Şimdi Ara

2. El satın almak isteyen dolandırıcılar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oskis

    Super bir konu olmus acan arkadasa tskkurler
    Artik 2.ci el ilan koymaya gerek kalmadi benim icin..kimseye birsey zararina satmayada gerek yok
    1 sene kullanirim ekran kartini..sonrasinda bozarim daha sonrada aaa kendi kendine bozuldu diyip 500tl ye saticagim karti ..faturadaki 1000tl yi alirim yada ayni urunden yeni alirim super taktik bu..kimse koymasin artik bosuna ucuza ekran karti satmak gereksizmis

    Haklısınız. Bunu da yapan onlarca kullanıcı var. 10-15 yıldır var. Ancak buna göz yumduk. Çünkü Tüketici Kanunu ve elektronik mühendisliği açısından ispatı çok mümkün olmayan durumdur bu. Artık bu insanların kötü niyetidir. Bir şey diyemeyiz.

    Bizim mücadeleye başladığımız bu sahtekarlığı pazar haline getirenlerdir. Hukuken de para iadesi orijinal fatura sahibine yapılır. Eğer ortada bir üç kağıt yoksa orijinal ürün sahibinden ürünün ücretinin 2. El'e ödenmesi istenebilir. Bu durum da hukukidir. Ancak bu durumda ortada sahtekarlık varsa doğal olarak ciddi sorunlar çıkacaktır.
    _____________________________
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

    http://www.niyazisaral.net




  • quote:

    Orijinalden alıntı: omfarcan

    Madde yasa felan yok.oldugunuda zannetmiyorum.islerine nasil geliyorsa kamuoyunda oyle bir algi olusturmak istiyorlar.almayin bu adamlarin markalarini olsun bisin.zaten asus 7790 dan gozumden iyice dustuler.

    Hukuki olarak sanayi Bakanlığının onayı alınmıştır. Aksini düşünen herkes Tüketici Masalarına şikayet edebilir. Yok "Benim bu işlerle ilgim yok, mağdurum..." diyen zaten beni bulur.

    Bu adamların markaları :) kardeşim Asus-Gigabyte-MSI-Asrock-Biosatar-Foxconn-Pegatron (yeni tüm anakartlar), Asus-Gigabyte-MSI-PowerColor/TUL, Sapphire (yani ekran kartların %95) hepsinin servisleri ile konuştum ve bu sahtekarlığı anlattım.

    Hayır benim anlamadığım neden insanlar sahtekarlığı savunuyorlar ? İlla buraya 3 ayda satın aldığı 20 ekran kartını (aynı model) nasıl servie gönderip para iadesi alınanların isimlerini mi yazayım; kayıtlarını mı listeleyeyim ? Hepsini savcılığa bildirdik zaten. Bu mesaj sadece insanları uyarmak içindir; bu sahtekarlığa izin vermeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyazi Saral -- 7 Ağustos 2014; 14:49:50 >
    _____________________________
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

    http://www.niyazisaral.net




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

    Hayır benim anlamadığım neden insanlar sahtekarlığı savunuyorlar ? İlla buraya 3 ayda satın aldığı 20 ekran kartını (aynı model) nasıl servie gönderip para iadesi alınanların isimlerini mi yazayım; kayıtlarını mı listeleyeyim ? Hepsini savcılığa bildirdik zaten. Bu mesaj sadece insanları uyarmak içindir; bu sahtekarlığa izin vermeyin.

    Kim dolandırıcılığı savunuyor Niyazi bey ? Neden insanlara yalan yanlış ithamlarda bulunuyorsunuz ?

