Şimdi Ara

1500 lira kart borcu nasil kapanir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet bir karta 1000. Digerine de 500 lira borcum var.

Elime ayda 1200 lira geciyor. Kira faturalar internet derken bana 800 lira kaliyor. Bunun 200 lirasi sigaraya gidiyor. Kaldi 600.

Kartlara 100'er 100'er atiyorum. Kaldi 400. Berberdi zarttu zurttu derken 50 lirada oraya gidiyor. 350 lirayla da ay sonu gelmiyor. Yine kartlardan harciyorum. Borc sabit kaliyor.

Nasil kapanir bu 1500 lira.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1500 cok kolay kapatilir. Bir ay kis bitti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ugur.k

1500 cok kolay kapatilir. Bir ay kis bitti.

Subatta elime 500 lira gececek. Bir karti kapatayim. Diger karta da her ay 200 lira atip harcamamaya calisayim.

Beni batiran ne sosyallik ne de sigara. Sadece disarda yemek yemek. Sabah aksam evde yiyerek olur bu is de yapamiyorum

• Asgari ödeme olayına girersen bir daha çıkamazsın. Çevremde bu sarmala girip aylarca çıkamayanlar var, gelir sabit gider oynak çünkü... Bankaların yılbaşı kredi kampanyaları var, borçlu olduğun bankaya git kredi kartı borcum için kredi çekecem de, daha kolay verirler. 9 ay vadeli kredi çek en azından geçmiş dönemlerden devreden borcu kapat. Ödenmeyen borca yüklenen faiz kredi faizini birkaç ayda sollar geçer. Yoksa o işin sonu gelmez. Ağustosta evlendim, son dakika masrafları hep karttan gittiydi, 3000 lira ödenmemiş borcuma bir ayda 117 lira faiz geldi. 1000 tl sabit taksit borcum varken bu 3000 lirayı ancak 4-5 ayda kapatabileceğimi anladım. Yani bu en az 250-300 lira faiz ve stres demek. Çektiğim kredinin faizi ve dosya masrafı 168 lira oysaki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Benim şuan 2 karta 1300'er toplam 2600 küsür borcum var,gelirim 1200 civarı.2-3 ay kendimi eve kapatmayı düşünüyorum.

*-Carraro Sportive 225*-DH Bisiklet Severler Grubu
  • 1 aylık maaş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K.B.V. kullanıcısına yanıt
    1500 TL borç vereyim gelecek ay 3000 TL alırım

• K.B.V. kullanıcısına yanıt
    arkadaşlarından biraz biraz iste her ay.kredi akrtı bitince onlara verirsin

Orijinalden alıntı: K.B.V.

quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

1500 cok kolay kapatilir. Bir ay kis bitti.

Subatta elime 500 lira gececek. Bir karti kapatayim. Diger karta da her ay 200 lira atip harcamamaya calisayim.

Beni batiran ne sosyallik ne de sigara. Sadece disarda yemek yemek. Sabah aksam evde yiyerek olur bu is de yapamiyorum

Usta siz borcun ne demek ya da nasıl bir yük olduğunu hala anlayamamışsınız bence. Sabah akşam evde yemek neden olmuyor? Borcu hakkaten üstüne bir yük gören adam çorbasını içer 2 3 günde bir tavuk butu yiyebilir Protein için.mis gibi olur. Ben Lise bittiğinde beri dershane olayları bittiği için merkeze gidip yemek yemiyordum. Fiyatları unutmuşum. Burdan bir şeyler yenilir dediğiniz yerden 15-20 liraya yakın para bırakılmadan çıkılmıyor. Bu parayla tek kişi en az 5 gün idare eder kanımca. Tanıdık varsa bir kaç kilo tarhana isteyin hazır kış da geldi mis gibi olur Sabah için de 3 5 zeytin azıcık peynir ve haşlanmış yumurta yerseniz sizi tutar zaten. Hem aç karna işe gitmediğiniz için şeker hastası olma riskiniz de düşüyor. Gerçekten isterseniz yeme işini evde halledip kendiniz ödeyebilirsiniz diyorum vesselam.

• ayağını maaşına göre uzatacaksın.

ayrıca; ek iş yapabilirsin 1 ay çalışsan yeter sadece hafta sonlarıda olabilir. pazar günleri çalışsan günlük 100 liradan ayda 400 yapar. en geç 2 ay sonra borcun biter.
  • hocam ne yaparsan yap bir borcu diğer bir borçla kapatmaya kalkışma sakın. bende kamu sektöründe çalışan biriyim. tanıdığım tüm borçlu arkadaşlarım ve de been bu borcu borçla kapatmayı deneyip vadeyi uzatmaya çalıştığımız için daha kötü duruma geldik. kendini kısman veya bu zinciri kıracak bir aylık ekstra bir para ( ikramiye vs..) sana kesinlikle yardımcı olacaktır. ama önce kendini sıkmakla başla...

sigaranı da kıs demeyeceğim. çünkü bende aylık 450 tl sigara masrafı ayıran biri olduğum için bu hususta sana hak veriyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ama borc yuzunden kafam hic rahat degil. Dusunsenize nakit bitiyor, kartta para yok. Cok kotu bir duygu. Diger turlu 1500 lira kullanilabilir limitim oluyordu. Cok dara dustugumde falan harciyordum.

Neyse subatta 750 lira para gelebilir. Bir de haziran ayi gibi esyalari saticam ordan da 300-400 gelse borcun cogu kapanir.

Isin kotu yani ben bu borcu 2 kere kapattim. Elimdeki iphone 4, 4S'i falan sattim. Simdi yine ayni sey. Bu sefer de ipad'i ve ipod'u satmayi dusunuyorum. Elimde bir sey kalmadi artik

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.