Şimdi Ara

15'İNCİ P. EĞT. TUG. K.LIĞI / AMASYA (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
2
Favori
75.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hayabusa+

quote:

Orijinalden alıntı: kahtalı_mıçı

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cém

Sigara olayı nasıl girerken fazlaca alalım mı yoksa kantinden alabilir miyiz her gün?

kantinde herşey var hiçbirşeyi kendinize yük etmeyin.. sadece bol miktarda ankesörlü telefon kartı alın, bunun dışında traş malzemeleri, tırnak makası, termal içlikler-çoraplar.. geriye kalan tüm ihtiyacınızı kantinden rahatlıkla karşılayabilirsiniz..

Artık teslim olmuşlardır rahat rahat acı gerçekleri konuşma vakti geldi : ) )

2 sene önce kantinde acayip kuyruk oluyordu. Sıra gelene kadar ictimaya çağırıyorlardı :D Sıra gelirsede içeride bisküviden başka birşey olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşanıyordu. Ancak nankörlük etmeyim sanırım 1 sefer cips bulup almıştımda ne sevinmiştim : )

Acemilik gerçekten zor. Çok acayip bir dünyaya gidiyorsun. Başta sanki okula gidiyormuşsun komutanlarda hocanmış gibi sanıyorsun ama tabiki öyle olmadığını kısa sürede kavrıyorsun : ))

Allah yardımcıları olsun tüm askerlerimizin.

Valla hocam ben hiç sıkıntı çekmedim diyebilirim, sadece ilk girdiğimizde elimizdeki tüm yükümüzle 75. Gtt koğuşuna yürürken çektim.. Onun dışında bir sıkıntım olmadı, kantinden de istediğimizi bulup alıyordum, lahmacunun dibine vuruyorduk, banyo zaten hemen yanımızdaydı.. Sinemaya falan gidiyorduk, resim çektirmiştik derken 18 gün geçti.. Oradaki komutanımla ben hala görüşürüm, ararım sorarım.. Çok delikanlı, efendi, beyfendi birisiydi..
    Amasyanın tek olumsuz yönü dağların ortasında çukurda olması ve çok şiddetli soğuk olmasıydı.. Yazında tam tersi sıcak ve bal arıları oluyormuş.. Şuan amasyada olanları en çok alışık olmadıkları soğuklar vuracak..

sanırım 22. alayda idiniz ? 12. alayda durumlar çok berbattı. anlatsam anlatılacak çok şey var ama neyse...

Valla 12. Alay ve 22. Alay aşağıdaki mi yoksa yukarıdaki mi bilmiyorum halada öğrenemedim.. Koğuşumuz, içtima alanımız ve yemekhanemiz hepsi 75 gtt birliğiydi.. Hatta içtima alanımızın yanında ufak büfe tarzında birde kantin vardı, yanında bozuk para ile çalışan çay kahve makinası vardı.. Banyolarımız hemen 10-15 metre yanımızdaydı..

Bizim 75 gtt'nin tek sorunu lavabolar ve tuvaletlerdi, hem yetersizdi hemde giderleri zamanında küçük yaptıkları için neredeyse sabah akşam hep tıkanırdı.. Benim zamanımda Alt Çavuş Selçuk komutan vardı, sanırım şimdi Üst Çavuş ama önemli değil.. Çok kral adam, herşeyden önce insan evladı.. 3. Gün içerideki uzun dönem bir arkadaştan cep telefonu satın aldım keyfime baktım.. Şarjda sorun olmuyordu yine aynı arkadaş halledip veriyordu.. Amasya'da soğuk, ayaz dışında çok rahattım.. 18 gün ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sigara olayı nasıl girerken fazlaca alalım mı yoksa kantinden alabilir miyiz her gün?

kantinde herşey var hiçbirşeyi kendinize yük etmeyin.. sadece bol miktarda ankesörlü telefon kartı alın, bunun dışında traş malzemeleri, tırnak makası, termal içlikler-çoraplar.. geriye kalan tüm ihtiyacınızı kantinden rahatlıkla karşılayabilirsiniz..

