Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan var mı? Dolar bazında maaş aldıklarını biliyorum ama ne kadar aldıklarını bilmiyorum. Gittiği ülkedeki aynı seviyedeki memur maaşına göre mi alıyor yoksa devletin bunun için belirlediği bir maaş skalası var mı? |
Dışişleri Meslek Memurlarının ne kadar kazandığı hakkında bilgi sahibi olan var mı?
-
-
Yeni baslayanlar icin giris maas asgarix4 falan diyorlardi memurlar nette ne kadar doğru bir fikrim yok -
Standart kamu uzman maaşı alırlar ( 50k giriş , 70k max ) . Yurt içinde bulunduğun dönemde yurt dışı harcırahı alamazsın . Yurt dışında bulunduğun süreçte ise bulunduğun ülkeye göre değişen yurt dışı harcırahı alırsın . Harcırahın diğer memurlarla aynı olur , avantajı ise mesleğin doğası gereği yurt dışında bulunma ihtimalinin diğer memurlara göre daha yüksek olması . -
Böyle bir belge vardi da yillar önce görmüştüm belki arayip bulursun googleda
Maas ulkeler arasinda bir gosterge gibi algilandigi icin genelde diger ülkelerin diplomatlarina yakin para kazanıyor
Dolar değil genelde euro -
Üstteki arkadaşın dediği gibi maaşlar düşük müdür peki hocam? Kaymakam o kadar alıyor zaten. Benim okuduğum yerde meslek memuru sınavını geçtikten sonra eğitim döneminde 50-60k civarı aldıkları yazıyordu. Onun dışında yurtdışında dediğiniz gibi diğer ülkelerin diplomatları kadar para kazanma durumu var mıdır? O kadar yüksek bütçe ayırmışlar mıdır dışişleri meslek memurlarının maaşlarına?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 17 Ağustos 2024; 12:29:24 > -
Bir soru daha sorayım hocam sizce legal500'ün kaliteli bürolarında çalışan bir avukatın mı geliri daha yüksek olur yoksa dışişleri meslek memurlarının mı?
-
eğitim dönemini bilmiyorum
ayırmışlardır
-
avukat hk. bilgim yok hocam ama daha yüksektir bence neticede memursun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenryKissinger -- 17 Ağustos 2024; 12:53:51 > -
Legal500 -
Legal 500deki bir avukat 50-60 ile başlıyor. mid-levelda 100+ alıyor. 35 yaşından sonraki duruma bakarsan muhtemelen net avukat kazanır büro falan açar ama o zamana kadar dışişleri meslek memuru olan da 2 yıl mesleki eğitim sonrası 24 yaşında oluyor 3.katip olarak göreve başlıyor elçiliklerde ve dolar bazında maaş alıyor. Eğer henry kissinger hocamın dediği gibi diğer ülkelerin diplomatları düzeyinde maaş alıyorsa minimum 5k dolar ile başlar. E ayrıca yurtdışında olduğunu da göz önünde bulundurmak gerek eğer avrupa ülkelerindeysen TRdekinden çok daha kolay araba vs. alacaksın yani bunu da göz önünde bulundurmak gerek alım gücün yüksek. Devlet koruması da var ekstradan.
-
DB kariyer memurları protokolde statü olarak kaymakam ve hakimlerden geride , özel bir durum yoksa düşük statüdekiler daha az maaş alır .
Kamu kariyer meslekleri arasından kaymakamdan yüksek maaş almak için 1. sınıf hakim ya da vali olmak lazım . ( Yurt dışı harcırahı vb özel durum tazminatları hariç )
DBnin diğer bakanlıklara göre maddi üstünlüğü yok İçişleri , Maliye vb uzmanlarına ne veriyorsa DB de aynısını verir . -
Diğer kamu kariyer mesleklerinden farklı olarak euro ya da dolar bazından maaş alıyor diye biliyorum. O yüzden yurtdışında çalışan bir db kariyer memuru saydığınız diğer memurların hepsinden daha fazla maaş alıyor muhtemelen. Çünkü gidip de herhalde avrupada çalışan bir meslek memurunu baz alalım. 2k Euro vermezler diye düşünüyorum. İlla ki daha yüksektir.
-
Dövizle verilen kısım , devletin sana yurt dışında yaşadığın için verdiği bir tazminat . Bu tazminat yurt dışında çalışan herhangi bir memura verilir ( sadece DB personeli değil sağlıkçılar , askerler vb yurt dışında çalışan memurlar var ) .
Bildiğim kadarıyla kariyer memurları , büyükelçi ya da konsolos seviyesinde değillerse görev sürelerinin bir kısmını yurt içinde geçiriyorlar . -
Pek bilgim yok ama 2 yıllık eğitimini bitiren bir bağlantım var linkedinde. Eğitim bitti şuan yanlış hatırlamıyorsam kahire'de 3.katip olarak başladı. Görev sürelerinin 4te3ünü yurt dışında geçiriyorlar. Dediğiniz gibi yurtdışında yaşadığı için verdiği tazminat herhalde yurtdışında bir garsonun aldığı maaş kadar değildir diye düşünüyorum. Henry Kissinger'ın dediği gibi gittiği ülkedeki aynı seviyedeki memurun aldığı maaş kadar alıyordur diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 17 Ağustos 2024; 14:28:25 > -
4K dolar ile başlıyormuş. Eski bir büyükelçi videosunda bahsediyor ve de gittiğin yere göre ekstra ödemeler oluyormuş.
-
legal500 ama hepsi için geçerli değil.
-
Haklı olabilirsiniz hocam ben de karar veremedim. 24-25 yaşında 5k dolar ile başlayan meslek memurluğu var ama artış oranı az. 22-23 yaşında 60K ile başlayan avukatlık var ama artış oranı yüksek. 35 sonrası bakarsan muhtemelen Avukat büro falan açmış ise meslek memurunun 2-3 katını alır ama kısa vadede meslek memuru alır gibi bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 18 Ağustos 2024; 11:28:14 > -
iki alanda farklı meslekler salt para olarak bakmayın derim doğru bir kıyas olmayacaktır. lakin her iki alanda çalışma koşulları olsun işe girme süreci olsun oldukça zor ona göre kararınızı vermeli ve o doğrultuda çalışmanızı tavsiye ederim. örneğin legal 500de çalışmayı düşünüyorsanız önce belli başlı ofislerde yaz stajı yapmalı daha sonra aynı ofislerde yasal stajınızı yapmanız gerek bir çok yer için geçerli. yoksa bu alanlarda saygın bir ofiste tecrübeniz hiç yoksa ruhsatı alıp hop diye işe girme şansınız da epey düşük. bi çok yer 2. yabancı dili zorunlu 3. yabancı dili de tercih sebebi olarak görüyorlar ama dışişlerinde de aynı şeyler geçerli.
-
Buradakilerim hiçbiri sana düzgün bilgi vereceğini düşünmüyorum. İmkanlar çeşit çeşit ve o tip yerlere girmek kolay değil. -
4. kez yazışım olacak heralde . Türkiyede oyle bir para yok . Yurt dışındakiler de net bir maaş almıyorlar ülkesine göre değişiyor aldığın para . ABDde 4kdan çok daha fazla alırsın muhtemelen ama Senegaldeki tazminatın daha az olur .
Benzer içerikler
- egeyurt yorumları
- 3d yayınları pdf telegram
- eskiden lise kaç yıldı
- bilgi sarmal paragraf zor mu
- yks türkiye birincisi netleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X