Yaklaşık 10.5 gr altın ziynet (küpe, künyeyi) 5450 liraya sattım. 3.75 gr küpe ve 0,6 gr olmak üzere toplam 4.35 gr 14 ayar küpeye 5.000 lira verdim. kazıklanmış olabilir miyim? Kuyumcuya iade etmeyi düşünüyorum. Bir de yıllardır tanıdığım kuyumcu iyi mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 28 Ekim 2022; 20:36:56 > |
14 AYAR ALTIN KÜPE SATTIM, YENİ KÜPE ALDIM, KAZIKLANDIM MI?

-
-
14un alış satışı baya fark ediyor diye biliyorum ama emin değilim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
14 gr altın ziynet satış 1.160 TL oluyor. Hurda fiyatından gramı 524 TL den almış.
-
kardeş 10 gram vermişsin 5 gram almışsın kazıklandım mı diyorsun bilemedim ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam 10 gr verip 5 gr almak 14 ayar altında normal midir? Özeti bu.
kuyumculuktan anlamıyorum ama hurda fiyatına satıp işçilikli fiyata yeni küpe almışsın.
elindeki küpeleri 5k ya şuan satabiliyorsan ileride de satabileceksen zarar etmemişsin.
yalnız eski küpeler gibi bu da hurda fiyatından satılacaksa 2500 tl zarer ediyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 28 Ekim 2022; 21:51:36 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.youtube.com/watch?v=RBtlPT23PTM&feature=youtu.be
Aldığınız altın 24ayar mı ona göre yüzde orantı hesabı yapılır 14 ayarsa geçmiş olsun.
14 ayar satıp 14 ayar aldım. Yatırım amaçlı bakmıyorum duruma aslında. Aksesuar amaçlı. Hurda altına gr 540 lira civarı satmak normal gibi ama 14 ayar 3.75 gr küpeye 4.500 lira ( 1.180 tl /gr) ödemek biraz koydu. Fazla ödedim gibi geldi bana. 4850 tl den indirdi !!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 28 Ekim 2022; 22:20:18 >
Çok önemli bir detayı bugün anlamış oldum, bazı kuyumcularda takıların etiketinde kocaman gram ağırlığı yazıyor. Halbuki o, firmanın işçilik dahil fiyatı. Benim aldığım küpenin etiketinde küçücük 3.73 gr. yazıyormuş. Etiketin neredeyse yarısı büyüklüğünde ise koyu puntlarla 4.86 gr yazıyor. Ben haliyle 4.86 gramı gördüm. Evde tarttım, 3.73 gram. Bugün kuyumcuyla görüştüm. Aradaki farkın üretici tarafından işçilik bedeli olarak eklendiğini söyledi. Sonrasında 5-6 kuyumcu gezdim, onlarda böyle bir şey olmadı. Direk saf gram fiyatını verdiler. Böylece 1.400 liraya yakın zarar ettiğimi öğrendim.
Sonuçta, küpeyi iade edip parasını aldım. gramı 1.200 liradan aldığım küpe yerine olması gereken fiyattan gramı 820 liradan 14 ayar başka bir küpe aldım.
Etiketler yanıltıcı, alırken mutlaka tartıya bakmak gerekiyor. Bilginize.
-
Baya tokatlanmışsın hem 14 ayar ucuz olur alırken de satarken de ayrıca 14 ayar işçilikli olur geçmiş olsun...
-
Neyseki bugün iade edip normal fiyattan başka küpe aldım.
İyi yapmışsın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X