Şimdi Ara

18inden sonra boyu uzayan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
37.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hep uzama 21 yasına kadar devam ediyo diye okudum ama hiç uzayan birine denk gelmedim. Yasım 18 1.70 boyum var ailede herkes benden kısa ama ben en azından 1.75 olmak istiyorum. Süt icmekle falan mümkünse hergün süt iceyim, spor yapayım. Var mı uzayan bı de ne kadar uzadınız?

• 23 yaşına kadar kemik gelişimi devam ediyormuş
  • Yaş 19 boy 1.85 basket falan oynamadım
    Evet uzamadı 18'den sonra
  • 18 yaşındayım ve 168 boyndayım.Bizim ailedeki herkes benden kısa
  • 3 senede 30 cm kadar uzadım(%60ını son 1 sene)ama 3-4 aydır uzamıyor 18 oldu yaş.
  • hidayet türkoğlunun 25 yaşında boyunun uzadığını biliyorum ama adam basketçi orası ayrı :D
  • Benimki kısaldı hocam 18den sonra 1.81dim(hastanede ölçülmüştüm) 1.80 olmuşum askeri hastanede öyle ölçtüler hemde 2-3 kere. Biraz kilo aldım, kilo kısaltır dedi hemşire. Şişmanladıkça boyun kısalır fln diye tribe soktu beni ama yaşasın yemek yemeeek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seçilen ay kesin geliyor mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 25'ine kadar uzar.. DAha omuzların falan iyice gelişecek.. Spor yapmaya devam et..
  • 1.70 benimde boy. 18 den sonra uzadıysa 1-2 cm ancadır. Fakat sütsüz.
  • Bir yakınım, askerde uzamıştı oldukça fazla
  • basketbol oyuncusuyum 12 yasından berı bu aralar 19 yasıma bastım boyum lise 1 de 1.61di ,takvıye hapları kullandım bılınclı bı sekılde lıse sonda 1.75 dim bu sene 1.78 im lıse bıtelı 1 sene olucak haziranda.bu arada evıme barfiks aletı aldım esneme hareketlerıde yapıyorum besın takvıyelerının yanında bu arada yardımcı olur belkı takvıyelerı sana yazıyım belkı denemek ıstersın,lise 1 de gnc saglık hapları magazasından(bütün avmlerde bulabılırsın) kalsıyum hap kutusu almıstım 50 lıra ama ıcınde 100 tane fln hap var 3 ay senı ıdare edıyo bı sabah bı aksam,yazın tatıle cıkma ımkanın oluyosa bol bol guneslen D vitamını cok onemlı ,fosfor hapları var onları kullanıyorum,kalsıyum bobrekte taslanma yapabılır dıye benı korkutanlar oldu hıc bı zaman gunluk dozu gecmedım,süt ıctıgım gunler ona gore 1 tane hap kullandım ,ancak magnezyum kullanıyorum boy uzaması yanında ,magnezyumun bı etkısıde bobrektekı tasları parcalamasıdır,eger gunluk kac doz kac mg alıcagını bılıyosan bu saydıgım mınerallerı bı sorun yok ancak gunluk kullanımın ustune cıkma. dedıgım gıbı fosfor-kalsıyum-magnezyum-hapları kullan 2 haftada bır de cınko hapı alıyorum takvıye olarak-oha lan vucuduna napmıssın kactane hap saydın lan dıceksın ama hapları su sekılde kullanıyorum,bi gün fosfor bi gün kalsıyum bi gün magnezyum kullanıyorum boyle mıneral dengesını koruyorum,tabiki dogal olarak tuketsen daha ıyı ama ,bu sekılde alıcagın mınerallerı dogal olarak alman ıcın durmadan yemen ıcmen gerekır kalsıyum hapı alıcaksan kalsıyum karbonat yerıne kalsıyum sitrat olmasına dıkkat et vucudda daha fazla ve daha hızlı emılıyo,hap kullanmayı sevmıyosan efervesan tablet al suda erıyendır bunlar,zaten tavsıye ettıgım kalsıyumlarda ıcınde D3 vıtamınıde var,bu sekılde duzenlı tuketırsen buyuk ıhtımalle uzarsın ancak besın boy uzamanın%40 ını etkıler,barfıks aletı al evıne ,durmadan şınav cek,şınav cekmek cok zor gelıyosa,maymun gıbı asıl her gun,spor yapmaya vaktin varsa ayagına agırlık kumları al onları takarak basketbol oyna boylece her sıcradıgında vucudunu fazladan esnetıcek.bu arada hedefım 1.81 olabılmek

