Şimdi Ara

2.Basamak: İngilizce Çalışma Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
97
Favori
44.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rat.planet -- 24 Şubat 2020; 23:18:29 >



  • Teşekkür ederiz açtığınız tüm konular için.

    Bu arada gramer kısmında tavsiye ettiğiniz limasollu naci'nin sitesindeki "English Grammer" başlığı da, daha en baştan sitenin güvenilirliğini almış götürmüş.
  • Bu konuyu okuyan ve hala nasıl çalışmalıyım diyen olursa meydan dayağı atmalıyız hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu look ahead derslerinde anlatıcının cümelerini kelimlerini not alıyorum onun dışında takıldığım yer bazı kısımları anlayamıyorum 2-3 dklık falan adam yaşantısından iş yerinden faan bahsediyor mesela o kısımları anlamak için ne yapmalıyım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevtug

    Teşekkür ederiz açtığınız tüm konular için.

    Bu arada gramer kısmında tavsiye ettiğiniz limasollu naci'nin sitesindeki "English Grammer" başlığı da, daha en baştan sitenin güvenilirliğini almış götürmüş.


    ublock eklentisiyle reklam bölümlerini engelleyebiliriz.Not alırken daha kullanışlı oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

    Bu konuyu okuyan ve hala nasıl çalışmalıyım diyen olursa meydan dayağı atmalıyız hocam

    Evet zaten bende o nedenle detaylı şekilde ayrı konu olarak açtım.
  • Hocam 8. maddede bazn 10 bazen 15 yazmışsınız
  • ozanselte kullanıcısına yanıt
    Yanlış yazmışım.Doğrusu 10 olacak.
    Düzelttim.
  • Hocam merhaba. Ben 6 gündür Look Ahead derslerine çalışıyorum. Günde yaklaşık 3 saat. Konuyu okuyunca yanlış çalıştığımı farkettim. Ben ekrana gelen her kelimeyi ve cümleyi yazıyordum ve bunları bir de Türkçeye çeviriyordum. Bu şekilde yaptığım için de 3 saatte ancak 2 video ilerleyebiliyordum. Bundan sonra sadece kelimeleri ve cümleleri yazıp sadece telaffuzlarına odaklanacağım. Fakat bir şey sormak istiyorum. Kelimelerin Türkçe anlamlarına hiç bakmamalı mıyım? Kelimelerin anlamlarını öğrenmek şu anlık doğru değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mücahit5353 M kullanıcısına yanıt
    Hayır çeviri yapmayın.Kelime anlamlarına bakmayın.
    Zaten videolarda cümlelerin ne anlama geldiğini çeviriye gerek kalmadan anlatıyorlar.
  • Hazırlığı bitirmiş olmama rağmen gramer kurallarını unuttuğumu farkettim. Bölüm itibariyle dil çok gerekli. Kendimi geliştirmek için fırsat arıyordum ve forumda bu tarz bi bölüm olduğunu bilmiyordum. İngilizcenin bi üstünden geçip farklı bi dil öğrenmeye başlıcam. Hayırlısı artık.
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Yalnız dikkat ettiyseniz üstteki çalışma programı sadece önerdiğim kaynaklara uygun.
    Asıl kaynakların yer aldığı konu şurası:
    https://forum.donanimhaber.com/m_120127902/tm.htm
    Bu konudaki kaynaklara nasıl çalışılması gerektiğini buraya yazdım.
    Ben iddia ediyorum.Bu verdiğim kaynaklardan daha iyisi varsa bana da önerin.Bu kadar pharasal verbs.idioms ve çok SEÇKİN kelime öğreten bir set yoktur.
    Varsa bana da önerin.Ve tamamen ücretsiz bunlar.Başarılar dilerim.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bende şimdi diğer konunu yani linkteki konuyu inceliyordum. Ellerine sağlık yararlı konular.
  • Uyarı 1'deki ana kaynak konusu hangisi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametcayma S kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/m_120127902/tm.htm
  • Sayın rat.planet,

    Öncelikle hiçbir karşılık beklemeden paylaştığınız tüm bilgiler için kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Ben foruma az evvel kayıt oldum, aslında konularınızı yaklaşık 1-2 aydır takip etmeye çalışıyorum. Lit2go ile ingilizce öğrenme yolunu anlattığınız konunuzu bir cumartesi günümü ayırarak yazılan tüm mesajları okumuştum (aynı sorulara cevap verme sabrınıza hayran kalarak) fakat bahsettiğim konuyu değiştirmişsiniz web archive kullanarakta konunun eski halini bulamadım. Bu konunuzda bahsedilen sisteminde o konuda bahsettiğiniz sistem kadar verimli ve etkili olacağından şüphem yok.

