Şimdi Ara

2. El Eşya Satmak Hakkında Sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar paraya ihtiyacım var elimdeki eşyaları nakte döndürmek istiyorum.

    Satışı forumun 2. el bölümünden veya başka bir siteden yapacağım ama aklımda oluşabilecek sıkıntılara dair acayip senaryolar var. Bazı sorularım çok çocuksu gelebilir ama pimpirikli biri olduğum için canımı çok sıkıyor.

    1.En temel konu forumun 2. el kısmında satarken eşya karşılığı paranın bana ulaşacağından nasıl emin olabilirim ? En sağlıklı satış nasıl olabilir ? Mesela benim referansım yok. Karşıdaki insan bundan dolayı ilk önce ürün sonra para derse ve parayı yollamazsa bu iş nasıl çözülecek ?

    2. Eşyayı(örneğin bilgisayarı) alan kişi bilgisayarın bir oyundaki performansını beğenmedi geri yollamak istedi. Ben de almadan önce araştırsaydın tarzı bir mesajla kabul etmedim ve işin mahkemeye kadar gideceğini söyledi. Mahkemeyele uğraşak ve param ne de vaktim var. İşlerin mahkemeye gitmesi bu kadar basit olabiliyor mu ?

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar yorumları okudukça aklıma gelenleri konuya eklerim. Şimdiden cevapalr için teşekkürler.







  • Elden satman en mantiklisi veya sahibinden uzerinden get ac ilana da yaz acik acik su bu var beyan et iade yoktur tarzinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ben elektronikciyim ve internet üerinden özellikle sahibinden.com da 2. el elektronik eşya satıyorum. şimdi bu şekilde ürün satıyorsan yada satmak istiyorsan GET ile değil havale eft şeklinde satış yapmanı öneririm tabi birazda karşı tarafa güven vermen lazım ben biraz bu güveni sağladım gerekirse referans da veriyorum şayet aynı şehir olursan elden verirsin ürünü adam görür inceler kontrol eder ve satın alır bu kadar basit sanırım bu konuda fazla tecrüben yok ama fazla kasma yani rahat ol...
  • 1 kere ürün sattım o da pahalı değildi eft ile satmıştım açıkçası adam parasını ödemezse çokta uğraşmam demiştim. Ama şimdi yaklaşık 4 bin tl lik malzeme satacağım. Ben sattığım ürün neyse onu söylerim ama alacak adamın nasıl biri olduğunu bilmediğim için çok çekimserim bu konuda. Belki karşıdaki adamda düzgün biri ama düzgün iletişim kuramadığımız için ne olacağını kestiremiyor. Keşke referansım olsa o zaman burda baya rahat olurdum. Elden alacak olsa keşke ama yaşadığım şehir küçük ve bir bilgisayara 3500 tl nakit verecek birini bulmak samanlıkta iğne aramaktan daha zor.
  • Önce para, sonra kargo şeklinde yapılır hep. Ama elden satmanı öneririm. Sahibinden'e koy. Letgo'ya koy. Korkacak bir şey yok.
  • Önce para, sonra kargo şeklinde yapılır hep. Ama elden satmanı öneririm. Sahibinden'e koy. Letgo'ya koy. Korkacak bir şey yok.
  • Çare GeT , en temizi açıklamaya iade yoktur yazman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.