Şimdi Ara

12 volt lastik pompası yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu piyasada satılan 12 volt ile çalışan hava pompaları gerçekten yarıyormu lastiği yanlış söylemiyorsam 30-32 bar değerinde veya daha fazlası için şişirebiliyormu yoksa idareten birazcık şişirip ölece tıkanıp kalıyomu. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

• ben bu pompalardan birisiyle bir topu şişirdim. çalışıyor, ama 5 dk'yı aşmamak şartıyla.
  • Peki madem 5 dk geçmemek şartı ile o zaman araç lastiğinide tam olarak istediğimiz değerlerde şişiremez doğrumu. Yani benim ilgilendiğim araç lastitğinin tam olarak şişirirmi, şişiremezmi?
  • zaten bu pompalar yolda kalındığında geçici çözüm olarak kullanılıyor. sürekli bir kullanım söz konusu değil. yada belli aralıklarla kullanarak, lastik havasının basıncını daha uzun süre korur.
  • Lastik için 30-35 psi basınçta hava basılır, 30-35 bar değil. 1 bar=14,5 psi
  • teşekürler ama tam olarak istediğim cevabı yine alamadım. Şöyle izah etmeye çalışayım. Diyelimki bir adet otomobil lastiğimiz var patlak değil sağlam bunu 5 dk aralıklarla cihazı yormamak şartı ile istenilen 30-32 bar veya daha fazlası bir değer için bu alet şişirebilirmi.
    Tekrar söylüyorum lastik sağlam, cihazı dinlendirerek aralıklarla calıştırarak, lastik tam şişirebilirmiyiz?
    Tam olarak cevabını almak istediğim soru bu. Teşekkürler.
  • bu arada bar psi konusunda zaten emin değilim sadece değeri biliyorum zaten "yanlış söylemiyorsam" diye ifade etmeye çalıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu hava pompasını araba içinmi istiyorsun, yoksa başka bir amaçlamı kullanacaksın. kompresörler sürekli çalışan makineler değildir. hava depoları yeterince dolduktan sonra dururlar. hava deposu boşalınca tekrar çalıştırırsın. bu beş dakika uzun süreli boyama işi dışında ortalama bir hobi işi için yeterli gelebilir. araba içinse seni bir benzin istasyonuna götürebilecek kadar yeterli gelebilir. lastiği ise bir seferde tam olarak şişirmez. bedavaya getireceğini umuyorsan tavsiye etmem. şişirme sırasında harcayacağın benzin istasyona vereceğinden fazla tutar. hava pompasını güç kaynağı ile şebekeye bağlasanda bir şey değiştirmez. zaten 2-3 amperlik güç kaynağına veya aküye ihtiyacın olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 9 Ekim 2010; 10:18:44 >
  • evet boya moya işleri için değilde şu an için sadece araba için düşünmüştüm. Şu an için içinde bulunduğum şartla itibariyle ister araçtan ister dişarıdan besleme ile pompayı çalıştırıp aralıklarla lastiği tam olarak şişirebilirmiyim diye sordum. Benzinlikte zaten para vermiyom şişirmeye konu o değiş zaten. İşin içinde başka işler varda orası bende kalsın yani trafik çıkma sorunu var ehliyet yokk benzinlik işi bana şu an için ters geliyo. Pompayı sormamdaki amaçta birkaç sefer başıma geldi ihtiyaç duydum evden benzinliğe gidemiyorum zırt pırt polis filan çıkıyo o yüzden benzinlik bana uzak kaçıyo şimdilik. Bu pompayı alıp şehir dışında kaldığımda birkaç kez lastik faciası yaşadım bilmiyorum birisi lastiğin havasını indirmekten zevk alıyo herhalde o yüzden sabah bakıyorum havanın yarısı yada tamamaına yakını uçmuş. Şimdi ben ne yapayım benzinliğe gidemiyorum, yolda polis var napacam tek care dedimki bundan alayım bir tane evdende bağlayayım güçlü bir adaptöre makinayı yormadan sıkıtmadan aralıklarla bu lastiği eski haline dönderebilirmiyim bütün amacım bu malum içinde bulunduğum şartlar bunu gerektiriyor. O yüzden sadece sorum şuydu "Bu alet aralıklı çalıştırarak yormadan araç lastiğini benzinlikteki pompa gibi tam istediğimiz değerde şişirirmi, şişiremezmi?" teksorum bu amacım kar veya zarar veya benzinliğe gitmemeyim ucuza işi kapatırımdan ziyade dediğim gibi içinde bulunduğum ortam bunu gerektiriyor. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman_calis

Merhaba bu piyasada satılan 12 volt ile çalışan hava pompaları gerçekten iş yarıyormu lastiği yanlış söylemiyorsam 30-32 bar değerinde veya daha fazlası için şişirebiliyormu yoksa idareten birazcık şişirip ölece tıkanıp kalıyomu. Kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.