    Siz yazılanları anlamakta ısrar ediyorsunuz yada gerçekten anlamıyor musunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 7 Ağustos 2014; 10:38:15 >
    _____________________________
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
    1881-193∞
  • İlginç bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Niyazi Saral kullanıcısına yanıt
    Gayet duzgun bir aciklama tesekkurler
    Su konuya girip sizin yazinizi okuyana kadar haberim yoktu boyle bir durdumdan ..insana aç gozluluk ve doyumsuzluk neler yaptiriyor ornegi sizde imis
    Hangi insan ewladi turkler disinda bu yolu kullanarak para kazanir ve musluman ulke olmamiza ramen haram yemek biraz ilginc
    Ordan alicagu 500 tl veya 1000 tl ye tamaat eden adamdan ne beklersinki zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Anlasilan satislar düstü cozumu olarak ikinci el satisi asgariye dûsûrmek goruluyor kullanici hatalarindan kaynakli sorunlarda yuzde 90 bulurlar Niyazi bey bulmak zor falan degil arkadasım sürekli oem ürünler alır yada satar upgrade yapar zamanında p8z68 vpro gen 3 almıştı 3770k ile birlikte islemci almış bir sure kullandıktan sonra cpu soğutucu sunu değiştirecekken bakmış macun taşmış kenarini selpak la sileyim derken selpak iki tane pine takılmış kaldırmış kendince bakmış bisey olmaz sonra arada bir mavi ekran hatası sonra anakart islemci ram ekran kartı gönderdi size dogrudan siz hem resimle o o iki pini cekmissiniz direk bularak ve cpu da buna bağlı olarak hasar oldugunu tespit ettiniz iyi niyetlisiniz şüphe yok kullanıcı hatası olarak 1 kereye mahsus cpu yatağını degistirip garanti disi bıraktınız istediğiniz zaman sahtekarı belirliyebiliyorsuniz zaten belirlediklerinizide mahkemeye vermissiniz malum insanların alım gücü düştü lütfen ikinci ele balta vurmayalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwmania -- 7 Ağustos 2014; 11:05:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamın söylediğinde bir sorun yok arkadaşlar.

    2. el ürün alıyorsanız orijinal fatura ve garanti belgesini alın diyor. Ben gittigidiyorda 4-5 kez ürün sattım ve her iki belgeyide alıcıya verdim. Şahsen alırkende bu belgeler olmazsa almam (hoş ben 2. el alma o başka..) Ben ürün sahibi olarak o belgeleri en az iki sene saklmaya mecburum. Bu belgeleri olmayan ürünü satın alıyorsanız, risk alıyorsunuz ve riski baştan kabul ediyorsunuz. İlan koyan adam da, sorumluluk sahibi olsun ve bu belgeleri saklasın. Saklamıyorsa satın almayın.

    Beri yandan; kişi kartını bozup servise yolluyor ve haksız kazanç, menfaat elde etmeye çalışıyorsa, bu da ahlaksızlığın, şerefsizliğin önde gidenidir. Hakkınız olmayan bir şeye tamah ediyorsunuz demektir ve pratikte hırsızlıktan farkı yoktur. Bariz dolandırıcılıktır. Kimse buna kulp takıp, kendine bahaneler üretip vicdan rahatlaması yapmasın. Hırsızlıktır. Senin cebine girecek para, bir başkasının cebinden çıkacak demektir. Sahibi ya da 2. el kullanıcısı hiç farketmez. Zaten başımıza ne geliyorsa bu ahlaksız ve menfaatçi taraflarımzından geliyor.

    Ha serviste gerçekten hakkı olan adam hakkını teslim etmiyorsa onunki de ahlaksızlıktır. Bu durumda ispatı yapıp servisi cezalandırmakta hem haktır hem helaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 7 Ağustos 2014; 12:34:11 >
    _____________________________
    Asus x99 Deluxe intel i7 5820k Evga 1080 FTW 2 icx Corsair AX860i NZXT x62 Corsair K70 RGB LUX TR Logitech Proteus Core G502 Kingston Savage HyperX 480GB Corsair 780T VIEWSONIC XG2703-GS NI Komplete Audio 6 M-audio BX8 D2 Speaker Corsair Dominator Platinum + G.SKILL Trident Z 64GB




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    Niyazi Bey, sizi daha önceden de forumda yardımseverliğiniz ve değerli paylaşımlarınızla bildiğim için kötü niyetli olmadığınızı düşünüyorum. Ancak buradaki sorun ne hâlâ tam açıklığa kavuşmuş değil.
    Eğer bilerek bozduklarını anlıyorsanız zaten "kullanıcı hatası" nedeniyle garanti kapsamı dışına çıkar, sizin için sorun yok.
    Bilerek bozulduğuna dair bir bulgu yoksa, kendi tahmininizle böyle bir yargılama zaten yapamazsınız. Tamir olmuyorsa satıcı firma değişim ya da para iadesi yapar.
    Aynı kişiler sürekli bunu yapıyorsa o zaman şüphelenebilirsiniz, onlar hakkında da suç duyurusunda bulunmuşsunuz zaten.