2 sene önce kantinde acayip kuyruk oluyordu. Sıra gelene kadar ictimaya çağırıyorlardı :D Sıra gelirsede içeride bisküviden başka birşey olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşanıyordu. Ancak nankörlük etmeyim sanırım 1 sefer cips bulup almıştımda ne sevinmiştim : )

Acemilik gerçekten zor. Çok acayip bir dünyaya gidiyorsun. Başta sanki okula gidiyormuşsun komutanlarda hocanmış gibi sanıyorsun ama tabiki öyle olmadığını kısa sürede kavrıyorsun : ))

Valla hocam ben hiç sıkıntı çekmedim diyebilirim, sadece ilk girdiğimizde elimizdeki tüm yükümüzle 75. Gtt koğuşuna yürürken çektim.. Onun dışında bir sıkıntım olmadı, kantinden de istediğimizi bulup alıyordum, lahmacunun dibine vuruyorduk, banyo zaten hemen yanımızdaydı.. Sinemaya falan gidiyorduk, resim çektirmiştik derken 18 gün geçti.. Oradaki komutanımla ben hala görüşürüm, ararım sorarım.. Çok delikanlı, efendi, beyfendi birisiydi..
    Amasyanın tek olumsuz yönü dağların ortasında çukurda olması ve çok şiddetli soğuk olmasıydı.. Yazında tam tersi sıcak ve bal arıları oluyormuş.. Şuan amasyada olanları en çok alışık olmadıkları soğuklar vuracak..

sanırım 22. alayda idiniz ? 12. alayda durumlar çok berbattı. anlatsam anlatılacak çok şey var ama neyse...

Valla 12. Alay ve 22. Alay aşağıdaki mi yoksa yukarıdaki mi bilmiyorum halada öğrenemedim.. Koğuşumuz, içtima alanımız ve yemekhanemiz hepsi 75 gtt birliğiydi.. Hatta içtima alanımızın yanında ufak büfe tarzında birde kantin vardı, yanında bozuk para ile çalışan çay kahve makinası vardı.. Banyolarımız hemen 10-15 metre yanımızdaydı..

Bizim 75 gtt'nin tek sorunu lavabolar ve tuvaletlerdi, hem yetersizdi hemde giderleri zamanında küçük yaptıkları için neredeyse sabah akşam hep tıkanırdı.. Benim zamanımda Alt Çavuş Selçuk komutan vardı, sanırım şimdi Üst Çavuş ama önemli değil.. Çok kral adam, herşeyden önce insan evladı.. 3. Gün içerideki uzun dönem bir arkadaştan cep telefonu satın aldım keyfime baktım.. Şarjda sorun olmuyordu yine aynı arkadaş halledip veriyordu.. Amasya'da soğuk, ayaz dışında çok rahattım.. 18 gün ne zaman başladı ne zaman bitti anlamadım..

sanırım sizinkisi 22. alaymış. oradakiler rahat olduğunu söylüyorlardı zaten. amasyanın soğuk olması etkilemedi beni. ben o yörelerde kaldığım için bünye alışık. amasyadan sonra erzuruma gittim - 25 leri gördüm ama amasyanın kuru ayazı daha üşütüyor kemikten donduruyor insanı. banyo olayı tam bir felaketti. duşların 4 te 1 inde inde sıcak su akıyordu o da duştan değilde alt çeşmeden kıl kadar ! 5 dakika süre veriyorlardı çeşmenin altında büklüm büklüm duş almaya çalışırdık. dedim sabahları 5-6 ihtiyaç banyosunda bari duş alırım. o sabahın soğuğunda giderdim ya banyo kapalıydı ya sıcak su gelmezdi. bereket 16 günde 1-2 kez sabahları duş almayı başarmıştım. 16 gün boyunca duş almayanlar vardı yeminle !!! düşününce hak veriyorum izmirden antalyadan gelmiş hayatında kar görmemiş amasyanın soğunu görünce zatüre olurum endişesiyle sabah duşlara gelmeye korkuyordu :)

ilk gün askeriyeye 16.30 da gittim. bekleye bekleye gece 2.30 da işlemler bitmedi neyse yeter artık yarın devam ederiz deyip yolladılar. elbiseleri bile alamamıştım. yattıktan bi 10 dakika sonra eksik var galiba deyip ictimaya topladılar aşağıya. dedim herhalde yarın öğlene kadar izin verirler herhalde. saat 5 te kalkın sesleri. ulan insan bu kadar vicdansız olur mu demiştim oluyormuş. hoşgeldin askeriye : ))