arkadaşım şayet oto lastiği tam olarak inmiş ,janta binmişse,aracın ağırlığı baskısından bahsettiğin 12 volt
    ile calışan motorpomp biraz uzun çalışmak durumunda kalıyor,fakat bu gibi durumda aracı kriko ile kaldırıp şişirme yaparsan olay daha kolaylaşıyor, havası kaçmış olan latiğin havasını tamamlamada iş görür.Adana'ya giderken toroslarda mola vermiştik,mola dönüşü ön latik inmişti bu sözünü ettiğimiz pompa bizim dağ başında hayatımızı kurtardı diyebilirim.şimdi bunların çift hava hazneli olanları çıkmış,takibindeyim ama henüz ulaşamadım.tavsiyem aracı olanın bagajında bulunmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 10 Ekim 2010; 14:59:24 >

• Benim arabamda bu pompalardan bir tane var, oldukça kullanışlı. Yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi arabanın yanına gelince lastik size sürpriz yapıyorsa kriko stepne vs uğraşmadan göz kararı şişiriyorsunuz ve ilk lastikçiye kadar sizi sorunsuz götürüyor. Toplamda 3 kere kurtardı beni , mahallede çocukların bisikletlerine, toplarına verdiğim hizmeti saymıyorum bile

Mutlaka alın, gün gelir lazım olur, fiyatıda 20 TL'nin altındaydı.
  • marka model belirseymişssiiz keşke, bende arastırıyorum ama genelde sisirme reklam hepsi, kullanıpda memnun olandan almak lazım
  • Arkadaşım konuyu unutmuşum sen mesaj yazınca aklıma geldi bende gecenlerde bu pompalardan incele şansım oldu. Arkadaşım bunlardan almış internette satılan fiyatları 10-20 lira arasında değişen farklı isim altında ufak tefek görünümlerinde değişiklik olsada iç yapısı hepsinde aynı. Hemen rica edip bir inceledim. 12V teyp motorlarının biraz daha büyüğü bir motor ucunda bir plastik dişli çark ve çarka bağlı piston sistemi. Olay aynı araçaların marş motorunun volan dişlisini çevirmesi ve volanla birlikte hareket eden krank miline bağlı pistonların hareket etmesi sisteminin küçülmüş ve plastik dişlilerle yapılmış modeli. Motoru dediğim gibi kasetçalar teyp motorlarının biraz daha güçlü olanı ucunda plastik dişli ve baş parmağınız kalınlığında bir piston belkide daha küçük ortalama o şekilde örnek verim fişi takınca motor dönüyor pistonda krank mili gibi olan düzenek sayesinde piston normal pompalardaki gibi aşağı yukarı hareket ediyor. Tabi motor normalde hızlı dönünce pstonda haliyle baş parmağı büyüklüğünde olan pistonun bastığı hava biraz basıncı artıyor. İnternette görürünen sitelerde satılan pompaların hemen hepsi aynı ve göründüklerinden çok daha küçük boydalar. Ortalama aşağı yukarı 1 karış boyundalar. Artık bu yorumdan sonra böyle bir şey almam şahsen çünkü içindeki piston çok küçük ve harcadığı elektriğe oranla verdiği verdiği performans çok düşük. Birde akünüz biraz zayıflamışsa zor döner motoru hatta pompa piston kolu sıkıştırma esnesında en üst seviyede iken fiş çekmişseniz piston kolu üst seviyede sıkışıp kalıyor aküde biraz sayıflamışsa pistonu havayı sıkıştırdığı üst kısımdan aşağıya indirecek kuvveti sağlayamıyor ve pompa o şekilde kalıyor ancak el ile müdahale edip piston kolunu aşağı doğru hareket ettirince fişi takınca o boşlıktan aldığı dönme kuvveti ile piston kolu anca kendini döndürebiliyor. Şayet ufak işlerde belki faydalı olabilir ama benim kendi fikrime alınacaksa iyi araştırılıp daha kaliteli güçlü bir alet almak daha doğru olur diye düşünüyorum. Piyasada 10-20 TL arasında satılan pompalar genelde bu bağsettiğim büyüklükte ve güçte olan pompalar. Farklı marka adı altında çok var fakat dışının etiketi değişmiş sadece içi aynı. Görünüm olarakta oval ve dikdörgen şeklinde olanları var onlarında içi aynı umarım açıklayıcı olmuştur. Sorusu olan yine yazabilir.

• eğer evinde kullanacaksan eski veya bozuk (hurdacılardan-tanıdığından) bir buzdolabı-derin dondurucu
    motoru almanı öneririm.ısınma sorunu yok-güç sorunu yok (220 volt ile çalıştığı için) isterse 4 lastiğin inik olsun eğer sağlamsa 4ünü şişirme imkanın var !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.