    "Alınık" ilânı verip ikinci el alan kişiler, para iadesini ürünün ilk sahibi aracılığı ile alabiliyor anladığım kadarıyla. Yani uyarmak istediğiniz kişiler ürünün ilk sahipleri, para iadesine aracılık yaparken dikkatli olun mu demek istiyorsunuz?

    Evet aynen bunu demek istiyorum. 2 El ürün alım satımındaki patlamayı siz bilmiyorsunuz. bakın ne diyorum 3 ayda 20 tane aynı chipsetli (tamir edilemediğini bildiği için) farklı markalardan ekran kartını servise getirip para iadesi alan kişiler var. Bu dolandırıcılığa dikkatinizi çekmek istiyorum.

    Şu anda konudan anakartlarda Asus-Gigabyte-MSI-Asrock-Foxconn-Pegatron, ekran kartlarından TUL/PowerColor, Sapphire, Navidia (Türkiye ofisi), AMD (Türkiye ofisi) herkesin haberi var.

    Altını çizdiğim kısmı açar mısın Niyazi bey?

    "Ürünü kasten bozuyorlar" diyordunuz, ama çizili kısımdan başka bir anlam çıkıyor.
    _____________________________
    PS5 Pro | LG G4 OLED 65 | Samsung Q990C Soundbar | Samsung Odyssey G7 27 | Creative SBX G6 + Beyerdynamic DT 990 Edition | Galaxy S23 Ultra




  • Öncelikle bugüne kadar 3 anakart ve değişik ürünler yolladım çizgiye %100 çözümle elime ulaştılar.Servistekiler 6 yıldır yardımcı oldular sağolsunlar.Fakat bu son alınan kararların bir noktasında sakatlık mevcut

    Şimdi kişi 2.el olarak ürünü almış.Faturası diğer kişiye kayıtlı bir ürün.Değişim veya para iadesi çıktı.Para satan kişiye verildi.Eğer 2.el sahibi bu kişiyi bulamazsa parası doğrudan çöpe gider.İlk sahibi hem satarken para almış hemde garantiden para alarak çok ciddi haksız kazanç elde eder.Şahısa bir şekilde ulaştınız paranızı aldınız ettiniz.
    - Ya alamazsanız adam ben vermiyorum dese ne yapılcak ?
    - Yani ben asus anakart sattım defalarca.Bu arkadaşlar kartı bozdu para iadesi bana yapıldı ilk sahibi olduğum için.Kredi kartı borcunu sildi bende farketmedim.Adam beni aradı bulamadı bende paranın yattığını farkedemedim.Bunun sonucunda bu işin sorumlusu kim olucaktır ?
    - Yurt dışına çıkıldı telefon adres mail değişti bu ilk alıcıya ulaşmanın imkanı yok Çizgi buna nası bir çözüm bulcak.Bakın net söylüyorum eğer bunlardan bir hadise yaşanırsa 2.el pazarı tamamen yerinden oynar.Kaybedende kesinlikle servisler ve firmalar olur söyleyim.
    _____________________________
    CORSAIR 900D -- Corsair HX1200i -- GIGABYTE Z370 AORUS 7 -- 8700K -- MSI 1080 TI ARMOR -- GSKILL 16GB 3200MHZ CL16 -- SAMSUNG EVO 850 1TB ssd + SAMSUNG 970 EVO 250GB ssd -- CREATIVE X-FI SBX PRO USB -- LOGITECH Z906 --Corsair H115i -- NOCTUA D15 -- Corsair H105 -- SAMSUNG 40JU6070 4K''




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

    quote:

    Orijinalden alıntı: omfarcan

    Madde yasa felan yok.oldugunuda zannetmiyorum.islerine nasil geliyorsa kamuoyunda oyle bir algi olusturmak istiyorlar.almayin bu adamlarin markalarini olsun bisin.zaten asus 7790 dan gozumden iyice dustuler.

    Hukuki olarak sanayi Bakanlığının onayı alınmıştır. kasini düşünen herkes Tüketici Masalarına şikayet edebilir. Yok "Benim bu işlerle ilgim yok, mağdurum..." diyen zaten beni bulur.