komutanlar genel olarak iyiydi. acemisin hiçbir şey bilmiyorsun o yüzden töleranslılardı. bir tane astsubay üst çavuşlardan vardı ismini hatırlamıyorum. tam bir mikroptu. ağzından küfür ve ağır sözler eksik olmuyordu. tam bir kısa dönem düşmanıydı. bu yüzden nasıl rencide ederim derdindeydi. gitmeden yemekhanede kağıt dağıttılar burası hakkında öneri ve şikayetlerinizi yazın diye. tugay komutanı okuyacakmış. bende herkes gibi özellikle dediğim komutan hakkında sıraladım şikayetlerimi. neler yazdım neler yok sağa sola küfür ediyor yok şöyle böyle insanı askerlikten soğutur vs.. 300 kişiden kağıtları topladılar . masada komutanlar dizilmiş kağıtları birbirlerine okuyorlar. tam ben çıkarken bölük komutanının benim kağıdı okuduğunu işittim. üstçavuşa savurduklarımı yüzüne karşı okudular ve öyle bozuldu ki bozuntuya vermemek için pis pis sırıtıyordu : ))) lakin tek akıl edemediğim şey kağıtta boş yerleri kapatmamak oldu. arkadaşların söylediklerine kimi kağıttaki kötü yazıları silmişler ve boşlukları kendileri doldurmuş. tugay komutanı okuyacak ya !!!

bitmez bu askerlik dedik ama öyle böyle bitti. 2 sene geçti çoğu şeyi hatırlamıyorum bile : )

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sanırım sizinkisi 22. alaymış. oradakiler rahat olduğunu söylüyorlardı zaten. amasyanın soğuk olması etkilemedi beni. ben o yörelerde kaldığım için bünye alışık. amasyadan sonra erzuruma gittim - 25 leri gördüm ama amasyanın kuru ayazı daha üşütüyor kemikten donduruyor insanı. banyo olayı tam bir felaketti. duşların 4 te 1 inde inde sıcak su akıyordu o da duştan değilde alt çeşmeden kıl kadar ! 5 dakika süre veriyorlardı çeşmenin altında büklüm büklüm duş almaya çalışırdık. dedim sabahları 5-6 ihtiyaç banyosunda bari duş alırım. o sabahın soğuğunda giderdim ya banyo kapalıydı ya sıcak su gelmezdi. bereket 16 günde 1-2 kez sabahları duş almayı başarmıştım. 16 gün boyunca duş almayanlar vardı yeminle !!! düşününce hak veriyorum izmirden antalyadan gelmiş hayatında kar görmemiş amasyanın soğunu görünce zatüre olurum endişesiyle sabah duşlara gelmeye korkuyordu :)

ilk gün askeriyeye 16.30 da gittim. bekleye bekleye gece 2.30 da işlemler bitmedi neyse yeter artık yarın devam ederiz deyip yolladılar. elbiseleri bile alamamıştım. yattıktan bi 10 dakika sonra eksik var galiba deyip ictimaya topladılar aşağıya. dedim herhalde yarın öğlene kadar izin verirler herhalde. saat 5 te kalkın sesleri. ulan insan bu kadar vicdansız olur mu demiştim oluyormuş. hoşgeldin askeriye : ))

