Şimdi Ara

13 inç janta ince yanak lastik tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
23.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uno aracıma 13 inç janta ince yanak lastik tavsiyesi bekliyorum cms 40 jantım var..????

• Yapay Zekanın Yanıtı

13 İnç Janta İnce Yanak Lastik Tavsiyesi

13 inç jantlar için en uygun lastik ebatları, aracınızın modeline ve kullanım amacına göre değişir. Ancak genel olarak 13 jantlara takılabilecek en yaygın ince yanak lastik ebatları şunlardır:

• 175/70 R13
    • 185/65 R13
    • 195/55 R13

"İnce yanak" terimi, lastiğin yanak duvarının yüksekliğinin genişliğine oranını ifade eder. İnce yanaklı lastikler, daha sportif bir sürüş deneyimi ve daha iyi yol tutuşu sağlar. Ancak konfor ve sürüş kalitesi açısından standart yanaklı lastiklere göre daha sert olabilirler.

13 janta 14 lastik takıp takamayacağınız, aracınızın teknik özelliklerine ve tekerlek yuvası boyutuna bağlıdır. Bu nedenle, aracınız için doğru lastik ebatlarını belirlemek için kullanıcı el kitabını kontrol etmeniz veya bir lastik uzmanına danışmanız önerilir.

Aracınız için en uygun lastikleri seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• Aracın ağırlığı
    • Kullanım amacı (şehir içi, şehir dışı, off-road)
    • İklim koşulları
    • Kişisel sürüş tarzı

Doğru lastik ebatlarını seçmek, aracınızın performansını, güvenliğini ve yakıt verimliliğini artıracaktır. Bu nedenle, lastik seçerken mutlaka profesyonel bir destek almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • geniş tabanlı izleri güzel lastikler koyabilirsin ama ön takımlara dikkat
  • yani kaça kaç aramam lazım 15 70 13 gibi bişey mi olmalı pek bilgim yak
  • 205-50-13 ama cok süper olur umarım unutmadım budur ölçüleri sen lastikciye git bana geniş tabanlı ince yanaklı 13 lastik de onlar ayarlar marka olarak çin malı alma sakınha cok ucuz ama 3 ayda pert olur kaliteleri bi sor ama bu geniş tabanlar baya pahalı araştırayım internetten bulursam yazarım
    quote:

Orjinalden alıntı: sonmezhasan

yani kaça kaç aramam lazım 15 70 13 gibi bişey mi olmalı pek bilgim yak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegreenblack -- 15 Temmuz 2007; 0:47:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thegreenblack

50-205-13 ama cok süper olur umarım unutmadım budur ölçüleri sen lastikciye git bana geniş tabanlı ince yanaklı 13 lastik de onlar ayarlar marka olarak çin malı alma sakınha cok ucuz ama 3 ayda pert olur kaliteleri bi sor ama bu geniş tabanlar baya pahalı araştırayım internetten bulursam yazarım
    quote:

yani kaça kaç aramam lazım 15 70 13 gibi bişey mi olmalı pek bilgim yak

205 çok kalın gelir

ben lassa dan 195 50 15 aldım.. yanak payı az lastik kalın.. fazla kalın lastik alma sürter arabayı çekiştende düşer
  • arkadas sahinde sorunsuz kullanıyor ama unoya nasıl olur hiç görmedim
  • 165 70 13 var şu an araba da davlumbaza sürtüyor arkada birileri olunca???????????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MTB ye ince lastik takmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 165 lastik yerden yüksekliğimidir acaba ona göre hesaplayım.
  • 13 inç ebatta zaten ince profil olarak son derece kısıtlı seçenekler vardır..ayrıca 13 inç jant çapında 65 profilden daha ince profilli bir lastik bulamazsınız..bu ebatta bulabileceğiniz yegane lastikler de 165/65 13 ve 175/65 13 tür..

bu seçenekler içerisinde aracınıza en uygunu 175/65 13 olacaktır..
  • quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

13 inç ebatta zaten ince profil olarak son derece kısıtlı seçenekler vardır..ayrıca 13 inç jant çapında 65 profilden daha ince profilli bir lastik bulamazsınız..bu ebatta bulabileceğiniz yegane lastikler de 165/65 13 ve 175/65 13 tür..

bu seçenekler içerisinde aracınıza en uygunu 175/65 13 olacaktır..

