|
Herkese selamlar. İtalya'da 2.5 sene yaşadıktan sonra, ailesizliğin ve yalnızlığın verdiği gurbet acısından ötürü geri dönmek zorunda kaldım (kendi isteğimle). Geldiğim zaman kardeşim müdür olduğu için McDonald's'a götürüp yemek ısmarladı. O hamburgeri her ısırdığımda gelen katkılı, yağlı tavuğun tadını aldıkça tiksindim. Bir de kolasına bakayım dedim, bakmaz olaydım, resmen su! Patatese bakayım dedim, olgunlaşmamış, sert, o da tatsızdı. Neyse dedim bir de dürüm yemeye gideyim (Tavuk Şiş Dürüm). İçinde 3-4 tane tavuk parçası, inanılmaz ağır bir baharat tadı olmasından ötürü, onu da sırf çok acıktığım için bitirmek zorunda kaldım. Yine neyse benim favori yiyeceğim var, İzmir Sandviç. Ondan sipariş vereyim dedim, yine aynı tadı yok. Hadi Popeyes yiyelim dedik dün yeğenimle, o da yağdan geçilmiyor ve kolasını 2 yudum alıp bırakmak zorunda kaldım. Bir kola ekşi olabilir mi? Neyse, eve kahvaltı için 3 ekmek, 2 simit, 1 adet de patatesli çatal börek alayım dedim, 120 TL ödedim. Arabada 5 dakika bunu sorguladım; acaba hesap doğru mu yapıldı? İtalya'da kahve içmek bir rutin olduğu için, burada da sürdürebilmek adına bir kahve dükkanına gittim. Bir espresso alayım dedim, 100 TL para ödedim, söve söve içtim. Arkadaşlar yüzünden tekrar kahve yerine oturmak zorunda kaldık, bu sefer farklı. 1 adet, normalde 1.5 Euro verdiğim Americano kahvesine 140 TL para ödedim ve mekan hınca hınç dolu, insanlar daha masa boşalsın diye sıra bekliyor. Soruyorum, bu kahvenin maliyeti kaç para da 10 katı fiyatına satıyorlar? Lanet ettim artık dışarıdan bir şey yemeye, bir şey içmeye, oturmaya... İnsanların trafikte hal ve hareketlerine bakıyorum, yayalar yolun ortasından atlıyor, ben yaya geçidinden geçeyim derken eziliyordum. Arabada iken yol vereyim dedim, arkamda korna basmaya başladılar. Arkadaşlar, gerçekten biz 3. Dünya ülkesi olmuşuz, ileri gideceğimize tamamen geriye gitmişiz. Ben bu duruma o kadar çok üzüldüm ki... Bütün GDO'lu, katkılı her şeyi bize yediriyorlar, hayat pahalılığı zaten bambaşka bir seviye, insanların sinir katsayısı da aşırı artmış... sizlere biraz içimi dökmek istedim... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insafsızherif -- 1 Mart 2025; 13:43:5 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
Katılım zamanı: 25 Temmuz 2007
kullanıcısına yanıt
Hızlı