    Bu adamların markaları :) kardeşim Asus-Gigabyte-MSI-Asrock-Biosatar-Foxconn-Pegatron (yeni tüm anakartlar), Asus-Gigabyte-MSI-PowerColor/TUL, Sapphire (yani ekran kartların %95) hepsinin servisleri ile konuştum ve bu sahtekarlığı anlattım.

    Hayır benim anlamadığım neden insanlar sahtekarlığı savunuyorlar ? İlla buraya 3 ayda satın aldığı 20 ekran kartını (aynı model) nasıl servie gönderip para iadesi alınanların isimlerini mi yazayım; kayıtlarını mı listeleyeyim ? Hepsini savcılığa bildirdik zaten. Bu mesaj sadece insanları uyarmak içindir; bu sahtekarlığa izin vermeyin.

    ben mining yapan biri degilim ama o dedigin kartlar mining de kullanılan kartlar adamlar 7/24 kartı çalıştırıyorlar ve arızaya sebep oluyor bence bu mining işne çıkaran şuçlu milleti yaktılar ne paralar yatıran oldu
    _____________________________

    İntel i7 13700K// Asus Rog Z790-E Gamıng // Gskıll 32GB (2x16GB) Trıdent Z5 Siyah DDR5 6400MHz CL32 1.4V Rgb // Asus Rog Ruyjın II 360mm Sıvı Soğutucu // Asus Rog RTX 3080 // Samsung 1TB 990 Pro // Corsair AX1000 80+ Titanium Güç Kaynağı // Lian Li O11 Dynamic Evo Black




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    Öncelikle bugüne kadar 3 anakart ve değişik ürünler yolladım çizgiye %100 çözümle elime ulaştılar.Servistekiler 6 yıldır yardımcı oldular sağolsunlar.Fakat bu son alınan kararların bir noktasında sakatlık mevcut

    Şimdi kişi 2.el olarak ürünü almış.Faturası diğer kişiye kayıtlı bir ürün.Değişim veya para iadesi çıktı.Para satan kişiye verildi.Eğer 2.el sahibi bu kişiyi bulamazsa parası doğrudan çöpe gider.İlk sahibi hem satarken para almış hemde garantiden para alarak çok ciddi haksız kazanç elde eder.Şahısa bir şekilde ulaştınız paranızı aldınız ettiniz.
    - Ya alamazsanız adam ben vermiyorum dese ne yapılcak ?
    - Yani ben asus anakart sattım defalarca.Bu arkadaşlar kartı bozdu para iadesi bana yapıldı ilk sahibi olduğum için.Kredi kartı borcunu sildi bende farketmedim.Adam beni aradı bulamadı bende paranın yattığını farkedemedim.Bunun sonucunda bu işin sorumlusu kim olucaktır ?
    - Yurt dışına çıkıldı telefon adres mail değişti bu ilk alıcıya ulaşmanın imkanı yok Çizgi buna nası bir çözüm bulcak.Bakın net söylüyorum eğer bunlardan bir hadise yaşanırsa 2.el pazarı tamamen yerinden oynar.Kaybedende kesinlikle servisler ve firmalar olur söyleyim.

    sonuna kadar katılıyorum size
    _____________________________

    İntel i7 13700K// Asus Rog Z790-E Gamıng // Gskıll 32GB (2x16GB) Trıdent Z5 Siyah DDR5 6400MHz CL32 1.4V Rgb // Asus Rog Ruyjın II 360mm Sıvı Soğutucu // Asus Rog RTX 3080 // Samsung 1TB 990 Pro // Corsair AX1000 80+ Titanium Güç Kaynağı // Lian Li O11 Dynamic Evo Black




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

    quote:

    Orijinalden alıntı: omfarcan

    Madde yasa felan yok.oldugunuda zannetmiyorum.islerine nasil geliyorsa kamuoyunda oyle bir algi olusturmak istiyorlar.almayin bu adamlarin markalarini olsun bisin.zaten asus 7790 dan gozumden iyice dustuler.

    Hukuki olarak sanayi Bakanlığının onayı alınmıştır. kasini düşünen herkes Tüketici Masalarına şikayet edebilir. Yok "Benim bu işlerle ilgim yok, mağdurum..." diyen zaten beni bulur.

    Bu adamların markaları :) kardeşim Asus-Gigabyte-MSI-Asrock-Biosatar-Foxconn-Pegatron (yeni tüm anakartlar), Asus-Gigabyte-MSI-PowerColor/TUL, Sapphire (yani ekran kartların %95) hepsinin servisleri ile konuştum ve bu sahtekarlığı anlattım.

