Şimdi Ara

1TB harddisk yanlışlıkla formatlandı, Data kurtarma için bilgi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
6.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet aslında herkesin başına gelebilecek bir durum ancak defalarca benzer işlem yapmış olmama rağmen malsef bu sefer win32 diskimager ile flash belleğe bir boot edilebilir bir data yazdıracakken harici disk bölümü seçili durumda formatla dememle işlemi yarıda kesmem bir oldu. Tabi 1TB lık disk bu süre zarfında 6GB lık bir partition + 250MB ayrı bir partition olarak çoktan formatlanmış durumdaydı.

Wondershare Data Recovery
    Easeus Recovery
    Active Partition / File Recovery
    Magic Partition Recovery

Bütün bu adı geçen programlar kısmen sistem içindeki jpeg, mpeg, mov gibi bilindik formatlardaki dosyaları kendi ilgili grup dizinleri (JPEG, MOV kalsörleri içine atıyor) içinde buluyor ancak dosya isimleri değişmiş (File0001.jpeg, File000257.zip vb) oluyor. Disk içinde takribi 500-600GB gibi data bulunmaktaydı. Ayrıca bahsigeçen kurtarma yazılımları .ISO, .DMG, .EXE vb gibi kurulum dosya arşivlerimin hiç birini de bulamıyorlar.

Benim sormak istediğim format öncesinde harici diskte AAA (Müzik arşivi flac, mp3) / BBB (Windows program kurulum exe ler) / CCC (Ebook pdf vb arşivler) DDD EEE FFF GGG HHH vs gibi ana klasörler içinde farklı dosyalarım vardı. Bu silinen dosyaları ilgili klasörleri altında mümkünse isimleri değişmeden kurtarma imkanı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 13 Temmuz 2018; 11:18:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• partition recovery olarak tarattırın...
    easeus ve active benim favorilerimdir...
    partition table disk doctor programı da güzeldir...
  • Hayati öneme sahip bi veri yoksa hiç uğraşmayın derim. 1 tb'ı tarayacak sonra ordan ayıklamaya çalışacak vs.. çok uzun sürer.

Ama mutlaka kurtarmam gereken veriler var derseniz recuva'yı öneririm. Denediğim en başarılı recovery programı buydu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R studio kullanın hocam.

• Tahlis Pro . Hangi yazılımla tararsan tara dikkatli ol. Gordüğün dosyaları sakın aynı diske çıkarma.
  • Recuva deneyin mp3 jpdegil burun dosyalar diye seçenek var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disk Drill
    GetDataBack for NTFS benim kullandıklarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun otur ütüne bir soguk su iç, kurtarma programları falan hikaye yok kurtarıyomusta falan da filanda 3-5 resim gösterirler oda düşük çözünürlükte o kadar.
  • Recuva ile tarayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

partition recovery olarak tarattırın...
    easeus ve active benim favorilerimdir...
    partition table disk doctor programı da güzeldir...
    Aslında amacım partition olarak idsk bölümünü recover edebilmek bu haliyle disk yapısı içindeki klasör yolları ve dosya adları değişmeden ilgili bölümler altında dataları kurtarabilecektim. Ancak teori ile pratikte istediğimi bahsi geçen yazılımlarla başaramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Hayati öneme sahip bi veri yoksa hiç uğraşmayın derim. 1 tb'ı tarayacak sonra ordan ayıklamaya çalışacak vs.. çok uzun sürer.

Ama mutlaka kurtarmam gereken veriler var derseniz recuva'yı öneririm. Denediğim en başarılı recovery programı buydu.
    Hayati data diye birşeyim yoktu, hepsi yeninden oluşturulabilecek arşivler sadece zaman alır. Recuva malesef iş görmedi.
  • DiskDrill denedinizmi?
  • @doruk91 > r studio google'dan aratıp demosuna baktım pek bir şey anlayamadım.

@aynıadam > tahlis yerli yazılım ama demo sürümler genelde kısıtlıdatalar kurtarıyor. 90usd ödesem herhalde bir data kurtarma merkezine öder işimi görürdüm. hoş o rakam ödenip verilerini kurtarabileceğini bilmiyorsunuz ki satın alabilesiniz.

Recuva tavsiyesi yapan arkadaşlar daha öncede dediğim gibi bu program işe yaramıyor. Belki problem win32 diskimager ile boot edilebilir bir usb oluşturmak niyetiyle diski 2 parçaya bölmesi ve kısmen data yazmasıydı. daha sonra diski komple formatlayıp bütün disk üzerinde tarama yaptırdıysam da malesef istediğim sonucu alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

DiskDrill denedinizmi?
    Hayır denemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tmk20

geçmiş olsun otur ütüne bir soguk su iç, kurtarma programları falan hikaye yok kurtarıyomusta falan da filanda 3-5 resim gösterirler oda düşük çözünürlükte o kadar.
    la havle vela kuvvete... teselli mi veriyon giydiriyon mu anlamadım, neyse...
    neyin üstüne oturayım, harici diskin mi? soğuk suyu önce mi yoksa oturduktan sonra mı içeyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Bu mesaj silindi.
    tabi ki satın alırım crack falan olur mu öyle şeyler hiç
  • DiskDrill arama sonuçları ve bilimum daha önce denenen data kurtarma yazılımlarında sonuçlar bu şekilde geliyor ki hiç bir işime yaramz tamamen çöp durumdalar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.