Şimdi Ara

12V 200mA güç kaynağı lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdışında var fakat Türkiye'de bulamadım. Elimde ekipmanlar var kendim elde edelir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 200mA olması neden gerekli?

İster 1 ister 10k amper olsun çalışacak şey ihtiyacı kadar güç çeker.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 amper al 2 amper al. Neden 200 ma.

Pervanenizin motoru zaten ihtiyacı kadar akım çekecektir. Üzerinde 200mA ve 5V ile çalışır yazıyorsa, sizin güç olarak tam 5V ve en az 200mA sağlayabilen bir kaynak bulmanız gerekir. Bu 5V 1A de olur, 5V 20A de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gdb -- 25 Temmuz 2017; 18:35:50 >
  • görmeden incelemeden yorum yapıyor gibi olacak ama 200mA motorun muhtemelen yüksüz çektiği akımdır, basitte olsa hava üfleyen bir motor pervanenin ağırlığı, hava sürtünmesi vs en az 400 - 500 mA akım çeker.

ek: motorun üstünde yazanlar, maksimum değerlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 30 Temmuz 2017; 12:47:19 >

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dranova kullanıcısına yanıt
    12v adaptör işinizi görüyorsa, buda demek oluyorki çadırda 220v ceyran var.. 10-15tl ye 12v 1-2A modem adaptörü diye satılan adaptörlerden alınız, sorunsuz şekilde rahat rahat kullanın.

Güneş panelide çok iyi çözüm, fakat onun için exradan akü ve hine exrtadan şarj ve yük kontrol cihazı gerekmektedir.

Orijinalden alıntı: dergul

eğer kamp için kullanacaksan, sana güneş panellerini öneririm. zaten pervaneye en ihtiyaç duyacağın zamanlar, güneşin tepede olduğu zamanlar olacaktır.

Lise yıllarım geldi aklıma. Hocam hala formunuzdasınız. :) Genç arkadaşlara tavsiyem, dergul hocanızın dediklerini dikkate alın. Çok değerli bir insandır. Bizim de zamanında olduğumuz gibi şımarık liselilerle uğraşmıştır hep, muhtemelen hala uğraşıyordur. Anlamayan kafalara bir şeyler anlatmaya çalışmıştır ama o yaşlarda kafalar maalesef düzgün ve verimli çalışmamaktadır. Böyle kaliteli insanların değerini yaş ilerledikçe anlıyorsunuz ve keşke bir şeyler alabilseydim diyorsunuz, tabii iş işten geçmiş oluyor. Lise yıllarımdaki en kaliteli hocaydınız bana kalırsa. Mahlasınızı hatırladığımdan yazmak istedim. Kendinize iyi bakın.

• dergul D kullanıcısına yanıt
    hocam taşınabilir bir sistem düşünüyorum 1.5Vx8 pili seri bağlamayı düşünüyorum. Üniversitede öğrendiğim kadarıyla piller 200mA verecekler 12V gerilim sağlayacaklar çünkü fanım 200mA 12V ile çalışıyor. Konumuzla alakalı olarak böyle bir sistemde örneğin 8 tane 1.5V 1A pill kullanmak ile 8 tane 1.5V 200mA pil kullanmanın farkı olur mu? Olursa eğer pilin kullanım ömrü vb. etkenleri nasıl değiştirir. Formülüze ederek de açıklayabilirseniz sevinirim.

Ek olarak 12V 200mA adaptör arama sebebim şarj edilebilir pil kullanırsam 12V 2A gibi bir değer şarj etmememin sıkıntı oluşturmasından korkmam. İnternette amper düşürürücü basit bir devreye baktığımda voltaj da düşüyordu. Yanlış hatırlamıyorsam elektronik laboratuvar dersinde ki kesici devreler 12Voltu sabit tutarak 200mA sağlayabilir fakat bunu nasıl tasarlarım bilmiyorum. Umarım sorularım karışık olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dranova -- 1 Ağustos 2017; 0:36:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: imlacı

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

eğer kamp için kullanacaksan, sana güneş panellerini öneririm. zaten pervaneye en ihtiyaç duyacağın zamanlar, güneşin tepede olduğu zamanlar olacaktır.

Lise yıllarım geldi aklıma. Hocam hala formunuzdasınız. :) Genç arkadaşlara tavsiyem, dergul hocanızın dediklerini dikkate alın. Çok değerli bir insandır. Bizim de zamanında olduğumuz gibi şımarık liselilerle uğraşmıştır hep, muhtemelen hala uğraşıyordur. Anlamayan kafalara bir şeyler anlatmaya çalışmıştır ama o yaşlarda kafalar maalesef düzgün ve verimli çalışmamaktadır. Böyle kaliteli insanların değerini yaş ilerledikçe anlıyorsunuz ve keşke bir şeyler alabilseydim diyorsunuz, tabii iş işten geçmiş oluyor. Lise yıllarımdaki en kaliteli hocaydınız bana kalırsa. Mahlasınızı hatırladığımdan yazmak istedim. Kendinize iyi bakın.

"gelen gideni aratır." sözünü doğrulatırcasına uğraşıyoruz. sende kendine iyi bak.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• quote:

Orijinalden alıntı: harun577

Sen ona 10amper taksan bile o ihtiyacı kadar akım çeker.amper verilmez cekilir

Amper verilmez çekilir mi ?

Ben elimdeki dinamoyu çevirip LED yaktığımda amper vermiş olmuyor muyum yani ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Siz dinamo ile amper üretirsiniz, buna tüketici cihazın ihtiyacı var, siz nekadarını karşılarsınız, cihaz ne kadar amper kullanır, teknik özelliklere bağlı..

Amper çekmek yüklenmek anlamında düşünülürse,,

Verilen gücün bir miktarını veya bir çoğunun kullanılması hine alıcı yüklenen cihaza bağlı ..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.