    Hayır benim anlamadığım neden insanlar sahtekarlığı savunuyorlar ? İlla buraya 3 ayda satın aldığı 20 ekran kartını (aynı model) nasıl servie gönderip para iadesi alınanların isimlerini mi yazayım; kayıtlarını mı listeleyeyim ? Hepsini savcılığa bildirdik zaten. Bu mesaj sadece insanları uyarmak içindir; bu sahtekarlığa izin vermeyin.

    özelden telefonunuz varsa daha önce sattığım ve birinci elden faturasını da verdiğim bir kart hakkında ihbar yapmak istiyorum hocam düşünceme göre bu sebeple alındı ve kullanılacak
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMRES754

    Öncelikle bugüne kadar 3 anakart ve değişik ürünler yolladım çizgiye %100 çözümle elime ulaştılar.Servistekiler 6 yıldır yardımcı oldular sağolsunlar.Fakat bu son alınan kararların bir noktasında sakatlık mevcut

    Şimdi kişi 2.el olarak ürünü almış.Faturası diğer kişiye kayıtlı bir ürün.Değişim veya para iadesi çıktı.Para satan kişiye verildi.Eğer 2.el sahibi bu kişiyi bulamazsa parası doğrudan çöpe gider.İlk sahibi hem satarken para almış hemde garantiden para alarak çok ciddi haksız kazanç elde eder.Şahısa bir şekilde ulaştınız paranızı aldınız ettiniz.
    - Ya alamazsanız adam ben vermiyorum dese ne yapılcak ?
    - Yani ben asus anakart sattım defalarca.Bu arkadaşlar kartı bozdu para iadesi bana yapıldı ilk sahibi olduğum için.Kredi kartı borcunu sildi bende farketmedim.Adam beni aradı bulamadı bende paranın yattığını farkedemedim.Bunun sonucunda bu işin sorumlusu kim olucaktır ?
    - Yurt dışına çıkıldı telefon adres mail değişti bu ilk alıcıya ulaşmanın imkanı yok Çizgi buna nası bir çözüm bulcak.Bakın net söylüyorum eğer bunlardan bir hadise yaşanırsa 2.el pazarı tamamen yerinden oynar.Kaybedende kesinlikle servisler ve firmalar olur söyleyim.

    Bu işin Çizgi ile bir alakası yok kanunen para iadesi fatura sahibine yapılır. Zaten tüketici mahkemesine gittiğinizde ben 2. el aldım faturası bu aslında falan diyemezsiniz fatura sahibi kimse o şikayette bulunabilir yada 1. derece yakını. Bunu hangi avukata sorsanız bu durum böyledir.

    Ha 2. el aldığınız fatura kesilen ürün sahibi adama ulaşamıyorsunuz yada adam kötü niyetli paranın üstüne yatmak istiyor diyelim bu durumda ürünü muadili ile değiştirirsiniz firmadan tabi amacınız 2. el olarak aldığınız o ürünü kullanmaksa. Yok ben 3. ele satmak istiyorum aslında bu işi hobi olarak yapıyorum vs. diyorsanız o zaman her Hobi işinde olduğu gibi bununda riskleri var ona katlanacaksınız.

    Her ne kadar sevmesemde Çizgi burada doğru bir uyarıda bulunmuş. Zaten adamın dediği kırkta yılda bir kart alıp bozulup garantiye gönderenler için değil bu işi kötü niyetli kazanç kapısı haline getirenlerde. Bu para zaten onlar için ne helal para ne de o paradan onlara bir hayır getirmeyecektir. Burda zararı servis mi çekiyor yoksa markaların kendisimi yani para kimin cebinden çıkıyor o da önemli. Sen 500$ lık kartı TÜrkiyede 700-800$ a sat sonrada mağdurum ağayına yat bu da başka bir çelişki..
    _____________________________
    INTEL i7 9900K, ASUS Z390-E ROG Strix, CORSAIR 16GB 3200 Mhz, Samsung 970 Evo 250GB, MSI GTX 1080Ti TRIO 11GB, CORSAIR RM1000i 1000W, CORSAIR H115i PRO




  • Bu konu bilgilendirmeden çok bir gözdağı verme niteliğinde gibi. Ayrıca bu tarz tutum çizgi elektronik garantisi altında ki ürünleri almak isteyenlerin karamsar olmasına neden olacaktır.

