Şimdi Ara

2. El satın almak isteyen dolandırıcılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son aylarda tüketici olduğu halde 2. El satış yapan sitelerden veya platformlardan temin ettiği onlarca ürünü bozarak arıza servislerine getiren ve tamir edilemediği için zincir mağazalardan hediye çekleri alan üç kağıtçılara rastlanmaktadır. Örneğin 1,000 -1,500 TL ile bundan belki de 1,5-2 yıl önce satılmış ekran kartlarını "Alınık" ilanları ile satın alan kişiler bunları bozmakta ve daha sonra da fatura bedelini talep etmektedir.

Bu sebeple tamir edilemeyen ürünlerde ancak 1. el faturası talep edilmekte hukuki garanti süreçleri çalıştırılmaktadır. 10'un üzerinde kişi için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bilgilerinize...

Saygılar,

Asus-Asrock-Faxconn-Wibtek-TUL-PowerColor-Pegatron Resmi Teknik Servisi

"Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

http://www.niyazisaral.net

• Bende 2. El bir anakart işlemci satın almak istiyorum örneğin çizgi elektronik garantili asus bir anakart aldım ve benden kaynaklanmayan bir sorun oldu . Kart garanti dahilindeyse tamir edermisiniz etmezmisiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hoş bir şey değil ancak firmalarda mallarının arkasında durmalılar asus r9 280 x ekran kartında artifact lar oluşuyor sürekli garantiye gönderdiğimizde de dalga geçer gibi bios güncellendi deyip geri yolluyorsunuz buda bence farklı bir davranış biçimi değil
    AMD RyzenTM 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 - MSI B550-A Pro AM4 DDR4 Bellek 4400(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 ATX - HIKVİSİON 3200 MHZ 2X16 GB DUAL KIT -Dark Freezer X125 Fixed RGB Fanlı Kule Tipi Soğutucu (DKCCX125) - Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 SSD 1000G M.2 2280 -SNV2S/1000G - 1TB Acer FA100 M.2 PCI Express 3D NAND NVMe Internal Solid State Drive - Samsung 860 EVO MZ-76E1T0BW SATA 3.0 2.5" 1 TB SSD - Dark Freezer X125 Fixed RGB Fanlı Kule Tipi Soğutucu (DKCCX125) - HİGH POWER ASTRO 750W 80PLUS GOLD - GameBooster 23.8'' GB-2420CF 200Hz 1ms FreeSync G-Sync HDMI DP FHD VA Curved Gaming Monitör - CORSAİR GRAPHITE SERİSİ 780T Full Tower Pencereli Siyah Kasa
  • Öncelikle şunu söylemek isterim, hiçbir markada ürünü garanti dışı kılmak Çizgi'ye hiçbir yarar sağlamaz. Bilakis biz sadece tamir edebildiğimizden ücret alabiliyoruz. Bunu bazılarına anlatamadım ama neyse.

Eğer ürünü 2 el satış yapan bir kurumdan satın almışsanız zaten herhangi bir hukuki problem yoktur. Garanti süreçleri Tüketici Kanunu ile belirlidir. Eğer şahıstan aldıysanız ve değiştirilmesi - para iadesi ancak ilk sahibine yapılır. Hukuken bu şekildedir. Ben şahsen hiçbir şekilde 2. eli tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Niyazi Saral -- 5 Ağustos 2014; 20:21:03 >
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."

• quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

Öncelikle şunu söylemek isterim, hiçbir markada ürünü granti dışı kılmak Çizgi'ye hiçbir ayara sağlamaz. Bilakis biz sadece tamir ede bildiğimizden ücret alabiliyoruz. Bunu bazılarına anlatamadım ama neyse.

Eğer ürünü 2 el satış yapan bir kurumdan satın almışsanız zaten herhangi bir hukuki problem yoktur. garanti süreçleri Tüketici Kanunu ile belirlidir. Eğer şahıstan aldıysanız ve değiştirilmesi - para iadesi ancak ilk sahibine yapılır. Hukuken bu şekildedir. ben şahsen hiçbir şekilde 2. eli tavsiye etmem.

Çok teşekkür ederim ilginiz için

DN: İlk defa bir kurumun üst seviye personelleri arasında niyazi isimli birini görüyorum çok sevindim .

