Şimdi Ara

150cc lik motor için yakıtı azaltmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    belderia 150cc fency motor var şu az kalıpli kanuniler'den

motor 2006 model 5tl lik benzin ile benzinin litre fiyatı 4.81tl herhalde şuanda 25 ile 30km arası gidiyor bana göre fazla bunu azaltmak için ne yapmam gerekiyor .

1.sibop ayarı yaptırdım.

başka öneriniz varmı yada bunu satıp 2'el. başka ne alabilirm.
    yakıtı az olan şu vitesli veya vitessz olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5tl lik benzin ile benzinle 25 -30 km doğrumu anladım ?
    ben cbf 10 lt 300 km gidiyor . hesap doğrumu .
  • bir litre ile 30km gidiyorsa gayet normal daha fazla indrmenin imkanı yok,
    indirirsende güç kaybeder, benzin hava karışım ayar vidasından biraz hava vermen lazım ama dediğim gibi güç kaybeder,
    ayrıca motor güzelmiş, bunun Türkiye de satışı varmı varsa hangi marka olarak,, distiribitörü falan.
  • Benzin-hava ayarını düşürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

Arkadaşlar bende
    belderia 150cc fency motor var şu az kalıpli kanuniler'den

motor 2006 model 5tl lik benzin ile benzinin litre fiyatı 4.81tl herhalde şuanda 25 ile 30km arası gidiyor bana göre fazla bunu azaltmak için ne yapmam gerekiyor .

1.sibop ayarı yaptırdım.

başka öneriniz varmı yada bunu satıp 2'el. başka ne alabilirm.
    yakıtı az olan şu vitesli veya vitessz olan

bu tip düşük cc motorlar biraz zaten bildiğin gibi hantal olur gitmesi için basarsın biraz gazı ne kadar açarsın o kadar benzin demek 30 km gidiyosa normaldir ila ki çok yakıyo diyosan motoru çalıştır az ısındır anlarsan eğer hava fiiltresinin manifoldunu sök karbüratör boşa çıksın son gaz ver 2-3 saniye açtığın yerden dışarı benzin atıyorsa çok yakıyordur çok az belli bellisiz atıyosa normaldir fazlaysa bilyorsan yerini hava benzin ayar vidasi var karbüratörde gevşet 1-2 tur sonra iyice azalana kadar bi daha dene tamamen yok edersen de gazı hızlı verdiğinde boğulur gibi olur stop eder yavaiş gaz verip gitmen gerekir güç kaybn olur ayarlayamam dersende bir bilene götür yada yeni bir karbüratör al 25-35 liraya bile var

• quote:

Orijinalden alıntı: darpgen

5tl lik benzin ile benzinle 25 -30 km doğrumu anladım ?
    ben cbf 10 lt 300 km gidiyor . hesap doğrumu .

doğrudur normal yakıo işte aynı şey 1 lt ile 30 km olmuş oluyo sizinkide
  • evet hesap dgru kullandnz motor nedr acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rondo1194 kullanıcısına yanıt
    motor guzelde modelı dusuk bnzerlerı var aynı kasa dıem bnmkı 2006 model 2013 model yıne var farkı tıtresım az marka farklı.

hanı olabldnce gaza az basıom zar zor 30 km
  • o ayarı yapan bı yer bulmam lazım sıbop ayarı farklı mı onun yernden.. pek fazla bılmıorumda
  • djkabus46 D kullanıcısına yanıt
    evet bu motor hantal zar zor 120 yapıo braz duz ruzgarsz yol olursa bas bas bagrıo :) . ben gazı %25 ı gecmem o seklde bıle 30 km zar zor yklasıo .

motordan anlayan bırısıne gstermek gerk :)

karburatöru dusukmu alayım yuksekmı 200cc lık mesaala
    5 tlk bnzınle ama :) benzin 4.81 bırde hanı motoru cok yrmayan brsıyım sehr ıcı 40 ı gecmem hıc devr 4000 5000 de falan olr fazla bagrttrmam
  • gs1991apo G kullanıcısına yanıt
    hayır 150 lik al 200 lük almışın ne fark eder yine çok yakacak sen hemen alma önce bildiğin güvendiğin biri varsa götür baktır önce bi ayarlasın sonra al ayarı bozuk die hemen karrbüratr değiştirmene gerek yok zaten bozuksa sana değiştirelim bunu der zaten bi de hava filtrene de bak tıkandıysa çok kirliyse ondanda olur hava çekemez onun yerinede benzin çeker sen kendin yapabilirm diosan sök filtreyi iyi bir temizle çok ölmüsse değiştir sonra karbüratörün filtre tarafına bakaraktan 2-3 saniye tam gaz ver ordan fazla benzin atıosa ava ayarı yada karbüratör bozuktur zaten yoksada filtreni temizle tak yapabilirsen gaz iğneni bi diş alta al en altta değilse yapamam diosan da baktır
    teşekkür ederim kardeşim ben en iyi si baktırayim :)
    filtre kirli olabilir onu temizlerim ama şöyle birşey'de var bir anda tam gaz yapılmıyor motor kesiliyor ama yolda falan giderken son gaza çektiğimde motor kendini yirtiyo :) .

Birşey daha soracağım bu titreşim'i en aza indirme ihtimalim varmı yoksa bunlar hep böyle mi 110km hızı geçince motor çok fena titriyor.
    motor çok eski olduğundan mi acaba

yok kardeşim alakası yok modelle balasör denen bi sistem var krankın tersi şeklinde dönen motorun içinde bulunuyo o titreşimi kendi üzerine çekiyo yani motorun kendisine ait balansörlü motorlar var onlardan alman gerek gaz işide rolanti biraz düşükse ve birden sona kadar gaz verirsen normal boğulur gibi olur stop edebilir ama rolantin normal çok da düşük değilse yada motoru az yaksın diye çok kısılmamışsa ayarı öyle yapmaması gerek karbüratörlük veya filtrelik bişeydir o titreşim için malesef ya silindir sayısını arttıracaksın yada balansörlü bir motor alacaksn
    hm sağol kardeşim biraz daha hevesimi alayım da bundan satcm . motorun kalkışı kaçışı güzel bazı sinir bozucu araç sürücülerin'den uzaklaşmak için..

bugün yolda giderken 6tane hatalı kullanan araca takıldım yok böyle birşey dedim.

diğer cg'ler'de motor altımdan kayıp gidiyor bu motor'da vitesi düşürüp gazi kökledmde diğer küçük motorlar'a göre iyi performans veriyor tek onu seviyorum ışte çok yakıncada motor dan soğuyorum :)

cep'de para bırakmadı.

dediğim gibi kardsm titreşim istemiosan değiştrcksn balansörlü alacaksın yakıt konusundada dediğim gibi sibop ayarı iyise sorun karbüratör yada filtredir 30 km normali 25 km az biraz çok ykıo demek 35 de çok iyi demek cg tipi motorlar için normali bunlar
    peki kardeşim bilgilendirme için çok sağolasin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.