    Haksız kazanç elde edenlere bende karşıyım ama bunu her arızalı ve sorununu çözemediğiniz üründe ahada buda mı dolandırıcı mertebesine oturtmaz. Olayın tüketicide değil sizin beceriksiz elemanlarınızda olduğunu da fark edersiniz. Çok gezmeye gerek yok forumda çizgi servisi ile sorun yaşayan birçok üye bulunmakta.
    _____________________________


      ρѕη: αιzєηƒαη σηє ριє¢є ∂єℓιѕι αℓ ρα¢ιησ ƒαηı
  • önceki yorumumu bilinçli veya bilinçsiz eksileyen akıllı arkadaşlar bir düşünün neden öyle bir yorum yaptım.dolandırıcının başı olan bu çizgi milletin donanımlarını garanti dışı bırakıp sonrada kullanıcı hatası diyen şahıslar birde utanmadan burda milleti tehdit edercesine konu açıyorlar.bir insanda birazda olsa yüz olur yüz.bunların yüz derisi ile ayakkabı yapsam 100 yıl dayanır.
    _____________________________
    SONY Playstation 5 Digital Sürüm

    AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6200 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

    quote:

    Orijinalden alıntı: omfarcan

    Madde yasa felan yok.oldugunuda zannetmiyorum.islerine nasil geliyorsa kamuoyunda oyle bir algi olusturmak istiyorlar.almayin bu adamlarin markalarini olsun bisin.zaten asus 7790 dan gozumden iyice dustuler.

    Hukuki olarak sanayi Bakanlığının onayı alınmıştır. Aksini düşünen herkes Tüketici Masalarına şikayet edebilir. Yok "Benim bu işlerle ilgim yok, mağdurum..." diyen zaten beni bulur.

    Bu adamların markaları :) kardeşim Asus-Gigabyte-MSI-Asrock-Biosatar-Foxconn-Pegatron (yeni tüm anakartlar), Asus-Gigabyte-MSI-PowerColor/TUL, Sapphire (yani ekran kartların %95) hepsinin servisleri ile konuştum ve bu sahtekarlığı anlattım.

    Hayır benim anlamadığım neden insanlar sahtekarlığı savunuyorlar ? İlla buraya 3 ayda satın aldığı 20 ekran kartını (aynı model) nasıl servie gönderip para iadesi alınanların isimlerini mi yazayım; kayıtlarını mı listeleyeyim ? Hepsini savcılığa bildirdik zaten. Bu mesaj sadece insanları uyarmak içindir; bu sahtekarlığa izin vermeyin.

    Açıklama yapilirsa iyi olur.Millet sizi yanlış anlamış yada anlayamamış bu olayı ticaret yapanlar madem tespit edildi bunu bizde bilir isek daha iyi olur kanaatindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Mal sahibi,mülk sahibi. Hani bunun ilk sahibi?Mal da yalan, mülk de yalan.Var biraz da sen oyalan. Yunus Emre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: # Ace #

    Bu konu bilgilendirmeden çok bir gözdağı verme niteliğinde gibi. Ayrıca bu tarz tutum çizgi elektronik garantisi altında ki ürünleri almak isteyenlerin karamsar olmasına neden olacaktır.

    Haksız kazanç elde edenlere bende karşıyım ama bunu her arızalı ve sorununu çözemediğiniz üründe ahada buda mı dolandırıcı mertebesine oturtmaz. Olayın tüketicide değil sizin beceriksiz elemanlarınızda olduğunu da fark edersiniz. Çok gezmeye gerek yok forumda çizgi servisi ile sorun yaşayan birçok üye bulunmakta.

