hocam. Gerekiyorsa yapmayı düşündüğün iş ile ilgili önce biraz eğitim al, 6 ay falan git o işi yapan bir yerde çalış, işi gözlemle vs.
Bir işe girerken hiç bir şey bilmeden o işe girmek her zaman risklidir.
-
Kesinlikle haklısın hocam, anladığım bir iş yok işte :D İnsan ilişkilerinde satışta iyiyimdir ki hep bu sektörlerde çalıştım. Ama ne mobilyadan ne hostingten anlarım. Güzel bir fikir olsun gidip eğitimini alayım tabi.
Arsa alıp iş yapmak mantıklı mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam müthiş bir iş modeli, etkilendim. Sermayenin kendini amorti etmesi epey kısa sürüyor şaşırttı beni açıkçası :D
Bilgisayarlarda arıza durumu filan sık oluyor mu?
0 Kamyon al. Dorse yaptır ve çift rejim termoking taktırıp kurumsal bir lojistik firmasına kiraya ver. :) Aylık 50-60k'ya gidiyor kiraya tabi sözleşmeye bağlı bakım,masraf,sigorta kasko'su olacak aylık 60 alırsan 10k ona düş her ay.
-
çok iyi konu lan su al sat diyen olmamış ben olsam konsept restoran yapardım piyasada eskilerden beri gelenlerin yanında yeni çıkanlarda baya para yapıyor şu getirle yemeksepetiyle baya para harcıyor insanlar
-
toptancidan bir milyon şişe su al tanesi 2 tl ye almış olursun sonra 5 tl ye sat , 5 milyon liran olmuş olur
-
2022'deki arıza sayısı şu ana kadar sıfır.
-
Tavuk dönerden ziyade bence işlek yerlerde eli yatkınsa küçük bir yurtdışı mutfağı yemekleri yapıp satılabilir.
-
bu işi millet zamanında evde falan yapıyordu şimdi maliyeti 200kya mı cıktı nasıl oldu öyle ya
-
Bu paraya güzel halıcı beyaz esyaci falan açılır aslında
Beyaz esyada coook iyi para var tutarsa
Ben halıcı açardım klasik is güzel iş ömür boyu yapılır omg
Yada kafe restoran ama gıda her zaman zordur her zaman
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu açılalı 3 ay olmuş evin değeri arttı mı?
Hey maşallah kolay gelsin hocam.
Kafe çok güzel bence parayı bulsam yapacağım ilk işlerden biri
Sadece para kazanma amaçlı da değil eğer sahibi sensen kasaya filan koy birini sen de arada uğrarsın gelir gider tarzı işleriyle uğraşırsın kafenin güzel olur bence. Çok da yormaz herhalde.
Hee 2 milyon lira yeter mi veya batma riski ne kadar onu bilemiyorum. Tabii tecrübe de önemlidir illa her işin zorluğu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChristoBangalter -- 29 Kasım 2022; 2:53:37 >
Moruk bak asla isin basindan ayrilmayacaksin cok cok guvenilir biri yoksa
Bizim kafeci bir abi vardı dukkandan 1dk çıkmazdı bak 1dk
Kafe isi gıda isidir cok insan calistirmak gerekir musteri memnuniyeti cok onemlidir isin basinda durmazsan gg
Mesela aynı zamanda güzellik salonu vardi oraya pek uğramazdi
ayakkabıcı
50ye al 300e sat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X