Şimdi Ara

2. kez mezuna kalırsam pişman olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle geçen sene say300 bin yapmış biri olarak istediğim bir yer tutmadığı için mezuna kalmaya karar verdim lakin iyi bir fen lisesinde okumamdan kaynaklı benden beklenti çok yüksekti ve mezuna kalabilmek için 150 bin yaptım dedim aileme ve sınavdan 1 hafta sonra çalışmaya başladım yazın kütüphanede çok verimli geçmişti kışın eve geçince tembellik yaptım ertleme döngüsüne girdim ve çıkamadım çok pişmanım bu sene yüksek ihtimal aynı sonucu yapıcam önerileriniz ne olur 2. mezuna kalırsam yine çalışmaz mıyım (bu arada aileme gerçeğı söyledim çok bi tepki vermediler sanırsam sınav öncesi olduğu için) 2. mezuna kalan arkadaşların tecrübelerini dinlemek isterim. denetleyen biri olursa çalışıyorum dershane benim için iyi olabilir lise boyunca hiç dershaneye gitmedim özel derste almadım potansiyelim var sadece istikrarlı değilim denetlenmeye ihtiyacım var. cevap verirseniz çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akrtayd -- 19 Haziran 2025; 13:44:58 >

• up

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Herhangi bir çevresel etken yüzünden değil, tembelliğin yüzünden kaybetmişsin bu seneyi. Her ne kadar pişman olduğunu söylesen de mezuna kalsan da aynısı olacak bence, zihnin bir zaman sonra sürece alışacak ve erteleme davranışların baş gösterecek. Ama bu senin hayatın, üzerinde kimsenin senin kadar söz sahibi olma hakkı yok. Eğer kendine samimi şekilde "Bu sene şunlar şunlar oldu, hatalarım bunlardı. Mezuna kalıp şunları yapacağım ve bunları yapmayacağım, insanların beni kararsız kılmasına izin vermeyeceğim vs vs" diyebiliyorsan bence şansını dene. Zaten 1 kere mezuna kalmış ve istediğin başarıya yine ulaşamamışsın, bir sene daha kalırsan elinden geleni yapacağına garantin nedir?

• 12 de çok çalişkandim saglik sorunlari sebebiyle patladim sinavda gunde 14 15 saatleri gören kurumda 2 kez 80 ayt görmüş bi ogrenciydim tyt 105 civariydi derece yaparim diyordum 40k geldi,mezunda çok iyi başladım sonra ocakta hayatıma giren kızın istikrarsiz hareketleri ve annemin ameliyat süreci vs derken yine iyi calistim ama aytde sinavi yurutemeyip salladigimdan sallamasam 15k gelcek siralama 24k geldi falan fistan bir sürü bahane sayarim sen de sayarsin ama 2.mezuna keşke kalmasaydim.ne ders çalışcak istek kaldı ne hayatımda insan kaldı,başta insanları görmemek için instagrami kapadim,hobilerim zaman kaybi geliyor diye onlardan uzaklastim ve hayatimin 1 senesini yatarak gecirdim belki yksde gecen seneden kötü yapicam sinava 1 gün var daha ne cikmis ne bi ayt mat denemesi cözdüm,gecen sene keske tercih yapsaydim universitede denerdim olmadi sansimi diyorum sürekli.Ben basarili bir ogrenci profiliyle bunlari yasamissam sen de yasarsin gibi geliyor ama mezuna kal veya kalma demek buyuk bi vebal,ben sadece basimdan gecenleri yazdim.ilk mezun senesi sinifta bi arkadas vardi 2.mezuna kalmis,cocuk kafayi siyirmis gibiydi bizim gozumuzde şuan o çocuktan farkim yok,psikolojik olarak 5 sene geriye atti beni bu sene,çok çalışkandım hayat enerjim vardi derken hicbiri kalmadi,ben beni denetlicek insan bulamadim bi yastan sonra herkes kendi yaginda kavruluyor gibi bir sey oluyor,bu sene sinavda elinden geleni yap.seneye kirikla hazirlan hazirlancaksan inan daha kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sene ben de sinavda elimden geleni yapicam hazirlikta 1 sene hayata dönebilmek istiyorum,hobilerimden ilerlicem biraz 1.sınıfta yine yks hazirlanirim sanirim günde 2 3 saatimi vericek şekilde

