Şimdi Ara

12v ac yi dc ye çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 12 v ac yi dc ye çevirmek istiyorum. cata nı 220 volt to 12 v ac sini kullanarak çevirmeyi denedim ve ölçü aletinde 0.12 v gösterdi. Bu nedendir? sadece 4 diyot kullandım 1n4007 diyot ama 12 değil 0.12 v veriyor acaba elektronik transformatör olduğu için mi?

• Elektronik trafo oluşu da sorun olabilir, diyotları da yanlış bağlamış olabilirsiniz.
    Elektronik trafo zaten DC çıkış veriyor olabilir.
  • Diyotları yanlış bağlamış olsan bile bu kadar gerilim düşümü olmaz.Ki olsa bile o düşüm 0.12'ye çekmez.Ölçümü DC Voltaj kademesinde 20 kısmından yaptığına emin misin? 200 kısmında ölçersen noktayı bir basamak ileri kaydırır,12V'u 0.12V olarak yazar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15 Kisiye Saldirdim -- 28 Aralık 2014; 21:42:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: usta_bey

Arkadaşlar ben 12 v ac yi dc ye çevirmek istiyorum. cata nı 220 volt to 12 v ac sini kullanarak çevirmeyi denedim ve ölçü aletinde 0.12 v gösterdi. Bu nedendir? sadece 4 diyot kullandım 1n4007 diyot ama 12 değil 0.12 v veriyor acaba elektronik transformatör olduğu için mi?

Denediğiniz şey şu 12v vitrin armatürlerini yakan elektronik trafo mu?

Sanırım onlar triyak gibi faklı bir prensiple çalışıyorlar o sebeple dc dönüşüm olmuyor.
  • Minik spot ampul trafosu yüksek frekanslı ACV 12 ve normal diyotla doğrutmak mümkün değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usta_bey kullanıcısına yanıt
    Bende yilar once anfi calistirmak icin elektronik trafo aldim,, dogrullttum fakat 1n4001 kullandigim icin olmamisti. Hizli diyot kullanmaniz gerekebilir. Genelde piyasada By olarak baslar..
    Tv besleme cikislarinda normal ve pc power cikislarinda 3 bacakli hizlidiyotlar vardir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DC IN 5v girişi nedir?
    13 yıl önce açıldı
    12 v dc motor sarımı hak.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.