Orijinalden alıntı: onurcelik20

Hoş bir şey değil ancak firmalarda mallarının arkasında durmalılar asus r9 280 x ekran kartında artifact lar oluşuyor sürekli garantiye gönderdiğimizde de dalga geçer gibi bios güncellendi deyip geri yolluyorsunuz buda bence farklı bir davranış biçimi değil

Sevgili kardeşim bu farklı bir konu. İstersen e-posta yaz ben sana anlatayım. Kısaca Çizgi Elektronik "Bu ürün sağlamdır" dediği her ürünün sağlam olduğunu ispat eder. Ancak o ürünün sizin elinizdeki konfigürasyonda çalışıp çalısmaması başka parametrelere bağlıdır. isterseniz sisteminizi komple dahi getirirsiniz.

Çizgi Elektronik'in "Bu ürün sağlamdır" demesi durumunda üreticiden aldığı ücret 1/3'e düşer. daha ne anlatayım.

• pardon unutmuşum zaten ürün sağlamdır demiyor ki bios güncellendi diyor :)))) sorunun bios sürümünden kaynaklandığı ve güncellenerek düzeltildiği söyleniyor yani
    AMD RyzenTM 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz) 6 Core 12 Threads 35MB Cache AM4 - MSI B550-A Pro AM4 DDR4 Bellek 4400(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 ATX - HIKVİSİON 3200 MHZ 2X16 GB DUAL KIT -Dark Freezer X125 Fixed RGB Fanlı Kule Tipi Soğutucu (DKCCX125) - Kingston NV2 NVMe PCIe 4.0 SSD 1000G M.2 2280 -SNV2S/1000G - 1TB Acer FA100 M.2 PCI Express 3D NAND NVMe Internal Solid State Drive - Samsung 860 EVO MZ-76E1T0BW SATA 3.0 2.5" 1 TB SSD - Dark Freezer X125 Fixed RGB Fanlı Kule Tipi Soğutucu (DKCCX125) - HİGH POWER ASTRO 750W 80PLUS GOLD - GameBooster 23.8'' GB-2420CF 200Hz 1ms FreeSync G-Sync HDMI DP FHD VA Curved Gaming Monitör - CORSAİR GRAPHITE SERİSİ 780T Full Tower Pencereli Siyah Kasa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

onurcelik20@hotmail.com
    ayrıca sistemim imzamda yazıyor

Sevgili Kardeşim siz bana e-posta atacaksınız. Baktınız ürün sizde çalışmıyor ya da bizimkiler "beceremedi" sisteminizi bütün olarak bize getirebilirsiniz. Buraya yılda en az 1,000 sistem gelir ve belki 1/1000 memnun olmadan dönmüştür.

• benim amacım ürün değiştirmek değil ki değiştireceğim ürünü neden alayım 800 1000 tl para verip ekran kartı alıyorum ama garanti firmasına gönderdiğimde ilk amacım sorunun çözülmesidir ama firma sorun çözmüyor bu arada bu ülkedeki insanların hemen hemen çoğu ilk el mal alacak durumda değil
  • Niyazi Saral kullanıcısına yanıt
    Eğer İstanbul da yada yakın bir yerde olsaydım sistemimi getirip ''Gözünüzün'' önünde nasıl çalıştığını göstermek isterdim ama maalesef Denizli de yaşamaktayım...
  • Sen kimsin nesinde insanları tehdit ediyorsun arkadaş kasıtlı bozduğunu nerden biliyorsun yanındamı bulundun adamların ? Hayır mahkemeye versen ne olur hiçbirşey ıspatlayamazsın. Neyin mazereti bu peki ? beş para etmez servis hizmetleriniz bu yüzdenmi kötü yani ?
  • Saçma konu olmuş madem bu kadar işi biliyoruz diyorsanız onların bilerek bozduğunu ve kullanıcı hatası diyerek iade onayını vermezsiniz olur biter.Şüpheli ürün tespit edipte kullanıcı hatası olabilir diye düşündüğünüz ürün varsa iade onayı vermeyin adam haklıysa gider hakem heyetine orda bilirkişiler bakar olaya mahkeme falan iş uzar saten dolandırıcı adamda bu topun altına girmez kasmaya gerek yok bence.2.el ürün alıp garantiye getirenlere tehdit uyarı karışımı bi ayarla açılmış bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 5 Ağustos 2014; 19:38:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Niyazi Saral

Son aylarda tüketici olduğu halde 2. El satış yapan sitelerden veya platformlardan temin ettiği onlarca ürünü bozarak arıza servislerine getiren ve tamir edilemediği için zincir mağazalardan hediye çekleri alan üç kağıtçılara rastlanmaktadır. Örneğin 1,000 -1,500 TL ile bundan belki de 1,5-2 yıl önce satılmış ekran kartlarını "Alınık" ilanları ile satın alan kişiler bunları bozmakta ve daha sonra da fatura bedelini talep etmektedir.