same shit ama ben zaten hiç çalışkan bi öğrenci olmamıştım. ilk senemde sevgili yaptım nolcak mezunda hallederim dedim (harbi salakmışım) sonra yaza geldik kızın annesi öldü beni de terk etti sonra benim de sağlık sorunlarım vardı zaten o sene de öyle çöp oldu geçen sene çalıştım ama 0dan geldiğim için çok zorlandım uzun süredir ders çalışmadığım için de masada kalmakta zorlandım bir de dehb için ilaç kullanıyordum feci anksiyete uykusuzluk iştah kesintisi yapıyodu 7 kilo vermişimdir o dönem. neyse sonra bu seneye girerken kuzenlerim 2024 için tercih verdiler etrafta yks çalışan falan da kalmadı. yazının başında bahsettiğim exim yazmıştı yok sen yaparsın şöylesin böylesin bilmem ne ilk başta kuş gibi hafifledim etrafta en azından bana inanan birileri var diye ama kendime bir türlü inanamadım senelerdir evde olmak da gerçeklik ile bağımı kopardı. bu sene iyiydim yine ama aytye gereken önemi vermedim bahane say say bitmez harbiden yapacak adam cidden bahane bulmaz oturur yapar ama bende irade 0. sorunlarımın üzerine gitmek yerine halı altına süpürüyodum sonra süreç başlıyodu aynı hataları tekrar ediyodum. marttan sonra depresyona girdim bi nevi kolumu kaldıracak halim yoktu hala yok sınavdan sonra işe girip çalışıcam yaz boyu bi de psikologa gitmeyi düşünüyorum maddi imkan olmadığı için gidemiyordum ama bir şekilde gitmem lazım belli ki tek başına sorunlarını çözebiien biri değilim. mezuna kalmanın kötü yanı çalışmayan tembel bir insansan zaten kendine güvenmeyerek başlıyosun sürece bir de ben çok sabırsız bir insanım tembellikle bu ikisi alakalı aslında. neyse konu sahibine önerim neden çalışmadığını madde madde yazıp üzerine gitmesi halletmesi yardım alabiliyosa alması. ben sınavdan sonra ne yapıcam bilmiyorum kötü bi yerde okumak da istemiyorum ama ilerleyemiyorum da. hayırlısı. bu yazıyı da içimi dökmek için yazdım biraz da ortaya karışık.

• mezunluk ile ilgili yorumların birçoğu negatif oluyo çünkü yıpratıcı bir süreç ama ne ben ne de başkası senin ne yapacağını bilemeyiz mesela ben de kendimin şu hale düşmesini hiç düşünmezdim. sadece tek pişmanlığım gözümde büyütüp kendimi eziklik psikolojisine sokmak oldu sene sonu zaten bi aydınlanma geldi aslında yapabiliyomuşum dedim.

ben bu konuda psikologa gittim,tabiki kendi hikayeni psikologa dökünce her insan öznel her insana farkli tepki verilebilir de biz psikologla konusurken seyi farkettik,hayatimdaki tüm düzgün dönemler tepemde veya cevremde bir otoritenin oldugu dönemler.Dershane bombos bir yer ama en iyi dershanede rekabette oldugum zamanlar calismisim,şuan salondan mutfaga gitmeye gücüm yetmiyor ama yazin sabah 6 gece 2 işte çalişiyordum.çaliştigim zamanlar çok verimli bir insanim kısa sürede çok iş yapıp çok uzun saatler çalişabiliyorum ama bunu kendi başima yapamiyorum,bu yüzden iyi veya kötü bir universiteye gidip orda şans denemek lazim gibi geliyor bana yukarda da yazdigim gibi,belki kendimize cok yukleniyoruz basarisal anlamda,belki gercekten tembeliz bilmiyorum

• en büyük hatan sınavdan 1 hafta sonra oturup adam gibi ders çalışmak olmuş. özellikle dereye oynayan gençleri konu dışında bırakırsak yaz tatilinde ders çalışmaya başlamak demek 10. - 1. aylardan sonra performans kayıplarına yol açar. bunu biz de gördüğümüz için geçen yazı bırak 1 eylüle kadar oğluma asla ders çalıştırtmadım. dinlendi. ha bir 15 gün daha önce de başlasa olmazmıydı olurdu ama bu seferde şubat -mart aylarından sonra pes ederdi.

bu sayede zaten gevşek başladığı için çoook aman aman bi bıkkınlığı olmadı. taki ramazan ayına kadar. kadar derken o zamana kadar alçak irtifa da gevşek ama kendini hiç yormadan fazla fazla molalı çalıştı. ramazanda bir nebze vites yükseltti.

sonra bayramda ağır bir grip atlattı ve yaklaşık 10 gün ders çalışamadı yada verimsiz geçird.

son 2 ama gerçekten güzel çalıştı. eğerki son 2 ay gibi tüm seneyi de değil sadece 2. dönem böyle çalışsa eminim derece bile yapabilirdi. şimdi şu hali ile ne yapar kestirmek güç, çok çok iyi değil bunu da biliyorum. ayt de beklentimiz 60 net üzeri inşallah. öncelikli hedef 25k. son 2 hafta ekstra iyi çalıştı. bakalım nasip.

@akrtayd bu sene ailen seni tamamen kendi haline mi bıraktı bilemem ama az yada çok baba yada anne otokontrol yapsa bence itekleyici bir güç oluşturuyor. ayrıca sene başından başlayıp düzenli ders programı yapmak ta çok ama çok etkili fakat evlatlar biraz dik kafa olduğundan babalarına he he deyip geçiştiriyor. bence öncelikle yarın ve pazar gününe odaklan ve elinden geleni yap. tekrar mezuna kalma konusunu da ailen ile birlikte karar ver. 2. mezun olayı omuzlara ekstra manevi yük bindirir.

Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim.

• Jwthh kullanıcısına yanıt
    Ben de hiç çıkmış çözmedim. Konu çalışıp LoL oynadım sadece

Evet hocam buyrunuz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.