Umarım yardımcı olmuşmusumdur

• Boyu değil işlevi önemli.
  • Omuz uzunluğunuz 45cm yi geçtiyse uzama duruyormuş galiba böyle bir bilgi var
  • git bi hastanede kemik yaşına baktır
    büyüme plakların kapanmamışsa uzarsın boşuna süte abanma
  • İlkokul 4.sınıfa kadar her akşam 2 bardak (bir zamanlar biberondu ehe) süt içmiştim faydası olmuştur heralde. 4.sınıftan beri basketbol oynuyorum ayrıca. 2 sene de yüzmüştüm o zamanda baya atmıştı boyum. Sonuç: 1.90 yüzmeni tavsiye ederim balçova akar hemşehrim
  • arkadaşlar basketbol boy uzatmaz, uzun insanlar basketbol oynarlar. eğer basket boy uzatsaydı nate robinsonun 1,90 olması lazımdı şimdiye

ayrıca istediğin kadar süt iç, onu sindirecek enzim annen sütü kestikten sonra salgılanmıyor. yani boyunun uzamasına yardım etmez artık, kemiklerini güçlendirir sadece.

boy uzaması hipofiz beziyle alakalıdır. büyüme hormonun az salgılanıyorsa yapacak bişey yok

kaldı ki ailende de herkes kısaymış. umudu kes bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poker in the Face -- 2 Haziran 2011; 22:36:38 >
  • 2 cm uzadım ben 18-19 yaş arası.
  • Hap falan düşünmüyorum açıkcası boyumdan çok şikayetçi değilim aslında ama arkadaslarım falan hep 1.80+
    Peki doğal olarak uzamaya yardimci olacak yiyecek icecekler nedir?
    DeTaX bu yastan sonra sut ne kadar ise yarar bilmiyom ama 3-4 ay iceyim bakayim ne kadar etkilicek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poker in the Face

arkadaşlar basketbol boy uzatmaz, uzun insanlar basketbol oynarlar.

ayrıca istediğin kadar süt iç, onu sindirecek enzim annen sütü kestikten sonra salgılanmıyor. yani boyunun uzamasına yardım etmez artık, kemiklerini güçlendirir sadece.

boy uzaması hipofiz beziyle alakalıdır. büyüme hormonun az salgılanıyorsa yapacak bişey yok

aılemde herkes 1.65 ve altı bnm boyum 1.78 bu arada süt ve ürünlerının ıcınde kalsıyum mıneralı var eger kemıgın ucundakı kıkırdak artık taşlaşmışsa yanı kıkırdak yapı ortadan kalktıysa artık boy uzama gerceklesmez ama bu olay 22 yasından sonra gerceklesır o zamana kadarda kemıkın uc kısımları kıkırdak yapılıdır ve aldıgımız mıneral ve yaptıgımız sporlarla kemıgı uzatabılırız,basketbolun boy uzatma sebebı topun seklı yada basketbolu uzun kısıler oynadıgı ıcın degıl,sıcrayıs ve esneme hareketlı ıceren bı spor oldugu ıcındır ,her sıcramada kemık esner dedıgım gıbı kıkırdak yapılıysa kemık uzar. dedıgın gıbı hormonlarda cok onemlı ancak hormon salgılanması ıcınde ıgne veya hap kullanılabılıyo ama tavsıye etmem suratın ellerın ayakların seklı semali bozuluyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Poker in the Face
    arkadaşlar basketbol boy uzatmaz, uzun insanlar basketbol oynarlar. eğer basket boy uzatsaydı nate robinsonun 1,90 olması lazımdı şimdiye

Yapma bunu be!!11!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.