Şimdi Ara

18 yaşında gitar çalmaya başlanırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 yaşında gitar çalmaya başlanırmı ? Normal gitarda değil direk elektro gitardan başlıyacağım.1 sene önce 1 ay eğitim almıştım bi türlü hızlı çalamayınca bırakmıştım.Şimdi ciddi bi şekilde tekrar başlamak istiyorum. Parmaklarım 13-14 yıldır klavye kullanıyor. sağ el mouse şekline gelmiş vaziyette. Bu şekilde gitar çalınabilirmi , parmaklar alışırmı ?

• öğrenmenin yaşı yoktur
  • Bende 16 yaşımda başladım Sorun olmaz diye düşünüyorum... Önemli olan senın istekli olman ve aksatmadan çalısman... Gerisi gelir
  • başlanır başlanır.. benim arkadaşlarım var biri 21 diğeri 22 yaşında üniversite 3. sınıftalar tüm laf atmalarıma sataşmalarıma rağmen bu yaz gitar kursuna gitmeye başladılar :D

ve yavaş yavaş bi şeyler çalıyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_patron1907 -- 21 Eylül 2008; 17:09:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglarus

18 yaşında gitar çalmaya başlanırmı ? Normal gitarda değil direk elektro gitardan başlıyacağım.1 sene önce 1 ay eğitim almıştım bi türlü hızlı çalamayınca bırakmıştım.Şimdi ciddi bi şekilde tekrar başlamak istiyorum. Parmaklarım 13-14 yıldır klavye kullanıyor. sağ el mouse şekline gelmiş vaziyette. Bu şekilde gitar çalınabilirmi , parmaklar alışırmı ?

18 yaşındasın 13-14 yıldır klavye kullanıyor..4-5 yaşında okula başlamadan direk pc ye başladın sanırım
  • Neden başlanılmasın.Parmak egzersizleriyle güzelce açarsın parmakları.Hızlanmak için daha değişik egzersizler teknikler var onlarıda çalışırsan yavaş çalmak diye birşey kalmaz.Ki kanatimce hızlı çalmak için en önemli teknik alternate picking dir.Bu tekniği oturtursan gerisi gelir.
  • başlanır abi her yaşta başlanır.yeteri kadar egzersiz ve pratik yaparsan olur.zaten en sıkıcı bölümde bırakmışsın sen.biraz daha sabretseydin keşke.2-3 ay sonra hem bikaç parça çalabilirsin,hem de parmakların istediğin kıvama gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: waRRioR

öğrenmenin yaşı yoktur

Vallahi başka lafa lüzum yok.
  • Gerçekten uğraşacaksan 40 yaşında bile olsan çalarsın fazla abarttım sanırım
  • bitek kemanda sanırım küçük yaşta başlanırsa el alışkanlığı klavye kullanışında fark ediyo
    bende 16 yaşında başladım gitara direk elektro dan bişey olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: caglaruz

Öğrenmenin yaşı yok doğrudur da parmaklar alışabilirmi onu bilmiyorum. Çok gaza geliyorum da gitarı elime alınca uyuz uyuz çalıyorum ve hatta doğru sesi çıkaramayınca daha kötü oluyorum.

@Cephe!
    5-6 yaş arası başladım tabi yazı yazmıyodum pek o zamanlar DOS da oyun oynuyodum.

edit:kullanıcı değişmiş ben caglarus.

fake
  • Birkaç parmak egzersizi vidyosu izledim adamların parmakları kalın ama benim parmaklarım ince.Şöyle resimle göstereyim size, pek belli olmuyor ama yinede anlaşılabilir sanırım.

Sizce gitar benim elime büyükmü geliyor ? Gitarların boyutları standartmı ? bu gitar bana uyuyormu boyut açısından? Başka bi gitar alamam ama bu şekilde gelişebilirmiyim ?

18 yaşında gitar çalmaya başlanırmı ?

çok şekilsiz bi resim olmuş :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglarus -- 23 Eylül 2008; 15:52:59 >
  • artık herşey için çok geç
  • Yokmu cevap verecek ?
  • yirmi 4 yaşındayım.22 yaşında başladım gitara.öğrendim diyebilirim.şu anda bi grupta çalabilirim.ama fasa fiso işlere girmeyeceğim.1 yıl daha iyice ilerleyip kendi grubumu kuracam.içimdeki müzik sevgisi hala bitmedi.grup olayına girince sırasıyla yan flüt ve bağlama'yıda çalacağım..hiç birşey için geç değil.üstelik artık otomatiğe bağladı.her gün gitar çalmak zorunda hissediyorum kendimi:) bir gün oturup rahatça akşama kadar tv izlediğimi hatırlamıyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inek_avcısı -- 23 Eylül 2008; 22:08:36 >
  • Sağol kardeş biraz umut verdin bana.
  • ıslık çalarak başla öyle hemen elektroya geçersen akortu bozarsın
  • 18 yaşındayım ben de yeni başlıyorum hacu boşver takma kafana
  • quote:

Orjinalden alıntı: inek_avcısı

yirmi 4 yaşındayım.22 yaşında başladım gitara.öğrendim diyebilirim.şu anda bi grupta çalabilirim.ama fasa fiso işlere girmeyeceğim.1 yıl daha iyice ilerleyip kendi grubumu kuracam.içimdeki müzik sevgisi hala bitmedi.grup olayına girince sırasıyla yan flüt ve bağlama'yıda çalacağım..hiç birşey için geç değil.üstelik artık otomatiğe bağladı.her gün gitar çalmak zorunda hissediyorum kendimi:) bir gün oturup rahatça akşama kadar tv izlediğimi hatırlamıyorum:)

o kadar kolay değil o işler ama yolun açık olsun yani ben bi müzik dinleyicisi olarak özellikle son 6 ay hariç hertürlü müziği dinlemiş biri olarak 2 yıllık gitaristle diğer gitarisleri ayırt edip rahatsız olabilirim ki bu müzik konusunda seçicilkte aşmış insanlar var

• Yeni Bir Spora mı başlıyorsun yaş faktörü etki etsin?.Tabiki başlanır müzik için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.