Şimdi Ara

15 AYLIK VARTA AKÜ GÜVEN VERMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Varta akümün kutup başlarını çıkardıktan 24 saat sonra volt değeri 11.59'dan 11.57'ye düşmesi normal mı? Aküm, 85 amper 12 volt 740 ah.

10 gün çalıştırmadım kendi kendine bitti. Arabada kaçak olduğunu düşünmüyorum.
    Takviye ile çalıştırdığım arabanın 60 amper aküsü vardı. 15 gün çalışmayan arabayı bir kızdırmakla bir marşta çalıştırdı.

Aküde bir şey mi var? Daha önce 95 amperlik akü vardı. Kenarı motora değiyordu. Bu yüzden daha küçük aldım. Ama kalitesine özendim ve marşı çevirme gücünü de dikkate alarak bu aküyü seçtim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

• bence sorun amper değerlerinde 72 amper alsaydınız keşke 95 ten 60 ampere düşmek keskin olmuş orj aküsü kaç amper onu araştırın araç ne bu arada
  • Akü zaten bitikmiş.Normalde 12 v ise bitik demektir.12.80 volt civarlarında doludur.Aküyü şarj ettirin yada en az 2 saat yol gidin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Varta kaliteli bir pil veya akü markası değildir eskiden pilleri ile çok kaliteliydi şuanlık akülerde öyle bir kalite mevcut değil ve fiyatları çok pahalı inci ve mutlu akü al birini vur ötekine ortaya kalite aynı ikiside Bosch kalitesi yıllardır aynı fiyatı 300 civarı 74 ah sanırım start stopluları daha pahalı .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alternator problemi olabilir mi ?

11 Yilda sadece 1 kere Varta aku degistim.

CCA degeri 790 fena degil.

Ilk marsta calismak icin cca degerinin yuksek olan aku almaya gayret edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

bence sorun amper değerlerinde 72 amper alsaydınız keşke 95 ten 60 ampere düşmek keskin olmuş orj aküsü kaç amper onu araştırın araç ne bu arada

60 amper takviye yaptığım renault clio'nun aküsüydü.
    Normalde aküm 85 amper.
  • Bence amper degeri düşük o yüzden çünkü marş dinamosu o voltaj degerine uygun, düşük amperli akü uzun süre bekledikten sonra her aküde olan güç kaybı olunca dinamoyu7 çevirecek gücü yakalayamıyor.

Araç nedir otomobil değil sanırım amper oldukca yüksek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç nedir orijinal aküsü neydi amperlik neydi önemli

Siz kafanıza göre 60Amper takılıcağa90A taktıysanız sıkıntılar başlar doğal olarak

Varta iyidir,en iyisidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ana kadar vartada hiç problem yaşamadım. Aracın orijinal amper değeri ne?

• Hayırlı akşamlar. Cevaplarınız için teşekkürler.

Aracım opel omega 1988 model. 2,3 dizel. Araçta 95 amperlik akü vardı. Kenarı pompaya alıyor diye 80 amperlik akü aldım. Daha küçük diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

Arkadaşlar Varta kaliteli bir pil veya akü markası değildir eskiden pilleri ile çok kaliteliydi şuanlık akülerde öyle bir kalite mevcut değil ve fiyatları çok pahalı inci ve mutlu akü al birini vur ötekine ortaya kalite aynı ikiside Bosch kalitesi yıllardır aynı fiyatı 300 civarı 74 ah sanırım start stopluları daha pahalı .

Varta benim bildigim rn kaliteli akudur. Arkadasin arabasi eski ve yanlis amperde aku almis. Eskilikten dolayi dogru durustte sarj edemiyor olabilir.

. Aracin saglikliysa dogru amperde varta da. Aldiysan aku meselesini bi 7-8 sene unutabilirsin en az.

Ha varta da kalite kalite mavi varta alacaksin en az. Siyahlardan cok farkli.

Hayirli gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 14 Mayıs 2017; 11:40:15 >
  • Vartanin pilide dandik. İnci alin kaliteli uzun omurlu

• En iyi 10 akü iye ingilizce arattım bir tane tanıdık marka var. Bosch
  • Üzerinden çıkardığım akü 95 amper idi. Yeri dar olduğu için küçülttüm. 80 amper aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZNGN 61

Üzerinden çıkardığım akü 95 amper idi. Yeri dar olduğu için küçülttüm. 80 amper aldım.

Hocam garantisi varsa burada uğraşmayın bir gidin onlar doldurup ölçsün bittiği zaman mutlu da garanti süresince yetkili servis gelip ilgileniyor

• Varta kullandigim en dandik aküydü yaklasik 1.5 senede bitti

• Tr de üretilen 200 tllik varta dandiktir 2 yılda biter orijinali 400-450 tl dir 5-7 yıl gider

• İthal Vartalar kalitelidir, akünün ve pillerin babası gibi bir markadır. Fakat araç eski bir araç, elektrik akşamında ve alternatörde sorun yoksa aküyü değiştirin çıkardığınız akünün aynısıyla. Eğer sorun devam ederse araçta sıkıntı vardır.

• İthal varta 7-8-9 sene götürür. Yerlisini falan bilmiyorum. Yerli olarak Mutlu gerçekten iyidir.
  • http://www.toptenselect.com/top-ten-best-automotive-car-batteries/

İngilizce arama sonucu çıkan ilk 10 listesi top 10 car batteries Amerika listesi diyebiliriz.

http://www.expertentesten.de/heimwerken/autobatterie-test/

Buda almanca arama sonucu karşıma çıkan liste bilinmeyen yani Türkiye de olmayan markaların dışında 2 varta 1 bosch marka akü var. Telefondan test sonuçlarına iyi bakamadım. Şahsen akü markası ne diye bakmadım ama Türk markası takılı bende. Bir dahaki sefere iyi araştırıp uygun bir akü alacağım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.