komutanlar genel olarak iyiydi. acemisin hiçbir şey bilmiyorsun o yüzden töleranslılardı. bir tane astsubay üst çavuşlardan vardı ismini hatırlamıyorum. tam bir mikroptu. ağzından küfür ve ağır sözler eksik olmuyordu. tam bir kısa dönem düşmanıydı. bu yüzden nasıl rencide ederim derdindeydi. gitmeden yemekhanede kağıt dağıttılar burası hakkında öneri ve şikayetlerinizi yazın diye. tugay komutanı okuyacakmış. bende herkes gibi özellikle dediğim komutan hakkında sıraladım şikayetlerimi. neler yazdım neler yok sağa sola küfür ediyor yok şöyle böyle insanı askerlikten soğutur vs.. 300 kişiden kağıtları topladılar . masada komutanlar dizilmiş kağıtları birbirlerine okuyorlar. tam ben çıkarken bölük komutanının benim kağıdı okuduğunu işittim. üstçavuşa savurduklarımı yüzüne karşı okudular ve öyle bozuldu ki bozuntuya vermemek için pis pis sırıtıyordu : ))) lakin tek akıl edemediğim şey kağıtta boş yerleri kapatmamak oldu. arkadaşların söylediklerine kimi kağıttaki kötü yazıları silmişler ve boşlukları kendileri doldurmuş. tugay komutanı okuyacak ya !!!

bitmez bu askerlik dedik ama öyle böyle bitti. 2 sene geçti çoğu şeyi hatırlamıyorum bile : )

pazartesi teslim olmamız gerekiyordu, benim pazar günü öğlen kafamın bazı sebeplerden dolayı bozulmasıyla Ankara'dan arabamızla yola çıktım.. akşamına kışlanın önündeydim.. nizamiyeye "ben kısa dönem askerim birliğime teslim olmaya geldim alın beni" demiştim ama "şimdi değil sabah çok erkenden gel girişini yapalım" demişlerdi.. Büyük amasya otelinde yatmıştım, sabahta erken kalkıp hazırlanıp kışlaya gitmiştim.. ilk girenlerdenim 7. sıradaydım.. öğlen 12-1 gibi tüm işlemlerimiz bitmiş, kamufulajlarımızı giyinmiş arazide dolaşıyorduk.. :) usta birliğimde istanbuldu zaten, ben çok rahattım.. 5,5 ay askerlik değilde sanki tatil yaptım diyebilirim.. tek sorun usta birliğimdeki uzun dönem askerlerdi, neredeyse hepsi doğudan gelen, kürt ve tahsilleri çok zayıf laf söz anlamayan madde bağımlısı tiplerdi.. hep birbirlerini korurlardı ve biz kısa dönemleri ezmeye çalışırlardı.. ama ne oldu ilk 1. ayın sonunda hepsine genel bir ayar çekip biz kısa dönemleri artık ezemeyeceklerini öğrettik.. bizden öncekileri ezmişler hatta sindirip çıkarmışlar, yazık garipler beni görünce bunlar ne derse tamam de yoksa başın çok ağrır demişlerdi.. güya 341 kd'ler bize yardımcı olup, yol yordam göstereceklerdi.. 343 kd olarak ben alayına yol yordam gösterdim.. :) usta birliğinde ayar olduğum 2 komutan vardı, birisi zaten ilk önce rütbesini düşürdüler sonrada ordudan attılar, diğeride 91 doğumlu askeri okul çıkışlı teğmendi.. uzun kısa fark etmeden herkesi ezer zulüm ederdi, denetleme sırasında da albaylar ona zulüm etmişti ne gülmüştüm.. bu arada ben denetlemeden ve tüm içtimalardan muaftım.. :D eğitim falanda görmedim çünki gece silahcısıydım, akşam 7 sabah 7 silahlıkta dururdum.. sabah nöbeti gündüzcüye devir eder gider yatardım, akşam kalkar nöbeti devir alırdım.. istediğim zaman çarşıya çıkardım, iyiydim yani..

• hayatının en boktan zamanları ne zamandı deseler kesinlikle şu kısa dönem askerlik yaptığım zamanlardı derim herhalde!

Allah daha kötüsünü yaşatmasın!
  • @kahtalı_mıçı aynen bende silahlıkçıydım. 2 ay gündüz 2 ay gece görev yaptım. bende usta birliğimde rahattım. bizim bulunduğumuz kışla sürgün yeriymiş. tüm madde bağımlıları ordaydı. ancak genel olarak iyi çocuklardı. hareketleri çocukçaydı çünkü sanki liseye gelmişlerdi. çoğu ya liseye gitmemiş ya liseden yeni çıkmış gelmişti. hatta bir çoğu 20 yaşında evli 2-3 çocuk sahibiydi. gruplaşma yoktu daha öncekilerde olmuş ama. aralarında mikroplarda vardı ufak tefek sorunlar oldu ama çocukluğuna veriyorsun artık onuda.
  • quote:

