Şimdi Ara

2. El Oyun Piyasasina Darbe!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The U.S. Court of Appeals for the Ninth Circuit has upheld the right of software companies to deny consumers the right to resell their products.

    The ruling came as the result of a long-standing case involving used computer software sales on eBay, but its wide-ranging implications could threaten the resale of all digital content, including video games.

    The ruling aims to distinguish between when a piece of software is sold and when it is merely licensed, with the user potentially unable to resell if it's the latter.

    The judge presiding over the case said: "We hold today that a software user is a licensee rather than an owner of a copy where the copyright owner (1) specifies that the user is granted a license; (2) significantly restricts the user’s ability to transfer the software; and (3) imposes notable use restrictions."

    The ruling could have severe implications for other forms of digital media that are subject to license agreements, potentially preventing users from selling on their used video games.

    Indeed, Electronic Arts' standard EULA, while not mentioning resale policy, explicitly states:

    'This Software is licensed to you, not sold.'


    http://www.gamasutra.com/view/news/30370/Court_Of_Appeals_Ruling_Threatens_Sale_Of_Used_Games.php


    Kisaca ozetlemek gerekirse eger;

    ABD'nin 9. Devre Mahkemesi (nasil ceviri lan bu) kararini oyun ureticilerinden yana kullanarak tuketicinin sahip oldugu oyunlari tekrardan satmasini engelliyor.

    Haberde belirtildigi uzere, bir oyun aldigimiz zaman sadece o oyunu kullanma lisansina sahip olacagiz.

    Gecmis olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 14 Eylül 2010; 18:09:48 >







  • Herkez kopya kullansın diyorlar yani.
  • Yüzde yüz bu işin altından da EA çıkar. Ninth Circuit diye taşeron firmayla mahkemeye gitmiştir çakallar.
  • Eğer aç gözlü paraya doymaz bu şirketler oyunları ucuza satsa bugün korsan diye bir şey olmazdı. Hala kafaları basmıyor inanılır gibi değil. PC'de biliyorlar korsanın çok yaygın olduğunu aynı oyunu yarı fiyatını satıyorlar. Ancak konsollarda fiyat tam iki katı. Tam uyanık bu adamlar.
  • İkinci el oyun pazarı biterse cidden kötü olur bu sayede internetteb cevreden falan rahatca oyun alabiliyoruz. İkinci el oyun pazarına dokunan eller kırılsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkagan

    Burası abd değil


    Hadi canım bizde ne zamandır ABD'de yaşadığımızı sanıyorduk sağol...

    adamlar oyuna PC'lerdeki gibi serial koyacaklar sen ps3 te oyunu oynadığında bitirdiğinde satmaya kalktığında takas yaptığında oyunu alan kişi oynayamayacak




  • selam naber
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. El bu pc alınır mı
    2 ay önce açıldı
    2.el konsol satın alma (YARDIM)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bunun adı korsana teşviktir bu ne ya boyle sacmalık olur mu ne yanı oyunu sonuna kadar tukettık bıtırdık ee napıcaz turşusunumu kurucaz? oldu olucak her sokak basına gerı donusum kutuları koysunlarda onların ıcıne atalım tekrar oyun cıkartıcaklarında yenıden oyun kabı cd sı yapmak zorunda kalmazlar hadı orjınale her turlu destek ok bende orjınal oynama taraftarıyım ama olurda boyle bır sacmalık cıkarsa ılk ısım ps3 u satmak olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sawgiray

    Herkez kopya kullansın diyorlar yani.

    +1
  • Ea Games Rob Everything
  • illa sattırıcaklar ps3 bana
  • Bu ne hocam yaw camianın içine mıçtılar.Biri der takas korsandan kötü.Biri der 2.el2e karlıız.Öbürü der korsan bizden çok şey çalıyo.Çıkarmayın kardeşim böyle şarapsız bir şekilde oyun çıkaracaksanız.Şu saaten sonra sadece tr oyuna para var bende gerisi kullanabildiğim kadar korsan.
  • helal olsun EA ve Ninth Circuit
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkagan

    Burası abd değil


    Kahven az sekerli mi olsun yoksa orta sekerli mi?
  • Ninth Circuit firma değil sanırım Dokuzuncu Devre Mahkemesi tarzında bişey.Şu linke bakarsanız

    http://aboutus.ea.com/executive-sectionofficers.action#jl

    EA firmasının avukatı
    Linzner, Joel
    Executive Vice President, Business and Legal Affairs(Görevi İş ve hukuk işleri Genel Müdür Yardımcısı ya da öyle bişey)

    9.yüksek mahkemede görev yapmış zatı muhterem .Bunun başının altından çıkmıştır kesi
  • Yani illa kopya oyun oynayın diyorlar, ben anlamadım bu işi oyunu orjinal alıp takas etmek bu kadar batarmı birilerine. Hiç almayalım korsanla yolumuza devam edelim.
  • Bazı oyun firmalarında çalışan insanlar geçenlerde

    "takas veya 2. el, korsandan daha zararlı" diye bi açıklama yapmıştı.
  • İnsanı iyice soğutuyorlar ps3ten. Korsanı önliyemiyorlar güçleri yetmiyor tabi. 2. el piyasasına göz diktiler şimdi.
    Adamlar açık açık diyor. Alıcan sıfır oyunu turşusunu kurucaksın. Bu kadar basit
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABUX

    Ninth Circuit firma değil sanırım Dokuzuncu Devre Mahkemesi tarzında bişey.Şu linke bakarsanız

    http://aboutus.ea.com/executive-sectionofficers.action#jl

    EA firmasının avukatı
    Linzner, Joel
    Executive Vice President, Business and Legal Affairs(Görevi İş ve hukuk işleri Genel Müdür Yardımcısı ya da öyle bişey)

    9.yüksek mahkemede görev yapmış zatı muhterem .Bunun başının altından çıkmıştır kesi


    Bilgilendirme icin tesekkurler, ilk mesaji duzelttim




  • Yakında oyunu bir kere bitirdikten sonra bir daha oynamak istediğimizde onada ayrı ücret alırlar. Söylemedi demeyin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.