kumho da 205/50/13 lastikler var sorarsanız kesin bulursunuz
  • çOK kaLın geLİr 205 mahFedeR aRabayı kaLdıRıcaK biR aRaç deiL çüNkü
  • 165/50/13 buldum bi spotcuda fakat adamın elinde 3 tane kalmış böle bir bahtsızlık olurmuyaw alamak istedim hıçkıra hıçkıra..
  • bugün burda bir uno gördüm 185-60-13 takmıştı jant geniş janttı km nin bir modeli ve araç yüksekti lastikleri dışarı çıkarmış güzel duruyordu
  • örjinali 175/70/13 galiba.bunun yanaklarını inceltmen için jantı büyültmen lazım jantı büyültmeden direkt inceltirsen arabaya yakıta çok zararı olur.ve lastikle çamuruk arasında açılma olur görüntüsüde güzel olmaz....

takmak için önereceğim boyutlar;
    195/60/14
    195/50/15
    çok spor olsun diyosan 195/40/16 da takabilirsin
    ama 195/50/15 ideali.güzel olur ve görüntüsü mükemmel olur...marshal matrac tx lastiği tavsiye ederim.bende var süper+süper

quote:

uno aracıma 13 inç janta ince yanak lastik tavsiyesi bekliyorum cms 40 jantım var..????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 1 Ekim 2007; 2:03:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

örjinali 175/70/13 galiba.bunun yanaklarını inceltmen için jantı büyültmen lazım jantı büyültmeden direkt inceltirsen arabaya yakıta çok zararı olur.ve lastikle çamuruk arasında açılma olur görüntüsüde güzel olmaz....

195/60/14
    195/50/15
    ama 195/50/15 ideali.güzel olur ve görüntüsü mükemmel olur...marshal matrac tx lastiği tavsiye ederim.bende var süper+süper

quote:

uno aracıma 13 inç janta ince yanak lastik tavsiyesi bekliyorum cms 40 jantım var..????

195/45/15 en güzel duranı hatta bulunabilirse 40 yanak da çok iyi gider ama illa 13" takıcam diyorsan 185/60/13 bulmalısın
    kesinlikle marshal lastikleri tavsiye ETMİYORUM alıyosan bridgestone/michelin/good year/nexen/nokian/toyo/yokohama dan birini al

• asıl michelin,good year pırelli,brıgtone,lassa gibi markaları sırf marka takıntısı olarak alanları anlamıyorum....
    ben gittim marshal aldım.ben araçla hergün 600 kg yükle 200 km yaparım...lastiği alalı 2 ayı geçti yani bu lastiklerle bi 15,000 km yaptım...ve lastikler inanılmaz güzel yol tutuşu su olukları yumuşaklığı her yönüyle markalı lastiklere taş çıkartır...hem ucuz hemde kalite....daha önce brıgstone vardı...lastik te yol tutuşu sıfırdı.aracın lastiklerinden biri kesin haftada bir patlardı.
    daha önceki aracımdada mıchelin kullandım...mıchelin kadar berbat bir lastik görmedim....benim gibi şikayet edenler çokktu....2 ay mıchelın kullandım arabanın altında parçalandı pütür pütür döküldü...ondan sonra gittim kumho aldım yine kimse beğenmez ama kumho mıchelinden kat kat daha güzel çıktı...1,5 sene kullandım sonra arabayla birlikte sattım hiç bir yıpranma yoktu...

ben bundan sonra lastik alırsam marshal,kumho,toyo,maxxıs gibi markaları tercih ederim...öbürlerine sadece fazla para verip markası için alındığını zannediyorum...nexende çok iyi bir lastik değildir...

MARSHAL LASTİK TAVSİYE EDİYORUM.2 AYDA 15,000 KM MARSHALLA YOL YAPAN VE DAHA HALA KULLANAN BİRİ OLARAK

quote:

Orjinalden alıntı: Method Man

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet_0606

örjinali 175/70/13 galiba.bunun yanaklarını inceltmen için jantı büyültmen lazım jantı büyültmeden direkt inceltirsen arabaya yakıta çok zararı olur.ve lastikle çamuruk arasında açılma olur görüntüsüde güzel olmaz....

195/60/14
    195/50/15

quote:

195/45/15 en güzel duranı hatta bulunabilirse 40 yanak da çok iyi gider ama illa 13" takıcam diyorsan 185/60/13 bulmalısın
    kesinlikle marshal lastikleri tavsiye ETMİYORUM alıyosan bridgestone/michelin/good year/nexen/nokian/toyo/yokohama dan birini al

• http://img253.imageshack.us/img253/9175/grnt195ul4.jpg

üstteki linke tıklayın...benim lastiğin görüntü 15,000 km yapılmış lastik.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.