Şimdi Ara

12 v spms devre hakkında fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen bir psu nun içinden söktüğüm parçalar ile bir güç kaynağı devresi yapabilir miyim?

resimlerini ekliyorum.

bunlar ile basit bir şekilde 3 yada 4 en fazla 5 amper alabileceğim bir devre yapabilir miyim?

led trafolarındaki gibi.

işe nereden başlamalıyım önerileriniz nelerdir?
     12 v spms devre hakkında fikir 12 v spms devre hakkında fikir 12 v spms devre hakkında fikir 12 v spms devre hakkında fikir 12 v spms devre hakkında fikir 12 v spms devre hakkında fikir

• yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    Sagdece iclerinde en buyuk olan isinize yarar. 220v u yuksek frekans ile transtor ile tetiklemeli giris ucuna verip, cikistan 12 ve 5v ve 3v alirsiniz.
    Yada giristen ayni sekilde mosfetler ile tetiklemeli 12v verip, cikistan 2*12 ile 2*35v arasi simetrik alabilirsiniz..
    Her iki sistemdede siwich mode entegresi ile mosfetleri sürüp, trafoya veriyorsunuz.. Devreler icinhttps://store.donanimhaber.com/94/07/8a/94078AA3DE848DF29A8D8D355BA14322.jpg. bekleyiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Haziran 2015; 15:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 - 4 amper için flayback topolojisini uygula. En basit yöntemdir. 3842 kodlu entegre ve mosfet ile yaparsın. Çıkıştan feedback alman gerekiyor. Bu entegreyle ilgili çok fazla örnek bulursun. imkanın varsa sinyal jeneratörü ile trafoyu test edip giriş çıkışları ortak noktaları ve çevirme oranlarını tespit et. Turkiyede hazirda varmıdır bilmiyorum ama mosfet ile smps kontrolün bir arada olduğu entegrelerde var. imkanın varsa ferrit alıp kendi trafonu sarması öneririm. Öğrenmek açısından çok daha faydalı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgaydemir -- 1 Haziran 2015; 19:18:13 >
  • Sabah bir trafo daha soktum eski bir tüplü televizyon besleme katından. Î daha büyük . Akşam resimini koyayım onunla neler yapabilirim .
    Bu arada tam olarak karar veremedim daha. Ei33 ile 12v çıkışlı mi devre yapsam yoksa simetrik cikis invertör mu yapsam

• O sitede bircok uygulama var,, ister 220v dan dc ye,, ister 12dc den simetrige... Bilgisayari sema cozebilsem birkac devre yaparim..
    Kendi elimle 12dc to 2*12-55v ayarli yapmistim, trafosunuda kendim pc powerden sardirip kullandim...

• saygıdeğer arkadaşlar 3 gündür araştırıyorum bir türlü e33 trafo ile yapıacak pcb si hazır halde bulamadım. ben çizmeyi bilmiyorum şemaya bakarak,

istediğim 220 volttan 12 yada 14 volta düşürsün ve 4 yada 5 amper olsun yeter.

bakıyorum genelde simetrik çıkış devreleri var .

ben yaptığım amfiyle birlikte kutulayıp okulda derste kullanmak istiyorum. ekstra bir trafo almak istemiyorum 60 watt lık.

elimde tüplü televizyondan çıkarttığım bir trafo daha var e33 den biraz daha büyük . üzerindeki yazıları silinmiş, bunuda kullanmak isterm ama özelliklerini bilmiyorum bunun için zor gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 18 Haziran 2015; 21:53:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2-3 Sistem hakkında bilgi lazım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    simetrik beslemenin,, --V cikisini kullanmayacaksiniz.. sonucta ++V cikisi mevcut, oradan beslemenizi alin....

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

simetrik beslemenin,, --V cikisini kullanmayacaksiniz.. sonucta ++V cikisi mevcut, oradan beslemenizi alin....

hocam benim istediğim devre 220v den 12 ye düşürecek elimdeki e33 trafo ile simetrik yada tek farketmez.

bulduğum devreler hep 12 volttan simetriğe çevirme devreleri. ben ekstradan giriş için 12 v trafo koymak istemiyorum. dc dc çevirici değilde ac dc çevirici olacak

5 amper smps led trafolarındaki devreler gibi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcu27 -- 19 Haziran 2015; 12:43:10 >
    evet,, o devrelerden fazla rastlanmiyor, olsada insan kararsiz kaliyor...
    320v sitesine bakiniz.

• Eger okudugunuz okul elektronik ise ve siz plakete kadar hazirini bekleyerek kendinize cozum uretemiyorsaniz ... İsiniz cok zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: why_living

Eger okudugunuz okul elektronik ise ve siz plakete kadar hazirini bekleyerek kendinize cozum uretemiyorsaniz ... İsiniz cok zor.

yok kardeş ben öğrenci değilim sınıf öğretmeniyim hoby olarak ilgileniyorum boş zamanlarımı değerlendirmek için.

okuya okuya izleye izleye birşeyler öğreniyorum fakat daha dediğim gibi şemaya bakarak devre hazırlayacak kadar bilgim yok ondan dolayı hazır pcb arıyorum.
    Hocam hoby ile amatörlük virajına gelmiş gibisiniz ama smps yani switch mode power supply konusunda birşeyler yapmak istiyorsanız sök taķ bir yere varmak zor. Tıkanır kalırsınız. Smps'ler yüksek frekansla çalışırlar. Uzmanlık gerektirir. Hazır pcb bulmak zordur. Bulsanız bile yüksek frekans işleri osiloskop felan olmadan zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: turgaydemir

Hocam hoby ile amatörlük virajına gelmiş gibisiniz ama smps yani switch mode power supply konusunda birşeyler yapmak istiyorsanız sök taķ bir yere varmak zor. Tıkanır kalırsınız. Smps'ler yüksek frekansla çalışırlar. Uzmanlık gerektirir. Hazır pcb bulmak zordur. Bulsanız bile yüksek frekans işleri osiloskop felan olmadan zordur.

haklısınız smps hakkında bayağı bir fikir sahibi oldum 1 haftadır okuyorum az çok bilgi sahibi oldum ve hazır bir pcb bulamadım dediğiniz gibi. genelde 12v giriş simetrik çıkış sağlayan devreler mevcut . daha simetrik besleme ile çalıştıracak bir devre yapmadığım için gerek duymadım bende.

artık diyorum kenarda kalsın ileride simetrik bir beslemeye ihtiyaç duyduğumda kullanırım trafoları bende. şimdi aklıma başka bir fikir geldi yeni bir konu açtım bir okursanız sevinirim.

• SMPS ile ilgili hangi topolojilere baktınız? Flayback ? Forward ? Dual forward? Trafonu simetrik çıkışlı olması smps konusunda çokta önemli bir konu değil. Trafo sarımıyla ilgili bir detay sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgaydemir -- 20 Haziran 2015; 13:16:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgaydemir

SMPS ile ilgili hangi topolojilere baktınız? Flayback ? Forward ? Dual forward? Trafonu simetrik çıkışlı olması smps konusunda çokta önemli bir konu değil. Trafo sarımıyla ilgili bir detay sadece.

arkadaşlar flayback topolojisini araştırın demişlerdi. bende onunla ilgili yazıları okudum ama dediğim gibi kaldım öylece . sanırım biraz daha beklemem lazım en azından kendi pcb tasarımımı çizebilene kadar.
  • Evet flayback topolojisine bakmanızı ben söylemiştim. Düşük güçler için en uygun ve en basit olanıdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.