Şimdi Ara

1v1y.com Marmo(n)t Mağdurları (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
11
Favori
13.448
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gently weeps

    bişey çıkmayacaklarını kendileride biliyorlar maksat boşuna uğraşmak. istediği kitabı yazsınlar şehven oldu derler mahkemeye olur biter.

    Şu an tv izliyorum, senin gibi Hepsiburada dan monitör alınca da böyle demişlerdi. O monitör şu an izlediğim tv. Arkana yaslan ve izle, bağırta bağırta alırlar, yeterki almak için çaba göstersinler.

    Bu arada yanlarına kalmasın, şikayet var ve sosyal ortamlarda durumu dillendirelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    hukuk kavramından bir haber olduğunuz açık bir şekilde ortada. o yüzden ben de sizin o bahsettiğiniz öküz diliyle (ne demekse artık) anlatayım size. Türkiye Cumhuriyeti yasaları varken o yasala bağlı kalarak kurulan ve onun hükümleri altında çalışan bir firma kendi hukukunu yaratamaz. O sözleşme de dilediklerini yazabilirler-açık bir suçtur-.Bu onların sorumluluklarından kaçabilecekleri anlamına gelmez. Sizin gibi haklarını bilmeyen insanlar karşısında evet etkili olabilir, zaten amaç da budur, ancak biraz yasalar hakkında bilginiz varsa bunun bir bağlayıcılığının olmadığını bilirsiniz. sizin mantığınızla hareket ederek EN UÇ ÖRNEKLE o sözlemeye eklenecek "alıcının tüm mal varlığı firmaya geçecektir" ibaresi hiçbir anlam ifade etmeyeceği gibi yasala aykırı olarak yazılan hiçbir ifade hukuki olarak bir anlam ifade etmez.

    HAkem heyetine başvurma sebebi sadece firmanın başını ağrıtmak. Buranın bir hukuk devleti olduğunu, diledikleri gibi at koşturamayacaklarını hatırlatmanın hukuki bir yolu diyelim. Çünkü telefonda nereye şikayet ederseniz edin, kazansanızda yollamayacağım diyen kaba tabirle zorba bir anlayış var. Bu anlayış karşısında sessiz kala kala bu firmaları tepemize çıkardık. Yurt dışında faaliyet gösteren X firması bizim ülkede hizmet verince sırf bu bilinçsiz tüketici anlayışı yüzünden olabilecek her türlü sorumlulktan kaçmayı huy ediniyorlar. Uzun lafın kısası siz bilinçli tüketici olun da ayıp, yanlış veya taraflı karar veren kurumlar varsa onların olsun.

    ekleme: Biraz önce online olarak THH başvurumu yaptım. gelişmeler oldukça bilgilendirmeye çalışırım buradaki arkadaşları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fairstars -- 6 Ocak 2018; 3:34:0 >




  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Alış-veriş işleminde taraflar aralarında sözleşme düzenleyebilirler, fakat sözleşmede hukuka aykırılık olması halinde ilgili madde yok hükmündedir.



    Oldu o zaman, firma sözleşmesine bir madde ile “Kredi kartı bilginizin tarafımızca saklanacağını ve gerekli olması halinde tarafımızca çekim yapılacağını kabul etmiş sayılırsınız” maddesi eklensin. Siz de bunu “Ama sözleşme içeriğinde bu madde var, bir şey diyemezsiniz” şeklinde değerlendirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    İşte hep böyle düşünenler yüzünden tüketiciler kaybediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzenim 1v1y de yetkili biri fiyat farkı düşük olsa onunla görüşürdum ama aşırı fiyat farkı var bu iş onu da aşar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu firmayla daha önceden thh' lik olan var mı arkadaşlar.

    Morhipo da bunu iyi fiyata satmış yeni. Kaçırdık.

    https://www.morhipo.com/kampanya/detay/15919114/66397/salomon-outdoor-sisme-mont-su-gecirmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ullumanitu -- 6 Ocak 2018; 5:27:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gently weeps

    kardeşim yanlış anlamada saçma konuşuyorsun. ben parayı vermişim düdüğü çalarım mantığı yok ayrıca ben de gördüm onu hemde herkesten öncedir eminim 2bin liralık montu size 66 liraya verceklerine inanmamışsınızdır umarım.(şahsen almaya gerek bile duymadım iptal edileceği çok belliydi).bunun dışında olay satıcı ben satmıyorum kardeşim karar değiştirim derse kimse bişey diyemez bu kadar basit. onları geçtim hata olduğuda çok belliydi.66 liraya çakma mont bile satılmıyor artık. siz gore-tex memranlı kaz tüyü mont alıyorsunuz komik yani.