    Katılıyorum. Niyazi beyin söyledikleri doğrudur, ama her meselede yasalara sarılırsak, işin içinden çıkamayız. Öncelikli olan, müşteriye iyi niyetle yaklaşmaktır. Yasalara ise, bir sigorta olarak bakmak lazım.
    Hani, sen yasalara göre doğrusunu yaparsın; ama müşteriler senden ürün almayı bırakırsa, yasalar seni kurtarmaz

    Şu soruma vereceği cevabı da merak etmekteyim:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=95674660
    Söylediğinin, yasal olarak da bir dayanağı yok...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 7 Ağustos 2014; 15:00:23 >
    _____________________________
    PS5 Pro | LG G4 OLED 65 | Samsung Q990C Soundbar | Samsung Odyssey G7 27 | Creative SBX G6 + Beyerdynamic DT 990 Edition | Galaxy S23 Ultra




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StarForce
    Bu işin Çizgi ile bir alakası yok kanunen para iadesi fatura sahibine yapılır. Zaten tüketici mahkemesine gittiğinizde ben 2. el aldım faturası bu aslında falan diyemezsiniz fatura sahibi kimse o şikayette bulunabilir yada 1. derece yakını. Bunu hangi avukata sorsanız bu durum böyledir.

    Ha 2. el aldığınız fatura kesilen ürün sahibi adama ulaşamıyorsunuz yada adam kötü niyetli paranın üstüne yatmak istiyor diyelim bu durumda ürünü muadili ile değiştirirsiniz firmadan tabi amacınız 2. el olarak aldığınız o ürünü kullanmaksa. Yok ben 3. ele satmak istiyorum aslında bu işi hobi olarak yapıyorum vs. diyorsanız o zaman her Hobi işinde olduğu gibi bununda riskleri var ona katlanacaksınız.

    Her ne kadar sevmesemde Çizgi burada doğru bir uyarıda bulunmuş. Zaten adamın dediği kırkta yılda bir kart alıp bozulup garantiye gönderenler için değil bu işi kötü niyetli kazanç kapısı haline getirenlerde. Bu para zaten onlar için ne helal para ne de o paradan onlara bir hayır getirmeyecektir. Burda zararı servis mi çekiyor yoksa markaların kendisimi yani para kimin cebinden çıkıyor o da önemli. Sen 500$ lık kartı TÜrkiyede 700-800$ a sat sonrada mağdurum ağayına yat bu da başka bir çelişki..

    Teşekkür ederim tamamen haklısınız. Bu konunun 3-5 ay önce 2. el bir ürün almış, sonra da hadi örnek verelim bir upgrade aşamasında kendi bozmuş dahi olsa konuyla ilgisi yok. Konu mesajın başlığında belirlendiği gibi sadece ve sadece dolandırıcılık yapmaya hevesli 15-20 kişi için geçerlidir. Bunun tersini nasıl anlaşılıyor bunu da anlamak zor gerçekten.

    Ben insanların genelini uyarıyorum. Diyorum ki "Bakın 2 el ürün toplayan bazı uyanıklar var, sizin elinizden ürünleri 1/3 fiyatına satın alıp kasıtlı olarak elektronik arıza oluşturuyorlar ve servislerden/satıcılardan ücret talep ediyorlar. Türkiye'deki tüm servisleri bu amaçla uyardık ve uyarmaya da devam edeceğiz.
    _____________________________
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

    http://www.niyazisaral.net




  • Arkadaşlar bu işin detaylarını dinlemeden olayı yorumlamışsınız özellikle ilk sayfada inanılmaz farklı bir algı yaratılmış. Bu konu hakkında bütün bilgileri maalesef ki herkese sunmak bu aşamada mümkün olmadığı için Niyazi bey üstü kapalı şekilde bilgi verdi. Detayları bilenler kendisinin söyleminin sadece o birkaç üç kağıtçı için geçerli olduğunu rahatlıkla anlar.

    Maalesef burada birkaç kişi (hatta bir tanesine ben kartımı satmıştım bir süre önce..) herkesten garanti süresinin bitmesine az süre kalan kartları topluyor ve bunları (nasıl yapıldığını insanlara yol göstermemek adına açıklamayacağım) bilerek bozup servislere gönderiyor.

    Akabinde ürüne denk güncel bir kart ile değişim, hediye çeki, para iadesi gibi sahip olduğu haklardan birini kullanıp haksız kazanç elde etmeye devam ediyor.

    Bunun önüne geçiliyor ve uyarı bu noktada yapılıyor sadece, normal kullanıcıları etkileyen bir durum söz konusu değil ki hemen linç kampanyası başlatıyorsunuz. Bu tarz pislikler temizlenmeli, bunun hırsızlıktan, dolandırıcılıktan ne farkı vardır ? Haksız kazanç, haksız kazançtır..
    _____________________________
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 &amp; Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro &amp; Mmx 300 2nd Gen






  • quote:

    Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

    quote:

    Orijinalden alıntı: StarForce
    Bu işin Çizgi ile bir alakası yok kanunen para iadesi fatura sahibine yapılır. Zaten tüketici mahkemesine gittiğinizde ben 2. el aldım faturası bu aslında falan diyemezsiniz fatura sahibi kimse o şikayette bulunabilir yada 1. derece yakını. Bunu hangi avukata sorsanız bu durum böyledir.

