Şimdi Ara

2.5 devirden sonra klima devreden çıkma sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Laguna 2 1.6 aracım var. Aracı alırken klima kompresör değişimi ve sistem temizliği yapıldı arızalı olduğu için. Buz gibi yapıyor aracı rölanti de ve 2500dd devire gelene kadar. Ancak 2.500dd den sonra ılık üflüyor. Yolda giderken 2500dd altına düşünce tekrar soğuk üflemeye başlıyor. Bütün bi klimacıya gösterdim 1000km önce değişmesine rağmen polen filtresi dedi açtık baktık bişi yok değiştir bana dedi bende bana eyvallah diyip çıktım. Sizce sorun sıkıntı me olabilir. Araç boş da iken de 4-5 bin devir çevirsede çalışıyor ama 4-5. Vites de ( 1-2-3 de çabuk vites değiştirdiğimiz için pek fark etmiyoruz.) daha belirgin bir şekilde klima tamamen kendini kapatıyor bir daha açmıyor 2500dd altına düşene kadar. Bu sorunu nasıl çözerim aracı Satıcam ama bu şekilde satmak istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Takip...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dacia sandero kullanan bir arkadaş klima çok az devreye girmesinden şikayetçiydi en sonunda hiç devreye girmez olmuş sorun "evaporatör sondası" diye bir parçadan kaynaklıymış. belki aynı parçadan varsa o sorunlu olabilir.
  • Bunun bir çok nedeni olabilir ama kesinlikle polenden olamaz polen diyen o ustadan koşarak uzaklaşım.

    Öncelikle klima kompresöründen olabilir.Basınç değerleri fazla olabilir bu yüzden devreden çıkarıyor olabilir.Evapratördeki sonda arızalıdır buzlandırma yapıyordur buda olabilir.Gaz yetersiz olabilir devreden çıkabilir.Görmeden malesef ne desek boş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer bir sorunum var, klima sık sık devreden çıkıyor.
    geçen yıl dünya kadar parça değişip bir sürü para harcadım, sonuç yok.

    tavsiyem işini iyi bilen bir adam bulun, ben izmirde 2. sanayide Galip klima diye bir yere gittim, izmirdeyseniz önünden geçmeyin derim.
  • Problem neden kaynaklı bilmiyorum ama harbiden polen filtresi diyen usta varmış demek. Ne alakası varsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre kompresör devreye girip çıkıyor, 2500 devir üstünde araç güç ihtiyacı hissedince diğer güç çeken parçalar devreden çıkıyor, 2500 devir altında daha az güç harcayınca ise kompresör devreye giriyor olabilir .
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0mer Faruk kullanıcısına yanıt
    Sorun çözüldü klima kompresörünün yüksek basınç fişi yerinden çıkmış ondan dolayı 70 li 80 li hızlarda klima çalışmıyor imiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klima kompresör üzerinde ki bi müşür çıkmış yerinden o da yüksek basınç müşürü imiş ondan dolayı 70-80 den sonra 4-5 de 2500 devirden sonra devreden çıkıyormuş klima.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Willian kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Enteresan bir olaydı, sonuca ulaşmanıza sevindim.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Yine bunu yaşıyan kullanıcılar sonucunda çözdük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,
    Aynı problemi 2001 model Honda Civic 1.6İ ES aracımda yaşıyorum. Araba durduğu yerde kaç devir yaparsa yapsın devreden çıkmıyor. Ne zaman ki araba harekete geçiyor, boşta ya da viteste olması farketmeksizin 2500 devirin üstüne çıkınca kompresör devreden çıkıyor. Polen Filtresi değişti, klima gazı basıldı, yüksek basınç müşürü değişti ve değişen hiçbir şey yok. İçeri de bir sensör var iptal edip düz bağladık yine değişen bir şey yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OzenIbrahim00 O kullanıcısına yanıt

    Bende de corolla var aynı sorun var çözüm bulabildiniz mi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.