Şimdi Ara

2.el telefon satıcı aaaabeyden yeni bi kavram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Bugün sıhhıyedeki telefon borsalarını gezip samsung'un birkaç modelini için fiyat araştırması yaptım.En son uğradığım telefon tezgahındaki abi'ye samsung galaxy mini'nin fiyatını sordum.380 TL dedi.Bilenler bilir piyasada bu telefonu 460 Liradan aşağı bulmak zor.Telefon ithal(kaçak getirilmiş) ama kayıtlı(IMEI Numarası) Garantisi var mı? dedim, 1 yıl garantisi var dedi. Ben de nasıl olur abi ithal telefonların garantisi olmuyor ki dedim, o da bu telefon dünya garantili, bu telefonun dünya çapında garantisi var dedi.Açıkçası inanmadım.Başka bi telefoncu da bu telefonun(ithal-kaçak) garantisi dayım demişti :D inanmadım ama inanmak istedim niye yalan söyleyim
    Böyle bir şey mümkün mü acep(Dünya çapında garantili telefon)? Benim bu konularda pek bi bilgim yok :))

Cümleten iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 20 Aralık 2011; 20:55:36 >

• Uluslararasi garantide bahsediyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rogueugur10

Uluslararasi garantide bahsediyordur

Biraz açabilir misiniz?
  • yok öyle bişey arkadaş. eger telefon kaçaksa elinde faturası vs. vs. olmadan samsung servisine götürsen dövmekten beter ederler seni kovarken.
    git media mark - bimeks benzeri yerlerden al kafan rahat etsin.

3 kuruşun hesabını yaparsan 5 kuruş zarara girersin unutma. atalarımız boşuna "ben ucuz mal alıcak kadar zengin degilim" dememiş
  • Sıhhıye den telefon alınmaz..Dikkat edin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintana!

yok öyle bişey arkadaş. eger telefon kaçaksa elinde faturası vs. vs. olmadan samsung servisine götürsen dövmekten beter ederler seni kovarken.

3 kuruşun hesabını yaparsan 5 kuruş zarara girersin unutma. atalarımız boşuna "ben ucuz mal alıcak kadar zengin degilim" dememiş

Dediğim gibi bende pek inanmadım ama öğrenciyiz işte 60-70 liranın bile hesabını yapıyoruz maalesef.En iyisi internet üzerinden ucuz bi tane bulup sipariş etmek heralde..Garantisiz telefon başa bela olur zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

quote:

Biraz açabilir misiniz?

Bu konuda pek bi bilgim yok ama faturasi felan varsa uluslararasi olarak dunyanin her yerinde garantiye verebilirsin. Ama bana sorarsan gidip mediamarkt tan felan al 3 kurus kar ediyim derken 5 kurus zarar etme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

quote:

Biraz açabilir misiniz?

Bu konuda pek bi bilgim yok ama faturasi felan varsa uluslararasi olarak dunyanin her yerinde garantiye verebilirsin. Ama bana sorarsan gidip mediamarkt tan felan al 3 kurus kar ediyim derken 5 kurus zarar etme

Yorumlar için teşekkür ederim.
    Haklısınız ,en iyisi garantili bi telefon alıp kullanmak.
  • birde benim bildigim telefonlar aldıgın kıta için geçerlidir garantisi. mesela afrikadan aldugun telefonu gümrükte 5 lira vererek açtırmazsan burda garantiye sokamazsın.
    ki o telefonda kaçaksa yoktur bu olay. simi bile kabul etmeyebilir. ayrıca faturasıda yoktur.
  • Uluslararasi garanti turkıyedekı herhangı bır samsung bayısınden yada dunyadakı telefonun sorunlu ıse tamır yaptıra bılıyorsun ben boyle bılıyorum
  • Kaçak ne arkadaş? Yurtdışından getirmek kaçakçılık değil onu öğrenin önce öyle bi garanti de yok.cihazını gönderceksen aldığın ülkeye bekliceksen bikaç ay yapılsın diye orasını bilemem
  • ben yurt dışından samsung monte aldım her yerde geçerli kvk garantisi var 2 yıl:S
  • Beyler olaya açıklık getireyim...Telefonların fabrika çıkış tarihlerinde garantileri başlar 2 yıl tüm dünyada geçerlidir....tabi fabrikadan ne zaman çktığı önemlidir.....eğer faturanız varsa fatura kesşm tarihinden başlar garantiniz...
  • quote:

