Şimdi Ara

Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an yolun başlarında olan biri olarak bir karar vermem gerekiyor. Kullandığım grammar kaynağı İngiliz grammar(Cambridge English in Use) ama grammar olarak aman aman farklar yok. Present perfect tense fln ok ama ben bunu sıkıntı etmiyorum.

Asıl konu
    Telaffuzları hangisine göre taklit edeceğim? Konuştuğum zaman konuşmam hangisine daha yakın olacak?

Şu ana kadar Amerikan yaptim genellikle. Arada bazılarını İngiliz aksanıyla söylediğim oluyor. Future için füyçaa diyorum mesela.
    Ama water için wotaa yerine warırr.

Ana dili olmayan biri için bazen konuşurken iki farklı aksandan da konuşmanın absürt olmayacağını düşünüyorum. Ha bu demek değil ki bir cümlede 3 kelimeyi ingiliz aksanıyla 3 kelimeyi amerikan aksanıyla konusalım. Kullandığımız 40-50 kelimeden bir kaçının arada ingiliz aksanıyla telaffuz etsek absürt durmayacağını söylüyorum.

Ben Amerikan İngilizcesi ile devam etmek istiyorum.
    Rachel's Englishyoutube
    How to Pronounce I'LL THINK ABOUT IT -- American English
    https://www.youtube.com/watch?v=WctUiZ9ij0c

Telaffuzlarımı buradan ve Cambridge Dictionary'in UK kısmından dinliyorum ve taklit etmeye çalışıyorum.

İngiliz İngilizcesi daha cool ve güzel gelse de taklit edilmesi daha zor. Bu yüzden günlük hayatta İngiliz İngilizcesiyle konusunca baskalarının gozunde'amk ne aksan kasıyon artiste bak' gibi oluyor Becerilmiyor da pek.

Amerikan daha becerilebilir gibi geliyor. Zaten en çok Amerikan İngilizcesine maruz kalıyoruz. Holwyood vb. İngiliz oyuncular bile bazen Amerikan aksanıyla konuşuyor.

Mesela İngiliz oyuncu Damian Lewis, Amerikan aksanıyla konusuyor Homeland dizisinde.
    Jorge Pérezyoutube
    Homeland: Nickolas Brody Confession (English)
    https://www.youtube.com/watch?v=zVS8RJgupXs

Siz hangisine daha yakın konuşuyor/konuşmaya çalışıyorsunuz?
    Sizce Amerikan'la devam edeyim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helixSNAA -- 21 Eylül 2020; 14:0:35 >

• Bu aksan konusunda cevap yazılırken belirtilmeyen bazı noktalar var.
    Örneğin sen bir aksanda kaynak seçip öğrenirsen her şey bitti demek değil.
    İleri aşamda ne tür aksanda dinleyip konuşma alıştırma yapıyorsan senin aksanın da o aksana yönelerek değişir.
    Basitçe anlatmak gerekirse şehirli biri köye yerleşik 10 yıl kalsa Türkçe'si değişir.
    Bu konu da aynen bu şekilde ileri aşama karşılaşılan yapıya göre şekillenir.
    Yani şu aksana göre öğrendim her şey bitti demek değil.

Aksan seçerek o aksanda ilermek doğru ve güzel bir şey.
    Buna zaten itiraz edilmez.Fakat burada asıl önemli olan hep göz ardı ediliyor.
    Asıl önemli olan gramatik açıdan doğru cümle kurmak ve anlaşılır konuşmaktır.

Hangisini seviyorsan onu öğren.Fazla çorba yapmadan tek aksanda ilerle.
    Dizileri vs.ona göre seç.

Bu aksan konusunda oyuncuları kıstas olarak alma.

İngilizce'nin tüm aksanları zor ya da kolay denemez.
    İngiliz aksanı zor diye düşünüp vazgeçme yani.

Aksan konusu kişinin seçimlerine göre şekilleniyor.

• rat.planet kullanıcısına yanıt
    Evet ben de böyle düşünüyorum.

Sadece yeni kelime öğrendiğimde cambridge dictionary'den bu kelimenin artık US telaffuzunu seçip, onu taklit etmeye çalışacağım.

Listening pratiklerimi Amerikan İngilizcesi'ne yönelik kitaplarla sürdüreceğim falan.
  • Bende farklı bi yorum yapayım. Anlatıcaklarım tamamen başıma gelen olaylardır. Kendimi toplarlama süre aldı.
    Ben ingilizce öğrenirken belirli seviyeye kadar aksan olayını düşünmemiştim.
    Bunun sebebi ben film dizi izlerken hep amerikan aksanıyla konuşuyorlardı çoğunlukla ve o zaman türkçe altyazı kullanıyordum.