Bu sebeple tamir edilemeyen ürünlerde ancak 1. el faturası talep edilmekte hukuki garanti süreçleri çalıştırılmaktadır. 10'un üzerinde kişi için savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bilgilerinize...

Saygılar,

Asus-Asrock-Faxconn-Wibtek-TUL-PowerColor-Pegatron Resmi Teknik Servisi

senin yapacağın bir şey yok artık sen ürünü satmışsın.senden çıkmış artık onun istediğini yapar ama ürünü bozupta para iadesi vs.istemek ayıptır haktır

• Bunu tehdit olarak görmek çok komik. "Kanunları uygularız..." deyince tehdit mi oluyor. Cümle alem bilir ki 30 senedir bu sektörde kimseyi mağdur etmedik. Bunu yazarken de 2. el ürün alan-satan insanların mağdur olmamasını düşünmüştüm. 30 senedir Tüketici Hakem Heyetine gidilen servis sorunumuz sadce 3-4 sorundur. Hepsini de mahkemeye taşıdık, sadece birinde o da Yargıtay'dan kaybettik :)

Sanayi Bakanlığı Tüketici kanununda Garanti Kartını zorunlu tutmaktadır. Orijinal fatura ve garanti kartına sahip olan herkes sonuna kadar haklıdır ama gidip bir şahıstan ürünü faturasız alırsanız ortada kalırsınız. Bunu söylüyorum o kadar...

Bazı insanlar var bunu meslek edinmişler. Zamanının teknolojik ürünlerini 2 elden satın alıyorlar ve bozarak servislere getiriyorlar. Ve tamir edilemeyince fatura bedelinden ücret talep ediyorlar. Bu bitmiştir, derdimiz bu vatandaşlar ile mücadele etmektir.

• Ben faturalı 2. el ürünümü almışm şahıstan. Ürün de benim hatam dışında sorun çıkardı diyelim. Ben hak talep edemeyecek miyim ? İlk sahibi Urfa'da ve adama ulaşılamıyor. Adam askere gitti, ilteişim adresi değişti ya da öldü hadi bakalım ne olacak ?

Garanti belgesi, faturası bende ürünün, ben almışım ürünü şahıstan.

Aynı ürün, ya da muadilini istiyorum ne olacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 5 Ağustos 2014; 20:50:48 >

2.el kutulu faturalı ürün alabiliriz satabiliriz sıkıntı yok servis ve garanti durumundanda fakat fatura ve garantimiz yoksa servis ilgilenmez( bunuda bilmeyen yaşamasın saten)

Başlıkta dediğiniz türde iş yapan adamlar forumda var heralde ona karşılık yazılmış yoksa bizle bi alakası yok sanırsam yada tamamen bilgilendirme amaçlı olarak yazdınız dolandırıcılarada Niyazi Bey den selamler savcılığa verilmişsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 5 Ağustos 2014; 20:49:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Eğer İstanbul da yada yakın bir yerde olsaydım sistemimi getirip ''Gözünüzün'' önünde nasıl çalıştığını göstermek isterdim ama maalesef Denizli de yaşamaktayım...

Bu arkadaş cok ciddi sekilde mağdur. Bu problemi hepimiz gördük zaten h

İnşallah karşılığını alırsın kardeşim

Konuyu takip et ksk kaan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostlast -- 5 Ağustos 2014; 20:54:38 >
  • kimseyi mağdur etmedinizmi cümle alemi geç önce şu foruma bak kaç tane şikayet var hakkınızda kanunlar tüketiciyi gerçekten hakkıyla korusa siz piyasadan silinirsiniz. siz ''insanların mağdur olmamasını'' düşünüyorsanız yapacağınız şey ''mağdur etmemektir''. siz önce adınızı temize çıkarın sonra 2. el konularına girin. bir bak bakalım foruma çizgi elektroniğin mağdur ettiği kaç kişi var

edit: kartların bile bile satın alan kişiler tarafından bozulduğunu söylüyorsunuz, böyle bir durumu anlıyorsanız zaten iade parası yada hediye çeki çıkmazki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waltran -- 5 Ağustos 2014; 21:21:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersol

kimseyi mağdur etmedinizmi cümle alemi geç önce şu foruma bak kaç tane şikayet var hakkınızda kanunlar tüketiciyi gerçekten hakkıyla korusa siz piyasadan silinirsiniz. siz ''insanların mağdur olmamasını'' düşünüyorsanız yapacağınız şey ''mağdur etmemektir''. siz önce adınızı temize çıkarın sonra 2. el konularına girin. bir bak bakalım foruma çizgi elektroniğin mağdur ettiği kaç kişi var

Helal olsun!

+10000

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.