Şimdi Ara

1600 şahinden 2000 vectraya geçiş yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 yıldır şahine biniyorum. ilk arabam ve ehliyetle birlikte aldım diyebilirim.
    başka arabaya binmedim. bilirsiniz donanım, konfor, güvenlik sıfır bu arabalarda.
    çocuk da olunca daha güvenli ve konforlu bi arbaya geçiş yapalım diyoruz.
    şahini satıp üzerine de 9-10 milyar ekleyerek 2000 motor bi araba alalım diyoruz.
    vectrayı tercih etmemin nedeni donanım olarak daha üst seviyede olması.
    ne dersiniz ? önerir misiniz? alternatif olarak hangi araçları söyleyebilirsiniz?
    teşekürler.

• öneririz tabiki de.Ama km si düşük bi vectra ve de temiz yıpranmamış olması çok öenmli.Bir de yakıt şehir içinde çok olur 2000 motor da o yüzden lpg sistemi olması iyi olur.
  • benim şahin şehir içi 12-14 lit. yakıyor. 2000 motor vectradan daha az yaktığını düşünmüyorum.
  • doğru şahin olduğunu göz ardı etmişim pardon
    Ozaman vectra 2000 senin için güzel bir seçim.
    quote:

Orjinalden alıntı: archaeologist

benim şahin şehir içi 12-14 lit. yakıyor. 2000 motor vectradan daha az yaktığını düşünmüyorum.
  • 98 2002 model falan bakıyosunuz Vectra sanırım. Şahin'den sonra güzel olur. Tüpte takılırsa tamamdır. Lagunalara da bakmanı öneririm.
  • Bence 2000 motor alacağınıza 1600 motor vectra almanız daha mantıklı olur

Çünkü 2000 motorun vergisi ve yakıt tüketimi daha fazla olacaktır.

1600 motor vectra 100 beygir zaten.
  • 2000 motor vectra ile 8-9 litre ortalama tutturabilirsiniz. babamın kullandığı gibi sürekli 2500-3500 devir arasında gezinirse motor, 7.7 lik ortalamamıza ulaşırsınız

mümkünse en az km yapanlara bakın, çünkü sorun çıkarırlarsa parçaları pek ucuz değil
    4 sene boyunca 2 farklı vectra kullandık 2001 model...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Bence 2000 motor alacağınıza 1600 motor vectra almanız daha mantıklı olur

vergi ve yakıt tüketiminin fazla olduğu kesin. zaten bilinen bi şey.
    2000 motor tercihimin nedeni araç ful, fiyat ucuz.
    artı forumda sık raslıyorum; o sınıftaki arabalara 1600 motorun az geldiği söyleniyor.
  • şahinden vectra,
    sen resmen sürücülük hayatında devrime gidiyorsun,
    şaka bir tarafa ağır oturaklı araçları severim,
    insanı güvende hissttiriyor,
    allah gönlünüze göre versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 25 Haziran 2008; 19:55:56 >
  • Kesinlikle tavsiye ederim ben de LPG li Doğan'dan 2001 Avensis'e geçince manyak bi fark olmuştu.
    Umarım gönlünüze göre bi araç bulurusunuz. Bol şanslar.
  • Vectra güzel araç ama çok masraflı. Sadece vergi ya da yakıt masrafı olarak düşünmeyin. Son derece fazla elektronik aksamlar içeriyor ve arıza yapma riski çok fazla. Ben 3 sene kullandım. Yaptıgım masrafla bır araba daha alırdım. Avensis ya da Honda Accord bakarsanız daha iyi olur. Hatta benim akrabamda 97 model Honda Accord 2.0 var ve satıyor. Araç istanbul'da. Düşünürsen yardımcı olabilirim sana... Özelden mesaj atarsan sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir_mert -- 25 Haziran 2008; 20:54:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

Vectra güzel araç ama çok masraflı. Sadece vergi ya da yakıt masrafı olarak düşünmeyin. Son derece fazla elektronik aksamlar içeriyor ve arıza yapma riski çok fazla. Ben 3 sene kullandım. Yaptıgım masrafla bır araba daha alırdım. Avensis ya da Honda Accord bakarsanız daha iyi olur. Hatta benim akrabamda 97 model Honda Accord 2.0 var ve satıyor. Araç istanbul'da. Düşünürsen yardımcı olabilirim sana... Özelden mesaj atarsan sevinirim...

sadece sen olumsuz bi şey yazmışsın ve bana başka bir araba öneriyorsun.
    yanlış anlama da bu tür mesajlara karşı ön yargılıyım biraz.
  • quote:

quote:

Vectra güzel araç ama çok masraflı. Sadece vergi ya da yakıt masrafı olarak düşünmeyin. Son derece fazla elektronik aksamlar içeriyor ve arıza yapma riski çok fazla. Ben 3 sene kullandım. Yaptıgım masrafla bır araba daha alırdım. Avensis ya da Honda Accord bakarsanız daha iyi olur. Hatta benim akrabamda 97 model Honda Accord 2.0 var ve satıyor. Araç istanbul'da. Düşünürsen yardımcı olabilirim sana... Özelden mesaj atarsan sevinirim...