    100 lirayi 10 lira yazsa haklisin kalkip 1.500 2.000 Tl yi 66 Yazmak Nasıl Bir Yanlisliktir Bana Soylermisin Kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeolog33 -- 7 Eylül 2018; 19:55:20 >
  • Teşekkür ederim güzel paylaşım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MertMeteAlp kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ikinci ayakkabı hangisi olsun derken hepsi tükenmişti

    Fakat orada 300 liralık(o zamanın piyasası) ayakkabılar 69-89 arası satılmıştı.Buradaki farkla boy ölçüşmesi mümkün değil..Sonuçta tedarik fiyatı veya iskontonunda bir sınırı var.
  • Sahtekarlık bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furlaka kullanıcısına yanıt
    Anlamadıkları bu hocam teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furlaka

    Biliyorum ikinci ayakkabı hangisi olsun derken hepsi tükenmişti

    Fakat orada 300 liralık(o zamanın piyasası) ayakkabılar 69-89 arası satılmıştı.Buradaki farkla boy ölçüşmesi mümkün değil..Sonuçta tedarik fiyatı veya iskontonunda bir sınırı var.

    200tl lik termos almıştım 67 tl ye. Onu gönderse yeter.
    Ama böyle bir niyet yok.
    Gördüğünüz gibi sizin dediğinizden ibaret değil. 6,6 lt Stanley termos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertMeteAlp -- 6 Ocak 2018; 21:26:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.mudo.com.tr/kareli-gomlek-mavi-52/



    Morhipoda bugun the north face mont indirimde 150 tlye satildi salomon mont 130 tlye satildi. İkisi de 3 kati fiyatina satilan montlardi. Fiyat hatası da değildi. Özellikle %90 indirim diye belirtilmişti. Daha bir çok güzel fiyat vardı. Kısıtlı süreliydi. 199 tlye cacharel takım elbise sattılar. Daha baya bir şey sattılar. Bu firma zararına mı sattı şimdi. Ben mudodan bu gömleği 10 tlye aldım daha yeni. zararına mı aldım. Tabiki bazı ürünler de zararına satış olur mu olur lakin dergiler de editörlere para veriyorlar. Ben de buna böyle bakıyorum. Senin dergin hatalarla doluysa manevi olarak değer kaybeder. Bu da sana maddi olarak yansır. Bu manevi değeri kaybetmemek için de başta maddi değer kaybetmeyi göze alırsın. ister başında ister sonunda. Ya dergin hatasız olacak ya da maddi değer kaybedeceksin. Bu işler böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MertMeteAlp kullanıcısına yanıt
    #siparişvarmışgönderenyokmuş1v1y gibi bir hashtag altında yazabilirdik aslında ama az kişiyiz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ullumanitu U kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de alıyorum onlar geçmiş sezon ürünleri bunları göndermezlerse sesimi çıkarmasını bilirim bende giydiğim merrell botumu 300 tl ye aldım normal fiyatı 650 liraydı. Yazın 150 tl ye skerchers ın 2 tane ayakkabısını aldım. Ama bu baska bişey ondan bahsediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zamanki muhabbetler, merak ediyorum daha ne kadar bu başlıkta zaman geçirecek arkadaşlarımız, sanırım hoşlarına gidiyor sürekli bu tür konularda gelip ahkam kesmek. Herkesin kendine göre sebepleri vardır bu tür durumlarla ilgili olarak. Ben kendi adıma bu tür büyük firmaların böyle satışlarında sonuna kadar gitme yolunu tercih ediyorum. Ancak küçük firmaların bu tür satışlarında almıyorum zaten. Olay yasalar çerçevesinde ilerleyecek sonuç ne olursa ona göre davranacağım. Olayın ahlaki boyutuna gelecek olursak orada işler biraz daha farklı, herkesin dünya görüşü devreye girer bu noktada. Sabahtan akşama kadar inşaatlarda yada tarlalarda çalışan işçilerin, yada asgari ücretle çalışan insanların karınlarını zor doyurabildiği bu sistem içerisinde bir şekilde birileri milyon dolarlık paraları kurmuş oldukları sistem içerisinde oturdukları yerden kazanıyorlar. Ve ben bu kişilerden bu şekilde alınan ürünlerde yasal hakkımı sonuna kadar ararım ve bu durum bana göre gayet de ahlakidir. Ayrıca bu firmaların satış politikalarını biraz yakından incelediğinizde hepsinin ne üçkağıtçılıklar yaptıklarını görüyoruz. Bu forumdaki her üye bu sitelerde yüzde 70 indirim banner ı konan ürünlerin indirimden önceki fiyattan daha pahalı satıldığını biliyordur. Lütfen bu firmaları savunmayı ve polemik yaratmayı bırakın arkadaşlar.