    Mükemmel düzeyde ingilizce öğrenmek istiyorum ve bunun için çalışacak vaktide yaratacağım. Daha evvel YDS den 50 almıştım dolayısıyla ingilizce seviyem hiç iç açıcı değil zaman geçtikçe de kötüye gidiyor, arada türkçe altyazılı dizi izliyorum az da olsa birşeyler katıyor fakat bu benim hedefimden çok uzak. Önümde ALES sınavı olduğu için aralık ayının sonunda başlayabileceğim çalışmaya.

    Bu çalışma programını okudum fakat aklıma takılan sorular var tekrar baktım fakat cevaplarını göremedim rica etsem aydınlatabilir misiniz?

    1) Kaynaklar konusunda speakingte zorunlu olarak look ahead i önermişsiniz peki sadece speaking için bu yeterli midir? Diğer isteğe bağlı çalışma kaynaklarını da eklediğimizde kaynak sayısı biraz az gibi geldi bana (önce bir bunlara çalış diyebilirsiniz :) sadece meraktan soruyorum) ? Ayrıca look ahead 60 bölüm ve her bölüm 15 dakikadan oluşuyor yani toplam 900 dakika. Her gün 1.5 saat çalıştığımızda 10 günde bitiyor. Dersleri ne zamana kadar çalışacağız? Hep aynı dersleri tekrarlı mı çalışacağız? Bitince diğer isteğe bağlı kaynakları da çalıştığımızda ne yapacağız ?

    2) Hangi yeteneğe ne kadar çalışmalıyız ve günde toplam ne kadar yabancı dil çalışmamız şarttır ?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla.




  • lawlor L kullanıcısına yanıt
    Madem iyi düzeyde öğrenmek istiyorsunuz ana sayfada önerdiğim kaynaklara çalışırken parantez içinde isteğe bağlı yazan kısımlara da çalışın.
    1.Look ahead yeterlidir.İşlenen konuları görünce anlarsınız bunu.Tamamen yeterli olması zaten mümkün değil.Flatmates ve engvid konuşma derslerine de ek olarak çalışırsanız daha iyi bir düzeye gelirsiniz.
    Derslere ara vermeden çalışın.Yani her gün vakit ayırın.
    2.Günde en az 3 saat çalışın.Daha az çalışırsanız sıkıntılar başlar.Speaking bitirdikten sonra gramer çalışacaksınız.Gramer çalışırken mecburen daha fazla vakit gidiyor.En son cbc derslerine çalışacaksınız.O daha az vakit alır gramere göre.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Dediklerini harfiyen uygulayacağım. Listening bahsettiğiniz programın neresine konulacak ? Birde speaking bitince tamamen gramer o da tamamen bitince cbc dersleri değil mi ?
  • lawlor L kullanıcısına yanıt
    Evet önce Speaking bölümündeki kaynakların tamamını bitireceksiniz.
    Bu kaynakların yanında siz ek olarak HİÇBİR ek çalışma yapmayın.Film,kitap,dizi hiçbir şeye ek olarak çalışmayın.
    Gramer çalışıp bitireceksiniz.
    En son cbc derslerine çalışacaksınız.
  • 1 aydır the cengiz hocayla çalışıyorum. elementary bölümündeyim sürekli grammar'den gidiyor. dinleme veya konuşma yok. böyle gittikçe de sıkılıyorum. sizin ingilizce çalışma programını kullanırken speaking,grammar,lesson aynı gün içinde mi yapmalıyım? ve bu çalışma programınızı uygularsam nereye kadar gidebilirim?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.