Birgün sevgilim oldu kendisi aşırı ağır olmayan ingiliz aksanıyla konuşan Avusturalı birisi.
    Bomba burda patlıyor. Bende Avusturalya'ya gittim yabancı dil geliştirmek için.

bilgisayarda full dizi film Amerikan aksan
    sürekli konuştugum sevgili ingiliz aksan
    sokağa çıkıyorum insanlar avusturalya aksanı ağırlıklı olmak üzere birde Asyalılar, hintliler, italyanlar vs karışık aksanlar.

neyse ben 4 yıla yakın süre sonra türkiyeye geldim. Yabancı arkadaşlarım oldu ve onlar ben konuşurken gülüyordu bazen.Bu Avusturalya aksanı canada amerika ingiliz tarzı kişilere tatlı yada komik geliyor anladığım kadarıyla ve bana Avusturalyalı gibi konuştuğumu söylediler.
    2.Bomba şimdi patlıyor. Arkadaşlar ne ingiliz ne Avusturalya aksanı ile konuşayım türkler,araplar, ortadoğulu olan devletler ve ispanya italya tarzı yerler avrupalılar beni anlamakta zorlanıyorlardı ama ana dili ingilizce olanlar ile çok akıcı konuşuyorduk.Yani insanlar Avusturalya yada ingiliz aksanını anlayamıyor genel itibariyle.

FİNAL ve ÖZET Yorumum :

Dostum konuşma aksanın Amerikan olsun. Bunun sebebi türkler için telaffuzu bence en kolay aksan bu ve En anlaşılır aksanda bu. İstediğin dizi filmide çatır çatır izlersin ilerde altyazısız. Düşünsene adam sıfır ingilizce biliyor ama çinde evinde girmiş amerikan dizileri izlemiş adamın kulağı kesin aşinadır bilmesede. Çünkü US ingilizcesi çok yaygın. sen bişi söylesen en azından yes no der anlaşırsınız.
    Ben Amerikan aksanı çalışıyorum ve şuan bu aksanla herkes beni anlıyor o sorunum ortadan kalktı.
    Sana örnek vericem car demek araba demek şimdi ingilizler /k??/ diyor amerikalılar /k??r/ diyor. Dünya amerikan ingilizcesine maruz kalmış özellikle medyadan. Ben adama KA diyorum adam R yi duymayınca anlamıyor o yüzden ingiliz aksanıyla konuştuğunda herkese hitap edemiyorsun. tekrar söylüyorum SENI HERKES ANLAMIYOR. afrikadan japonyaya tüm dünyadan arkadaşım var bi tarafımdan uydurmuyorum arkadaşlar.Her ingilizce öğrenen kişi de süper ingilizce yok bunu hesaba katın.

Dinleme olarakta bütün aksanları dinle ama ingiliz ve amerikan dinlemesini ilk 2 ye al karşına çok çıkar.
    Diğer aksanlara bu 2 aksanda ustalaşınca özellikle kasarsın. Youtubeda takılırsan çok iyi olur. Zorlanırsın ama dünya yinede kulak aşinalığı dünya radyoları oluyor hertürlü millet aksan çıkıp konuşuyor o radyoları dinleyebilirsin. Başlangıçta uygulamalara american radio yada british radio yazarsan karmaşadan bir nebze uzaklaşırsın. Youtube da kendine hobi kanalı edin hertürlü olabilir Ama şuna dikkat et genel sohbet olsun mesela bitki bakımı izlersen budama toprak degişimi sulama falan öğrenirsin buda normal hayatta o seviyede işine yaramaz.
    Tavsiyem full ingilizce öğreten kanalları takip et.

bu kanala bakabilirsin Gramer çok tatlı birisi çok sakin anlatıyor

Arnel's Everyday English

bu kanal amerikan telaffuzu bence çok iyi anlatıyor elindede tablo oluyor

Tarle Speech & Language Services - English Pronunciation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 21 Eylül 2020; 21:45:42 >

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Arnel'i biliyorum cok tatli. Grammer icin göz atiyorum ama telaffuz icin değil zaten telaffuz cekmiyor sanırım. Ki Asyalı sanırım o kadın anadili değil İngilizce tipi Asyalılara benziyor.

Telaffuz buradan ve cambridge dictionary de US çevirisinden dinliyorum. Bir de forvo'ya göz atıyorum arada.https://www.youtube.com/user/rachelsenglish
  • quote:

Orijinalden alıntı: helixSNAA

Arnel'i biliyorum cok tatli. Grammer icin göz atiyorum ama telaffuz icin değil zaten telaffuz cekmiyor sanırım. Ki Asyalı sanırım o kadın anadili değil İngilizce tipi Asyalılara benziyor.

Telaffuz buradan ve cambridge dictionary de US çevirisinden dinliyorum. Bir de forvo'ya göz atıyorum arada.https://www.youtube.com/user/rachelsenglish
    Telaffuz icin bunu koymustum gormedin sanirim hatta tabloya okunusunu da yaziyor

Tarle Speech & Language Services - English Pronunciation

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 22 Eylül 2020; 0:33:57 >

• VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yurt dışı İngilizce öğrenme deneyiminizi forumda konu açıp yazsanız birçok kişi okur.
    İnsanlara mutlaka faydası olur.Vaktiniz olursa eklemenizi öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.