Şimdi Ara

2.KEZ MEZUNA KALMAK GEÇ OLUR MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
3
Favori
29.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2. kez mezuna kaldıktan sonra üniversiteye gitmek geç olur mu?

Yaşıtlarının 2.sınıf olması(hazırlık okurlarsa 1.sınıf) sıkıntımı sizce takılcak bir konumu özellikle mühendislik okumak için yaş önemli bir faktör.

özellikle 2.kez mezuna kalanlar yorum yaparsa daha aydınlatıcı olur.

• geç olmaz ama psikolojik olarak kaldırabileceğini düşünüyormusun 3 yıl boyunca ders ders ders, ailesi izin vermeyen arkadaşım yerleşip hazırlıkta birdaha denemek istiyor.
  • Hocam ben 4. Kez kalacagim gerçekten istiyorsan kalmalisin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 2. mezun yılım bu yıl. eger ben iyi bir yerde okumak istiyorum diyorsan basarana kadar çalışmalısın. kaybettigin yılları telafi edersin.yaşıtlarını da boşver zaten onlarla 2 seneye kalmaz aran bozulur.benim su an adam gibi arkadaşım kalmadı. baska sorun olursa sor hocam

• Onlardan 2 yıl geç ölüp farkı kapatırsın yaşa takılmak bence fazla mantıklı değil
  • jackk001 kullanıcısına yanıt
    bendede durumlar aynı hocam ailem izin vermez.

açıkcası ben lisede ders calısmayan birisiydim bu senede yarım yamalak calıstım temel oluştu gibi eger mühendislik tutarsa ortalama kasıcam (max gidebilcegim yer trakya balıkesir)

olmazsa matematik bölümü okucam yıldız makine için çalışıcam
  • keyssi kullanıcısına yanıt
    sağolasınız hocam güldürdünüz

EDİT:Hocam açıkcası ben 2sene geç mezun olunca mühendislikte yaş önemlidir diye düşüncelere kapıldım yoksa 2yıl erken yada geç ölsem sıkıntı olmaz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac. -- 10 Mayıs 2017; 12:30:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DreamBigg D kullanıcısına yanıt
    hocam tıp falan mı istiyorsunuz 3.kez kalmakta tamamda 4. kez niye kaldınız aksilik falan mı oldu hedef neresi ?
  • Sınırsızlığını Biliyorsan ve Ulaşamadıysan Kalınabilir.
  • 4 yıl sonra mezun olsanda bu ekonomik krizde işşizlikte zor iş bulman. yani kısaca yaş önemsiz 50 yaşına kadar aynı mesleği yapacaksın. kal mezuna ortalık işşiz dolu belki 5-6 seneye düzelir
  • Diş hekimliği istiyorum hocam meslek lisesi mezunuyum ilk yıl 670k yapmıştım :) mezun olduktan sonra derse başladım aslında bu yıl olacak diyordum ama en az sizinki kadar kötü bir dersaneye gittim yılım çöp oldu son bir kez daha şansımı deniyecem

• Bir şeylerin değişeceğine eminsen olur ama yerinde sayacaksan vakit kaybı.

• Tıp istiyorum ikinci mezun senemdeyim ben ne geç kalması, hem de mühendislikte

• valla psikolojin kaldırıyorsa kal da , ben 12.sınıfım asla mezuna kalmayı planlamıyorum o kadar bunaldım sıkıldım ki hedefim tutmassa bile ( inşallah tutacak ) hiçbir türlü çalışamam seneye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Communism -- 10 Mayıs 2017; 13:5:40 >
  • Psikolojik yükü çok ağır kardeşim, kendine güveniyorsan kal.

• Asla ama asla gec değil

Gittikçe insanlar okudukları bölümleri bırakıp başka bölümlere geçmeye başladılar.

Bende seneye değiştirmek istiyorum allah.nasip ederse.

Şuan birinci sinifim. Baskıya dayanamayıp bir yere yerleştim ama pes etmedim yapicam.

Bu yıl geçen senenin yorgunluğunu asmakla geçti ama çok şükür başladım çalışmaya. Hem kafam rahat oldu hemde baskı hissetmiyorum. Evet geç girmiş olacaksın ama sonuçta emeklilik yaşı hepimizde aynı. Üstüne hatta daha tecrübeli bir insan oluyorsun. Bence o şekil yap çünkü insan üst üste mezuna kalınca ciddi anlamda psikolojik olarak çöker. unutma bu sınavı etkileyen çok önemli faktörlerden biriside snein psikolojik durumun.

Üstelik istersen ilk yıl üniversiteye gidip ikinci yıl dondurma imkanın da var yani okul.yuzunden çalışmam dersen çözüm çok. Yurtta adam gibi çalışırsın.

• 25 yaşındayım. bir bölüm bitirdim. yine de 4 sene okumaya hazırım. asla geç değil.
  • Anti Communism kullanıcısına yanıt
    hocam psikolojim kaldırır iyi kötü bir bölüme gitmek zorundayım hem üni hemde hazırlık yapmak zorundayım. Bende sıkıldım bunaldımda istemedigim bölümü okursam ömür boyu sıkılıp bunalırım.
  • bizimkoyunmetalcisi B kullanıcısına yanıt
    hocam şuan mezunum üninin ilk senesini bitirip istedigim yere gitmem lazım 2. sınıfta hazırlanmaya baslarsam olmaz benim açımdan.

Psikolojik olarak tek beni baskı altında tutup canımı sıkan şey çevremdeki bilgisiz kişilere uyup dershaneye gitmem oldu.

yurtta çalışma kısmıda mantıklı olmazsa bile okudugum fakültedeki kütüphaneye giderim.

istedigim yer yıldız makine puan kırılcak ama umrumda degil

tabi bu mezun olayı bi ihtimal trakya balıeksir gibi yerlerde mühendislik tutarsa girip ortalama kasma hedefim var.

sağolasınız tavsiyeleriniz için.
  • alphaomega kullanıcısına yanıt
    hocam hangi ünideki hangi bölüm bitti ve de hangi bölümü düşünüyorsunuz

hep birdaha üniversite okumak aklınızda varmıydı istemediginiz bölümü falanmı okudunuz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.