    Edit: imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeolog33 -- 6 Ocak 2018; 21:56:53 >




  • gently weeps G kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum lakin burada baktığınız nokta kısıtlı oluyor ben yazımın sonunda dediğinizden bahsettim zaten. İlk başta başka yerdeki fiyatları kıstas olarak aldım . çünkü benim başka bir karşılaştırma olanağım yok. X firma bilmem kaç tlye satıyor y firma bilmem kaç tlye. Demek istediğimi biten sıcak fırsatlardaki harddisk indirimleri konusuna girdiğinizde çok iyi anlayacaksınız. İnsanlar çok uygun olmasına rağmen almadı. niye? Çünkü güvenmiyorlardı. Firma satış yapamadı inanılmaz fiyatlara rağmen. Ama burda 1v1y gibi bir site var adı sanı var ve güven kazanmış isim yapmış bunun sayesinde satışı daha iyi yapıyor. İnsanlar ds bu güvenle alışveriş yapıyorlar. Neden? Bu firma bizim paramızı çarçur etmez bizi mağdur etmez. Kaça satıcam dediyse ona satar. İki tane firma biri güven kazandı biri güven kaybetti. Önemli olan ürünün muadilleriyle arasındaki fark değil önemli olan senin tüketiciye o fiyattan onu sunmandır. Ben bir ürün bir yerde ne kadarmış diye bakarım. Fiyatı çok daha uygunsa alırım. Şimdi size soruyorum. Siz fiziki olarak marketten bir ürün alırken fiyatını görünce eğer fiyatı uçuksa sorabilirsiniz. Çünkü ürünü elinize alabilir güvende tutabilirsiniz. Ama ben internetten alışveriş yaparken kime sorabilirim. Ben sorana kadar ürünün bitmeyeceğini bana kim garanti edebilir. Ben satıcının gerçekten o fiyata satıp satmadığını nasıl bilebilirim. Ne olursa olsun değerlendirme bana ait olacaktır. Çünkü bilemem. Benim süper güçlerim yok.olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bakın windowsta bile birşeyi silerken sürekli uyarı geliyor silmeyi onaylıyormusunuz? Dosya silinsinmi v.s



    ülke çapında yüzlerce çeşit ürünü online satış yapan alışveriş sistemi kurmuş sitelerin sizce fiyat girerken hiç bir uyarı vermeden basit bir hata yapması mümkünmü?



    hemde hepsi 1 tuşla bütün ürünler 66.90 tl peki diyelim mümkün



    O zaman kredi kartlarının bilgilerinin çalınması an meselesi bu tip sitelerde çünkü çok basit bir sistem kurulu!



    Ben bunların bilinçli yapıldığına inanıyorum



    çünkü bu süreçleri takip edip bu işlerin böyle olduğunu ıspatlamak için dava açan,tüketici hakem heyetiyle uğraşmayan,firma haklı hata yapmış diyen tüketiciler oldukça ,



    bu tip sitelerde nasıl olsa bu işlerden birşey çıkmıyor diyip sürekli yapıyorlar işime gelir satarım işime gelmez iptal ederim



    Şimdi bunların bu zihniyeti ileri zeka oluyor ,tüketiciler gerizeka ben buna katılmıyorum.



    Ürünler gönderilmese bile gerekli şikayetlerin yapılması bunların yaptıkları bu uyanıklıkların bir daha yapılmaması için atılacak en iyi adım olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.uludagsozluk.com/k/evde-çadır-kurup-yatmak/



    Diyosun :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.