Şimdi Ara

MTB ye ince lastik takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NG650 kullanıyorum ve lastiklerimin kalınlığı 2.20. yolda herhangi bir zorluk falan çekmiyorum ama kalınlığı inceltsem ne kadar faydası olur? yaptığım hızda gittiğim yolda ağırlıkta herhangi bir değişiklik olur mu?

• Kalınlık arttıkça yola tutunması artıyor. Normalde yola tutunma olayı iyi birşey olsada bisiklette kullanıcıyı epey yavaşlatıyor. Tabi dağ bisikleti olduğunu düşünürsek dağlık,taşlık yolda yola tutunması en önemli şey. Ancak şehir içi kullanımda tam anlamıyla bir işkence. Hem lastik kalınlığından dolayı hemde lastiklerin dişli olmasından dolayı. Şehir için kullanımda 1,75 slick lastik kullanmak epey fayda sağlar.
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt
    kullandığım alan tamamen şehir değil. arkadaşlarla dağa'da çıkıyoruz dh yapıyoruz :D . arada bmx gibi hareketler yapıyoruz. ince lastikler buna ne kadar dayanır? araziye gelmez biliyorum ama hareketlere ne kadar iyi olur? bazen yere inişlerimiz sert oluyor..!
  • Yere sert inişlerde bırak lastiği bisiklet bile dayanmaz. MTB bisikletler atlamak, zıplamak için bisikletler değil. Down-hill içinde değil. Adı üstünde "Mountain Bike" yani dağ bisikleti. Sadece zorlu arazi şartlarında kullanım için tasarlanmış. Şuan bir sorun yoktur ama ilerde sorunlar çıkmaya başlar. Sana kalmış ister lastikleri incelt sadece şehirde sür. İstersen de bu lastikler kalsın bozuk arazide yol al ama şehirde seni yorsun. Her ikiside olsun diyede bir seçenek yok malesef. Bir seçim yapman lazım.
  • İnceltir memnun kalırsan bana haber verir misin.bendeki tekerlerde 2.20 ama yoruyor bazen lastikte eskimeye başlamışken acaba diyorum ama karar veremedim henüz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    daha inceltmedim. 1 ay içerisinde inceltmeyi düşünüyorum.
  • semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    arkadaşım takmış ince lastik. onu denedim gerçekten yolda giderken akıyo ve hızlı gidiyo fakat çukurlarda biraz sarsıyo oda fazla önemli değil. sadece kasis tümsek ve çukurlardan yavaş geç
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MTB ye yeni lastik
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende mtb vardı 2inç dişli lastik, 1.75 slick taktım(rubena Flash) , biraz rahatlamıştım asfaltta, atla eşek değil, aman aman bir fark olmadı, lastik ne kadar fark ediyor diye kendimce test yapmıştım, çok hafif yokuş yukarı bir yolda tüm güç pedallarken dişli lastikle 37-38 kmh ile gittiğim yerde 44-45 e çıkmıştı aynı efor ile hızım. Yavaş hızlarda fark daha az tabikide. toprakta falan dişli lastiği göre daha yavaş gidebiliyorsun, toprak yumuşaksa slick lastik tüm enerjiyi emiyor resmen, toprağa gömülüyor ve yol tutuşu çok az dişliye göre toprak zeminlerde.

Ben %95 asfaltta gittiğim için, yol-yarış bisikleti aldım, asfaltta apayrı bir boyuta ulaştım lastikle falan olacak iş değilmiş anladım. Mtb ye lastik almak yerine bir mtb bir de yol bisikleti alabilirsin bütçe el veriyorsa. Dersen ki bütçe sıkıntı, slick lastiği geç tabiki asfalt için, birazda olsa fark ediyor, en azından dişli lastiğin asfaltta yaptığı bızzz sesini çekmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: netd forum

arkadaşım takmış ince lastik. onu denedim gerçekten yolda giderken akıyo ve hızlı gidiyo fakat çukurlarda biraz sarsıyo oda fazla önemli değil. sadece kasis tümsek ve çukurlardan yavaş geç

Teşekkürler bilgilendirme için.en kısa zamanda bende ince tekere geçiş yaparım.

• Cok fark yaratmasa destegi oluyor yine. Sehir ici tur yapacaginiz zaman ince lastik kullanabilirsiniz.

• 2.20 şehir içi yorucu olabilir 1.75 takarsanız rahat edersiniz ancak çok bi beklentiniz olmasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.