Ben de aynı tercihi yaparken çok düşündüm Vectra ve Avensis arasında çok gidip geldim. demir_mert arkadaşın dediği gibi bi çok kişi bana Vectra'dan uzak durmamı ikinci elde Toyota'yı tercih etmemi söyledi. Ben de tercihimi Avensis'ten yana yaptım. Hayatımdaki en doğru kararlardan biri şeyten kulağına aldığımdan beri (2 seneyi geçti) tık demedi. Ben de size ikinci elde daha az sorun çıkaracak bi japon arbası öneririm. Tavsiyem de Avensis olur.

• alırsanız 2000 motor olanı alın 1.6 motor vergi avantajı dışında pişman eder adamı hem donanım olarak hem çekiş olarak 2000 motoru çok aratıyor ayrıca yakıt olarka öyle atla deve gibi bir fark yok arada aşşağı yukarı aynı tüketiyorlar

ama vectranın temizini bulmak zordur çok arayın ince eleyin sık doukuyun gerekirse arabsız kalın aceleye getirmeyin temizini bulmadan almayın vectrnaın eksisi çok sıkıntı çıkarır ayrıca parçasıda ucuz değildir
  • quote:

quote:

Dostum karar senin. Ben 3 sene kullandım ve yaşadığım sorunları sana soyledim. Samimiyetime inanmıyorsan Vectra'n ile sana mutluluklar....

• fakat yanlış bilmiyosam vectranın ruhsat ağırlığı 1495 kg eğer 1600 motorlar da böyle ağırsa 100 bg zayıf gelebilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Bence 2000 motor alacağınıza 1600 motor vectra almanız daha mantıklı olur

• kardeş temiz vectra bulursan cdx almalısın en üst versiyonu tabi daha güçlüsünü istiyorsan gt almalısın
  • OPEL Vectra 2,0i 16V CD 2000 1285kg 4 1998cc 10,8/1 136hp 5600dd 188nm 3200dd püskürtme üstten 2 önden 10,00sn 212kms S.disk disk 3,5700/1 3,58 1,88 1,23 0,92 0,74 *** 195/65/15 16V sedan

OPEL Vectra 2,0i 16V CD 2001 1285kg 4 1998cc 10,8/1 136hp 5600dd 188nm 3200dd püskürtme üstten 2 önden 10,00sn 212kms S.disk disk 3,5700/1 3,58 1,88 1,23 0,92 0,74 *** 195/65/15 16V sedan

OPEL Vectra 2,0i 16V CD 2002 1285kg 4 1998cc 10,8/1 136hp 5600dd 188nm 3200dd püskürtme üstten 2 önden 10,00sn 212kms S.disk disk 3,5700/1 3,58 1,88 1,23 0,92 0,74 *** 195/65/15 16V sedan
  • maçtan geldim moralim çok bozuk. ama neyse devam adelim.
    arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum; genelde vectraların pek tutulmadığı kanaanti oluştu bende.
    ama o kadar da kötü mü bu arabalar ya! şahinden de mi kötü yani? 94 şahinle 2 yılda 40 bin km yaptım,
    kesintisiz defalarca 1000 km yol yaptım hiç bi sorun çıkarmadı, hiç yolda kalmadım. hele motor arızası sıfır.
    herhalde vectralar şahinlerden daha dayanıklıdır.
  • quote:

maçtan geldim moralim çok bozuk. ama neyse devam adelim.
    arkadaşlar forumu uzun zamandır takip ediyorum; genelde vectraların pek tutulmadığı kanaanti oluştu bende.
    ama o kadar da kötü mü bu arabalar ya! şahinden de mi kötü yani? 94 şahinle 2 yılda 40 bin km yaptım,
    kesintisiz defalarca 1000 km yol yaptım hiç bi sorun çıkarmadı, hiç yolda kalmadım. hele motor arızası sıfır.
    herhalde vectralar şahinlerden daha dayanıklıdır.

Arkadaşım kullan gör. Elbette şahinle kıyaslanamaz bu araç. Bu aracın artıları kadar eksileri de var. Yol tutuşu, performansı, donanımı vs... Ben sana söyledim ama sen beni yanlış anladın. İnşallah benim yaşadıklarımı sen yaşamazsın da utandırırsın beni. Ne marka araç alırsan al hayırlı olsun şimdiden...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.