Şimdi Ara

18inden sonra boyu uzayan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
37.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Poker in the Face
    arkadaşlar basketbol boy uzatmaz, uzun insanlar basketbol oynarlar. eğer basket boy uzatsaydı nate robinsonun 1,90 olması lazımdı şimdiye

ayrıca istediğin kadar süt iç, onu sindirecek enzim annen sütü kestikten sonra salgılanmıyor. yani boyunun uzamasına yardım etmez artık, kemiklerini güçlendirir sadece.

boy uzaması hipofiz beziyle alakalıdır. büyüme hormonun az salgılanıyorsa yapacak bişey yok

kaldı ki ailende de herkes kısaymış. umudu kes bence

Baba yavaş vur yaa öldürme.
    Adam akıllı basketbol oynayan hiç kimse bu oyuna uzun başlamaz. Herkes erken başlıyo bu spora. Bazıları daha fazla uzar bazıları daha az. Bunun nedeni tamamen kalıtsal değil çalışma, beslenme, uyuma düzeni gibi bir çok etken var.
    Edit: Benim de annemin babamın, hatta onların da anne ve babalarının boyu en fazla 1.75. Ben 1.90 olabiliyosam dış etkenleri göz ardı edemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeTaXs -- 2 Haziran 2011; 22:48:56 >

• valla lisede basket oynadım diye bi senede 11cm uzadığımı biliyorum ama 18den sonra tam olarak kaç cm uzadım bişey diyemem. 18den sonra bikaç cm daha uzadığımı biliyorum. tahmini olarak 3-4 cm falan uzadım. şu an 23üm son iki senedir hiç boyum uzamıyor. 1.83 yetiyo bana, biraz da kilo olsa hiç fena olmaz ama metabolizma yakıyomuş, doktor öyle diyo yapcak bişey yok...

bu konuda çok farklı etkenler var diye biliyorum. bizim ailede en uzun benim mesela, dayılarıma çektiğimi söylüyolar tabi işin esprisi bi yana genetik, hormonal veya ne bilim başka nedenler de olabilir bu konuda. her insanın gelişimi, beslenmesi, yetiştirilme şartları bile etkili olabilir kanımca. bu sorunun en sağlam cevabını doktor verir bence ama uzamaz diye bişey de yok.

• Bende bi 2-3 cm daha uzasaydım iyidi boyum 1.82 1.83 arası gidip geliyor.Buradaki orta ve kısa boylu arkadaşlara nispet olsun diye yapmış olduğum bişey dğeil kesinlikle yanlış anlaşılmasın.
  • burda gelişme çağında şu kadar uzadım bu kadar uzadım diyen var ya.

adı üstünde gelişme çağı. ama 18 den sonra bu çok yavaşlar.

süt ve basketbolun etkisi tabii ki olacaktır ama bu hipofiz bezinin çalışma prensibiyle de alakalı bişey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poker in the Face -- 2 Haziran 2011; 23:11:45 >
  • 17-18e kadar o kadar uzadıysan (yani sana yetmiyorsa) daha büyük beklentilere girme
  • Haftada 5 gün falan mısır gevreği yiyiyorum 15 yaşındayım 185 im hiç basket oynamadım. Ailenin en uzunu benim. Genetik olabilir ama süt etki etmiş olabilir tabi.
  • 20 yaşındayım, 1.95'e kadar çıktım ama umarım bundan sonra çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odesca

Bende bi 2-3 cm daha uzasaydım iyidi boyum 1.82 1.83 arası gidip geliyor.Buradaki orta ve kısa boylu arkadaşlara nispet olsun diye yapmış olduğum bişey dğeil kesinlikle yanlış anlaşılmasın.

30 yaşından sonra nasıl uzayacaksın lan.
  • 18 yaşından sonra pek verimli bir uzuma olmaz en fazla 1-2cm. ama bu kişiden kişiye değişir. ergenliğe geç girdiysen 6-7cm bile uzayabilirsin. tam tersi erken ergenliği girdiysen 18 yaşından sonra 1mm bile uzamazsın.
  • 23 yaşa kadar olayı avuntudan öte. insan gelişimini 18 e kdar tamamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rolll

23 yaşa kadar olayı avuntudan öte. insan gelişimini 18 e kdar tamamlar.

Profesör noktayı koydu. Hadi bana eywallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKavinsky -- 3 Haziran 2011; 12:33:05 >
  • 18 yaşındayım 1.69 boyum var. Ailede Babam ve Amcam benden daha uzun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TıB

18 yaşındayım 1.69 boyum var. Ailede Babam ve Amcam benden daha uzun.

Konuyla derinlemesine alakalı bi yorum daha.
  • bak tarkan'a adamda 1 metre boy var sanki çok önemli şeyler yapıyormuş gibi ulta-maga bilmem ne star..bizim memlekette böyle...
    bide şöyle bir avantaj türk kızların boyuna bakarsan eşit sayılırsın.hep bunlar hormonlu gıdalar yüzünden oluyor.gelişim bozukluğu insanları..
  • ben 20 yaşında 1,75 boyum idi spor salonunda 1 ay boyunca her gittiğimde uzama hareketleri yaptım şimdi 1,80 yani insanın yapısına göre 23-24 yaşına kadar uzayabilir fakat 20-21 sınırdır o yüzden acele et:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PearBear

hidayet türkoğlunun 25 yaşında boyunun uzadığını biliyorum ama adam basketçi orası ayrı :D

Yanılmıyosam o özel iğneler falan vurdurdu nba e gidince hormon takviyesi yaptırdı.
  • Ergenliğe biraz geç girdim 14 yaşımda girdim . 14 Yaşında boyum 1.55ti şuanda 15.5 yaşındayım ( Türk mantığına göre 16.5) boyum 1.73 ailemdeki herkes çok uzun annem babam dışında onları geçtim 10 ar santim , 1.90a kadar uzarım heralde ( Lise 1 deyim ama bir yıl hazırlık okudum )
  • Arginen boy uzamasına yardımcı oluyor diye duymuştum.Bir hasteneye gidip endokrin bölümü ile görüşün.Belki takviye yaparlar
  • 22 imde 3 santim artmıştım 177 oldum genetik sınır belli ama seninki başta kendinle barış tom cruise da tıfıl ama? boşver...takmayla hayatı zehir edebilrisn kendine..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Haziran 2011; 14:42:10 >
  • 20 yasındayım 17 yasında boy uzamam coktan durmustu , boyum 1.83
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.