Şimdi Ara

120 km/h İle Giderken Niye Dibime Giriyorlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugun istanbul-sakarya yaptim otobanda.
    Yol 3 serit sagda surekli tir var o yuzden orta seritten 120 ile gidiyorum. Sollamaya cikincada bir an once solu bosaltmak icin 150 ye kadar cikiyorum. neyse 120 ile orta seritten seyrederken surekli dibime kadar geliyorlar. Aramizda 2 metre ya vardir ya yoktur. Sol serit bombos ama arkamdaki ne sollamaya cikiyor ne pesimi birakiyor. Dibimden gitmeye devam ediyor. Bu sekilde tedirginlik icinde yol alirken bi kamyon digerini sollamak icin orta seride firladi. git gide yaklasiyoruz frene basmam lazim ama bassam arkadaki gecirecek. Baktim olacak gibi degil sola firladim dip gaz yapip gectim. Ama adam resmen kaza yapmak istiyor. Baska bi aciklamasi olamaz yani.
    Yine ayni sekilde 110 ile giderken dibime kadar geldi bi otobus. sellektore basladi. Hayir arkadas sen yolcu tasiyorsun nasil 110 basiyorsun da ustune cikmak istiyorsun. Hadi onu gectim orta seritteyiz solla gec. Neden benim de hayatimi riske atiyorsun.
    Velhasili kelam delirmeden olmeden yolu tamamladim ama soguk terler doktum her dikiz aynama baktigimda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisiz insanlara ehliyet verilince öyle oluyor. Ülkedeki eğitim sorunu her yerde boy gösteriyor maşallah. Adamlar boşuna demiyor hızınızın yarısı kadar mesafe koyun diye ama dinleyen kim.

Bir çare dörtlüleri yakmak veya arka sisleri aç kapa yapmak işe yarayabilir.
  • Benim çözümüm, sağ ayak freni :)

Pedala sağ ayakla çok hafif dokunarak frenlemeden lamba yaktırıyorum. Dikiz aynasından bir anda uzaklaşıyorlar "takip mesafesi özürlüler"

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Benim çözümüm, sağ ayak freni :)

Pedala sağ ayakla çok hafif dokunarak frenlemeden lamba yaktırıyorum. Dikiz aynasından bir anda uzaklaşıyorlar "takip mesafesi özürlüler"

çok kullanışlı oluyor, meseala arka tamponda vuruk çizikmi var hafif frene basıp bedavaya tamponu yaptırıyorum.
  • Şaka maka otobanda hızlı gitmek daha sağlıklı olmaya başladı

• Rena34 kullanıcısına yanıt
    Genel kural.

Otobanda sol şeridi kapat, senden daha hızlısı gelirse yol ver tekrar sağa geç.

Ne zaman otobana çıkınca, sakin sakin 110 civarı hızla gitmek istesem bir süre sonra, ya önden yavaş giden/sollayan kamyonlar ya da arkadan gelen manyaklar yüzünden kendimi sola atıp 160-170 km hızlarla gidiyorum. Orada da risk takip mesafesini iyi ayarlamalısınız yoksa aniden 160 tan 70 lere inmeniz gerekebilir.
  • quote:

hocam nasıl bişey ben anlamadim.otomatik vites de mesala nasıl yapicaz?frene sadece ayağınızımı koyuyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ruh hastası bol memlekette

• Genelde bunu bana yapıyorlar CAN RES e tıklıyorum, çekiyorum gazdan ayağı, 100 altına düşünce sollama yapmak zorunda kalıyor hıyarlar, sonra geri CAN RES e tıklıyorum
  • forumu kullanıcısına yanıt
    Otobanda esas sorunu çıkaran kamyonlar.
    Yasak olmasına rağmen en sol şeride sürekli geçip trafik akışını bozuyorlar. Birde bunu sürekli rampada veya iniş gibi tehlikeli yerlerde yapıyorlar.

Sürüş karakteri olarak hız limitlerinin en üst sınırında aracı sürerim ama limitleri geçmem.
    Birinci kızdığım sellektör yapa yapa gelenler bir sollamada 20 kere sellektör yapanlar, 2km öteden yapmaya başlayanlar öndeki araca yaklaşırsın belli mesafeye gelirsin yol vermezse yap selektörünü sözüm yok.
    Esas şu sol şeridi 90'la kapatıp yol vermeyenler- trafik takip etmeyenler yok mu esas onlara uyuzum. Ne yaparsan yap adamlar yol vermiyor. Sağlamak gibi istemediğim davranışları yapmaya mecbur bırakıyorlar.
    Trafikteki araç sayısı günden güne artıyor çoğu sürücü kurallardan bi haber. Buda trafik akışını ciddi anlamda bozuyor. 6 şeritli yol yap adam yine katledebiliyor trafiği

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

quote:

hocam nasıl bişey ben anlamadim.otomatik vites de mesala nasıl yapicaz?frene sadece ayağınızımı koyuyorsunuz?

Otomatik veya manuel farketmez.

Sağ ayağınızla çok hafif fren pedalına dokunuyorsunuz ve bu arada gaz pedalından ayağınızı çekmiyorsunuz.

Amaç fren lambasını yakarak tamponda bitenleri uzaklaştırmak

• quote:

quote:

quote:

Sağ ayağınızla çok hafif fren pedalına dokunuyorsunuz ve bu arada gaz pedalından ayağınızı çekmiyorsunuz.

sanırım sol ayağımız ile frene hafif basılcak sag ayakta gaz dan cekilmiycek demek istediniz.:)otomatiklerde hele sol ayak hic kullanılmaz.yasak o ayak.

• Otopark ta videosu vardı bu dediğiniz o mu oluyor

• Sol ayakla frene basmak tehlikeli olabilir debriyaja alışkın olduğundan. O hızlarda yapılacak ani fren de büyük sıkıntı açabilir.
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Onun amacı farklı olsa da arkadaşın demek istediği şey aynı. Bence gazdan çekip yapmanız daha iyi olur, diğer şekilde dozajı ayarlayamazsanız çok fena olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: tristran

quote:

çok kullanışlı oluyor, meseala arka tamponda vuruk çizikmi var hafif frene basıp bedavaya tamponu yaptırıyorum.

Ciddi değilsin değil mi ?

120 km.li hızlardan bahsediyoruz, 40-50 km. değil.

120 Km. ile giderken frene dokunduğunda, arkadan gelen o tamponu kucağına da verebilir, ya da vurduğunda senin aracının hakimiyetini kaybettirip seni yoldan atabilir.

Böyle işlerin şakası olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sanırım sol ayağımız ile frene hafif basılcak sag ayakta gaz dan cekilmiycek demek istediniz.:)otomatiklerde hele sol ayak hic kullanılmaz.yasak o ayak.

Sol ayakla hafifçe frene dokunayım dersen kaza yapabilirsin sol ayakla freni ayarlayamazsın. Ben öyle durumlarda arka sislerimi açıyorum (her iki taraftada var). Frene bastıgımı sanıyolar

• hassey kullanıcısına yanıt
    ahaha sol ayak frenini duydum sağ ayak baya ilginçmiş
  • Frene zaten sağ ayakla basılmıyor mu ?

• Benim de en sinir olduğum konulardan biridir bu tampon fetişistleri. Sık sık izmit-istanbul yapıyorum her yolculukta 3-4 kere yaşarım durumu. Genelde cc 115e ayarlı olur, tampona yapışan oldumu cc'yi yavaş yavaş 80e kadar düşürüyorum hemen sollayıp gidiyorlar.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.