    Ha 2. el aldığınız fatura kesilen ürün sahibi adama ulaşamıyorsunuz yada adam kötü niyetli paranın üstüne yatmak istiyor diyelim bu durumda ürünü muadili ile değiştirirsiniz firmadan tabi amacınız 2. el olarak aldığınız o ürünü kullanmaksa. Yok ben 3. ele satmak istiyorum aslında bu işi hobi olarak yapıyorum vs. diyorsanız o zaman her Hobi işinde olduğu gibi bununda riskleri var ona katlanacaksınız.

    Her ne kadar sevmesemde Çizgi burada doğru bir uyarıda bulunmuş. Zaten adamın dediği kırkta yılda bir kart alıp bozulup garantiye gönderenler için değil bu işi kötü niyetli kazanç kapısı haline getirenlerde. Bu para zaten onlar için ne helal para ne de o paradan onlara bir hayır getirmeyecektir. Burda zararı servis mi çekiyor yoksa markaların kendisimi yani para kimin cebinden çıkıyor o da önemli. Sen 500$ lık kartı TÜrkiyede 700-800$ a sat sonrada mağdurum ağayına yat bu da başka bir çelişki..

    Teşekkür ederim tamamen haklısınız. Bu konunun 3-5 ay önce 2. el bir ürün almış, sonra da hadi örnek verelim bir upgrade aşamasında kendi bozmuş dahi olsa konuyla ilgisi yok. Konu mesajın başlığında belirlendiği gibi sadece ve sadece dolandırıcılık yapmaya hevesli 15-20 kişi için geçerlidir. Bunun tersini nasıl anlaşılıyor bunu da anlamak zor gerçekten.

    Ben insanların genelini uyarıyorum. Diyorum ki "Bakın 2 el ürün toplayan bazı uyanıklar var, sizin elinizden ürünleri 1/3 fiyatına satın alıp kasıtlı olarak elektronik arıza oluşturuyorlar ve servislerden/satıcılardan ücret talep ediyorlar. Türkiye'deki tüm servisleri bu amaçla uyardık ve uyarmaya da devam edeceğiz.

    @Niyazi Saral hani bahsettiğiniz onay ve yasa nerede?Kaç kişi sormuş yanıtı vermemişsiniz.Siz ürünlere bozup iadeye çekiliyor diyorsunuzda ürünü kullanıcı bozuyorsa garanti dışı kalır.Bunu tespit edemiyorsanız sorun sizin.Sattığınız ya da distiribitörü olduğunuz asuslardaki artifak hatalarından bobin seslerinden sorunlu üretimlerden hiç bahsettiğiniz yok.Kaldıki bir ürün servise gittiği zaman arızası ya da geneli ile ilgili herşeyine bakılır.Yoğurdum ekşi demiyorsunuzda bozup iade geliyor ürünler diyorsunuz.2.el deki satışın arttığından bahsetmişdiniz.2.el satışı sıfır satışı arttığı zaman çoğalır.Mining ve rig işi çıktığı zaman sıfır kartları 30 ar 40 ar satarken para kazanırken iyiydiniz.Ama rig işi bozuldu millet kartları ucuz satmaya başladı tabi 2.el arttı.Sebebi bu.Sattığınız kartlar 7/24 çalışmaya dayanamadı.Kalite konusu tartışılır.Şimdi sıfır olarak satılan ürünler 2.ele düştü ya da bozulunca tüketici kötümü oldu?Sıfır satarken para kazanırken iyidiniz ama.Yoğurdum ekşi demiyorsunuz,çizgi hakkında açılmış şikayetvar.com ya da forumda o kadar sorunlu bölüm varki burada bu konuyu açacağınıza mağdur kişilerin sorunlarıyla ilgilenin.ALMAYIVERİRİZ SİZİN ÜRÜNLERİ OLUR BİTER BU KADAR BASİT!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GOLD_ -- 7 Ağustos 2014; 15:32:43 >
    _____________________________




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.