yok öyle bişey arkadaş. eger telefon kaçaksa elinde faturası vs. vs. olmadan samsung servisine götürsen dövmekten beter ederler seni kovarken.

senin atan kim bilmiyorum ama bu ingiliz atasözüdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

Beyler olaya açıklık getireyim...Telefonların fabrika çıkış tarihlerinde garantileri başlar 2 yıl tüm dünyada geçerlidir....tabi fabrikadan ne zaman çktığı önemlidir.....eğer faturanız varsa fatura kesşm tarihinden başlar garantiniz...

Yanlış...

Doğrusu ise şu olacak. Samsung, bizi de Avrupa grubuna dahil etmiş durumda (yazılım verirken Asya gözüküyoruz o ayrı). Şu demek oluyor, Avrupa sınırları içinden satın alınan bir telefonun bu ülkelerde 1 sene garantisi vardır, bizi de kapsar bu garanti. Bizim ülkemizde Samsung'un yetkili servisi Telpa ve Başarı olduğu için standart garanti süreci 1 sene boyunca Telpa ve Başarı tarafından izlenecektir, aynı benim Samsung Galaxy S2'mde olduğu gibi.
  • galaksiler arası garantidir o
  • Galaxy mini için sanki fiyatı biraz pahalı söylemiş.Yanlış hatırlamıyorsam,arkadaşım geçen sene necatibey telefon borsasındaki bir telefoncudan 300 tl ye bahsettiğin cihazdan almıştı,1 yıl İstanbul garantili diye Aldıktan 2-3 gün sonra sms yoluyla telefonunu kayıt ettirmesi için ihbarname geldi,aldığımız yere götürdük,adam fake imei ile,halletmişti.Büyük ihtimal alacağında fake imei olacaktır.Tavsiyem 2.el garantili alman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

quote:

Senın kafanın ıcınde kı ne bılmıyorum ama o Sakıp Sabancı'nın Sozudur ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: keepqut

quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

quote:

Senın kafanın ıcınde kı ne bılmıyorum ama o Sakıp Sabancı'nın Sozudur ...

http://tr.wikiquote.org/wiki/%C4%B0ngiliz_atas%C3%B6zleri

Sakıp sabancı da söylemiş olabilir ama söylemiş olması onu sözün sahibi yapmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: omer_loopus

Beyler olaya açıklık getireyim...Telefonların fabrika çıkış tarihlerinde garantileri başlar 2 yıl tüm dünyada geçerlidir....tabi fabrikadan ne zaman çktığı önemlidir.....eğer faturanız varsa fatura kesşm tarihinden başlar garantiniz...

Yanlış...

Doğrusu ise şu olacak. Samsung, bizi de Avrupa grubuna dahil etmiş durumda (yazılım verirken Asya gözüküyoruz o ayrı). Şu demek oluyor, Avrupa sınırları içinden satın alınan bir telefonun bu ülkelerde 1 sene garantisi vardır, bizi de kapsar bu garanti. Bizim ülkemizde Samsung'un yetkili servisi Telpa ve Başarı olduğu için standart garanti süreci 1 sene boyunca Telpa ve Başarı tarafından izlenecektir, aynı benim Samsung Galaxy S2'mde olduğu gibi.

bende yanlış düzelteyim. ben bu ülkeyi şu gruba, diğer ülkeyi bu gruba dahil edeyim diyemez. firmanın bu konuda seçeneği yoktur. ülkede konulan tüketici kanunlarına göre azami garantiler verilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.