Şimdi Ara

12V a 19V Verirsem Bozulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşler benim creative inspire 2500 2.1 ses sistemim var. Ben nasıl yaptıysam bi şekilde adaptörünü kaybettim. Aylar geçti aradan kullanmadım. Sonra elime bi yerden 19V laptop adaptörü geçti. Şimdi benim hoparlör 12V AC istiyor. Ben buna 19V u takarsam bozulur mu? Aslında denedim taktım çalışıyor. Ama yanabilir diye korkuyorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
    Saygılarla...

• Notebook adaptörü 19 V DC Doğru akım , Cihazının güç girişinde 12 V AC yazıyorsa alternatif akım gereksinimi var .
    Bozulurmu ? zamanla bozulur .
    Doğru akımı tekrar doğru akım haline sokmaya çalışıyorsun ,faz farkından regüle devresi zarar görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

Notebook adaptörü 19 V DC Doğru akım , Cihazının güç girişinde 12 V AC yazıyorsa alternatif akım gereksinimi var .
    Bozulurmu ? zamanla bozulur .
    Doğru akımı tekrar doğru akım haline sokmaya çalışıyorsun ,faz farkından regüle devresi zarar görecektir.

ehe ehe :D biraz daha açık bir dille analtırsanız sevinirim hocam
  • Ses sisteminizin güç girişinde 12X AC yazıyormu ,siz yazıyor demişsiniz .
    12 V AC akım veren trafo alacaksınız . alırken de cihazın kaç amper akıma ihtiyacı olduğunu bilip ona göre Watt cinsinden trafo almanız gerekir. bunun için elektronikçi ,televizyon tamircisi birinden cihazınızı gösterek yardım alın .
  • Inspire 2.1 2500

Power Adaptor 12 V AC/ 2.9A

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smile Man

Inspire 2.1 2500

Power Adaptor 12 V AC/ 2.9A

Smile Man arkadaş sağolsun yardımcı olmuş ,demekki yaklaşık 36 Watt ama sen 50 Watt 220/12 transformatör alırsan cihazın eskisi gibi olur.
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Hepinize çok teşekkürler. Peki bana bu adaptörü gittigidiyor, hepsiburada vs. sitelerden uygun bir şekilde bulup link atarmısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Piyasada genelde DC akım olarak mevcut ;hangi ilde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama İstanbulda elektronik yedek parça satan işyerlerinde 220 volt 0-12 50 watt Regülesiz AC transformatör bulmanız kolaydır .

örnekle bu firma belki size yardımcı olabilir .

http://www.bayrakelektronik.com/?trafolar,8
  • SuperUser1453 S kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin aynı ses sistemi bende de vardı bu ses sisteminde ac gerilim dc gerilime çevriliyor ondan dolayı dc bir adaptörlede kullanabilirsin. 12V 3-4 A lik bir adaptör işinizi görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.