Şimdi Ara

190 km hızla çarpma testi! Ford Focus

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yıl kullandığım Focus 1 ile test yapmışlar...

• Hız çok yüksek. O hızla yapılmış farklı aracların da durumunu görmek lazım kıyas için. Ama araç valize girecek duruma gelmiş nerdeyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EuroNCap testindeki beş dandik yıldıza güvenip abidik gubidik araç sürenler iyi izlesin.
  • O hızla diğer araçlarında farklı durumda olacağını sanmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki tane kafa kafaya çarpışan 100km/s hızla giden araca göre, duvara 190km hız ile çarpmak daha şiddetli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

Hız çok yüksek. O hızla yapılmış farklı aracların da durumunu görmek lazım kıyas için. Ama araç valize girecek duruma gelmiş nerdeyse.

Hız yüksek değil aslında. İki tane 100 km/saat ile kafa kafaya çarpışan araç olarak da düşünebilirsin. Duvar yerine diğer aracın enerjinin bir kısmını sönümleyeceği düşünülse bile çok da farkı olmaz.

O zaman durum çok vahim.

• bir megane 2 bir pejo 307 bir c4 bir golf.vs bunlarida gormek lazim sadece neden focusa yapmislar anlamadim test tek tarafli mi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

Hız çok yüksek. O hızla yapılmış farklı aracların da durumunu görmek lazım kıyas için. Ama araç valize girecek duruma gelmiş nerdeyse.

Hız yüksek değil aslında. İki tane 100 km/saat ile kafa kafaya çarpışan araç olarak da düşünebilirsin. Duvar yerine diğer aracın enerjinin bir kısmını sönümleyeceği düşünülse bile çok da farkı olmaz.

Hiç sanmıyorum ikisinin aynı olduğunu.Nasıl bir mantıkla aynı oluyor, biraz daha açık anlatırsanız sevinirim?Yoksa düz mantık yapıp mı söylediniz?
  • kurallar bunun için var. zaten belli bir şiddete kadar kabul edilebilir seviyede hasarlarla çıkar araçlar, kazalardan; sonrası için veriler ve gördüğünüz gibi deneyimler ortada. araçtan araca, modele göre farklılıklar bulunsa da bir yerden sonra ihtimaller azalır ve sonunda azraile selam çakarsınız.
  • EURONCAP falan hikaye 100 kmden sorna kazalar çok çok çok tehlikelidir o yüzden hız yapmamak lazım
  • Verildi.

• Bu tip test videolarının bilinci ve farkındalığı artırdığı için çok faydalı olduğu kanısındayım. Sürekli yüksek hızda araç kullanan 1 kişi bile şu videoyu izleyip daha düşük hızlarda araç kullansa kardır.

Dipnot: Olay Focus, Golf, Astra, Corolla vs. olayı değil. 190 km gibi bir hızda hemen hemen tüm araçlar bu videodaki araç gibi akordeona döner diye düşünüyorum. Bu sebepten olayı marka yarışına döndürmeyelim. Sonuçta ben de bir Focus 1 kullanıcısıydım.
  • Cismin kinetik enerjisi hızın karesiyle orantılı olarak artar. 190 ile duvara çarpmak 100 kmh ile kafa kafaya carpismaktan çok daha kötüdür.

• önce forumu bir araştırınız sonra konu açınız .....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.