@kahtalı_mıçı aynen bende silahlıkçıydım. 2 ay gündüz 2 ay gece görev yaptım. bende usta birliğimde rahattım. bizim bulunduğumuz kışla sürgün yeriymiş. tüm madde bağımlıları ordaydı. ancak genel olarak iyi çocuklardı. hareketleri çocukçaydı çünkü sanki liseye gelmişlerdi. çoğu ya liseye gitmemiş ya liseden yeni çıkmış gelmişti. hatta bir çoğu 20 yaşında evli 2-3 çocuk sahibiydi. gruplaşma yoktu daha öncekilerde olmuş ama. aralarında mikroplarda vardı ufak tefek sorunlar oldu ama çocukluğuna veriyorsun artık onuda.

öyle bir yazmışsın ki sanki aynı yerde askerlik yaptık hissine kapıldım.. çünki söylediklerinin birebir benimki ile aynı.. usta birliğin neresiydi..?
  • erzurum
  • Bu martta amasyada askerliğe başlayacağım bilmem gereken birşey varmı? havası suyu vs bişey hakkında varsa tedbirimizi alalım
  • fuatX kullanıcısına yanıt
    Dostum gece ve sabah acayip soğuk oluyor ben ocakta ordaydım bedelli gittim hep eksilerdeydi hava bi kar yağıyor 1 hafta erimiyor. Ayazı meşhur içine giyebileceğin pijama yada içlik götürebilrsin. Bol bol çorap götür çifter çifter giyersin üşüyor ayaklar yoksa. Biz -15'i gördük o gün akşama doğru tirtir titremeye başladım akşama kadar buzun karın üstünde bekledik çünkü eğitim yaparken ateşlendim.

22. alay TTZA bölüğündeydim ben. otobüsten inince sağa sola bak kendine sağlam bi tip bulabilirsen arakdas edin sıraya bereaber girin askeriyede badi olursunuz 1-2, 3-4, 5-6 şeklinde sıralanırsan tanıdık biriyle iyi olur daha çabuk ortama ayak uyduruyorsun.

Bizim kısa dönemler manga komutanıydı ama şimdi amasyaya şubatta gidecekler uzun dönem askerlerin acemileriydi gittiler sanırım bu hafta. Onlardan sonra bedelli celbi gelecekmiş yine.

Yemekleri berbattı bence yemekhanede kediler falan geziyor. Tatsız tutsuz yemekler. 18 günde 6.5kg verdim sen düşün :D
    Kantinlerde satılıyor tost köfte döner falan ama onlarda çok tırt yani değmez fiyat olarak da dışarıdan ucuz değil 1 lira belki daha ucuzdur. Daha ucuza daha kaliteli şeyler yedim dışarıda yani.

Biz sürünmedik etmedik ama normal kısa dönemler falan süründürüyolar şınav falan var onlarda sana da olur zannımca.
    Nöbetleriniz olur bide bizim manga komutanları kısa dönem askerlerdi gece kalkıp nöbete falan gidiyolardı. Hep başımızda onlar vardı.

Ama 2. hafta alışıyosun artık ortama neyin kimin ne olduğunu görüyosun kimle takılıp takılmayacağını falan biliyorsun artık. Akşam 5 olup içeri giderken o botları çıkardığın anda rahatlıyosun. 18 gün nasıl geçer diyoduk biz ama geçti hatta üstünden 15 gün geçti bak. Bitiyor yani bişey anlamıyosun. Allahın izniyle bitirirsin sen de sıkıntı olmaz.

Gitmeden asker yeşili boyunluk asker yeşili eldiven ve asker yeşili bere al mutlaka yoksa çok üşürsün orda temin etmesi çok zor 1 hafta sonra aldık biz. Aldığımız halde kulaklarımız ellerimiz dondu hep.

Açıkcası özledim şuan badimi ve ortamı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokens -- 7 Şubat 2019; 11:51:57 >

• Arkadaşlar inşallah 26 şubat gibi teslim olacağım da otogardan tugaya nasıl ulaşım sağlayabilirim taksi hariç ?

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.