Şimdi Ara

12. Sınıfta Kurs/Dershane gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar ben iyi bir okulda 12. sınıfa geçtim. Okulum 11 ve 12 lere sınava hazırlık kursu yapıyor. Geçen sene gittim fakat sadece tyt odaklıydı ve 11 dersleriyle birlikte götürmek zorladı o yüzden çok verim alamadım. Hocaları dışardan getiriyorlar hocalar çok güzel anlatıyor gerçekten fakat kurs gerekli mi diye sorgulamaya başladım. Tyt'de 90 üstü yapıyorum ve Tyt'ye çok zaman ayırmak istemiyorum fakat ilk iki ay sadece tyt işlenecekmiş. Kurs hafta içi 2 gün okul çıkışında 3 ders oluyor ve geçen sene ölü gibi oluyordum o yüzden de çok verimli olmuyordu. Bir de cumartesi günü 8 ders. Denemeler okulda oluyor yani kursa katılmasan da girebiliyorsun.
    Bu pandemi sürecinde okulun online derslerine katılmayıp kendim YouTube'dan çalıştım ve okuldan/kurstan daha çabuk ve daha iyi öğrendim konuları. Bu da benim kafamı karıştırdı acaba kursa gitmeyip kendim halledebilir miyim diye. Üst dönemimden birilerine sordum onlar git dedi ama bilemiyorum :/
    Okulda neredeyse herkes kursa gidiyor o yüzden böyle bir karar vermek gerçekten radikal olacak.
    Bu arada sorularımı çözdürmek için kunduz kullandım 3 ay ve çok memnun kaldım. Sene boyunca da kullanabilirim diye düşünüyorum yaklaşık 500 TL. Okulda hoca peşinde koşmaktan daha rahat olacak.

Not:Yurtta kalıyorum yani rekabet ortamı hat safhada. Herkes çalışıyor ve sen istesen de istemesen de çalışmak zorunda kalıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipp -- 19 Temmuz 2020; 9:48:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerekli değil hocam. Kişinin azmi ve disiplini dışında hiçbir şey gerekli değil. Kursun sizi yorduğundan bahsetmişsiniz, eğer kurstan sonra eve gidip ders çalışamıyorsanız gitmeyin. Ki Youtube daha verimli oluyorsa sizin için hiç gitmeyin. Ama evden çalışmak kursa gitmekten daha fazla disiplin isteyebilir, tek eksisi budur bence evin.
  • Hocam durumumuz tamamen aynı,ben eğer ayt işlerlerse gitmeyi düşünüyorum tyt işlerlerse evden devam ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 12 oldum. Geçen sene dershaneye gitmiş biri olarak konuşacağım. Beni yoruyordu açıkçası. Ders çalışamaz olmuştum artık. Sonra bu korona olayları oldu karantinaya girdik. Ben bir de baktım ki kendi başıma gayet harika çalışıyorum. Testimi çözüyorum, konumu da internetten dinliyorum mis gibi. Dershaneye gittiğim zamanlardan kat be kat iyi çalışmaya başladım.

Tabi ki bu sana kalmış bir şey been evden pc karşısında daha iti çalışıyorum fakat seni bilemem. Benim çevremdeki çoğu insan kafasını dershaneye takmış durumda. Benim gitmediğimi duyunca şaşırıyorlar hatta. Ben asıl onlara şaşırıyorum. Ben kendini kanıtlamış bir sürü iyi hocadan dinliyorum dersi. Hem de bedava :) Onlarsa hem para veriyor hem de ya benim izlediklerimle aynı düzeyde hocalardan ya daha düşük profilli öğretmenlerden ders alıyor. Ben evde kahvemi yudumlarken onlar daha kısıtlı bir alanda çalışıyor.

Muhtemelen gidenlerin bazıları rekabet ortamı var diyecek. Şimdi bu olayın 2 tarafı var. 1. ssi ne durumda olduğunu anlaman. Bu bence saçma. Düşün mesela senin hedefin tytde 100 net yapmak ve sen zaten 105 net yapıyorsun. Zaten iyi olduğunu bilirsin bu yolla. Bir de şu yönü var, başkasını görünce daha çok çalışma isteği gelmesi. Buna yorum yapamam. Tamamen senin iç muhakemenle çözebileceğin bir konu.

Çözemediği soruları hocaya sorma konusunda, zaten iyi bir okuldayım diyorsun. Burdan halledebilirsin. Bir de kunduz gibi uygulamalar var dershaneye vereceğin parayı buna verebilirsin. İnternette başka soru çözen hocalar da var. Çoğu kitabın video çözümü de var. Yani kendim ders çalışabilirim iradem var diyorsan dershaneye adımını atma dostum :)

• Gerekli değil hocam. Kişinin azmi ve disiplini dışında hiçbir şey gerekli değil. Kursun sizi yorduğundan bahsetmişsiniz, eğer kurstan sonra eve gidip ders çalışamıyorsanız gitmeyin. Ki Youtube daha verimli oluyorsa sizin için hiç gitmeyin. Ama evden çalışmak kursa gitmekten daha fazla disiplin isteyebilir, tek eksisi budur bence evin.
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Yurtta kalıyorum o yüzden rekabet ortamı sıkıntı olmayacak inşallah :D teşekkür ederim size de

• başlığı okurken bile yoruldum. dershane + okul kombosu insanın ömründen ömür götürür.
  • Dostum bu kurs ücretli mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel Ders mi Dershane mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • calmdownbro C kullanıcısına yanıt
    4000 TL

• hocam ben 12 deyken en büyük sıkıntım kendim bir şeyler çalışamamdı yani okulda hoca bir şeyler anlatıyor daha sonra dershanede bir şeyler dinliyorum ama kendim çalışıp pratik yapacak, test çözecek zamanı bulamıyordum.O yüzden eğer rekabet varsa sınıfında kendinde araştırmayı ögrenemeyi seviyorsan gitmemen daha mantıklı bence.

• valla ben gittim 12yken ama tek başıma olsam daha iyi yapardım bence. fen lisesindeydim devlette. okul da çok yoruyodu okul sonrası 4 ders vardı h.içi 2 gün eve 8.30da gel yemek ye 5 dk uzan diyince geri kalkmak o kadar zor ki... kalksam bile o kafayla yapılcak en basit şeyi zorlaya zorlaya yapabiliyodum bu sene mezuna kalırsam gitmicem kesinlikle. rekabet için de kendim en büyük rakibim zaten :D hedefi yüksek tutucam. evde çalışamnın tek eksisi bence sonradan salmak şimdi koronadan dolayı çalıştım diyorsunuz ama 4 ay çalıştınız mesela kendinize şunu sorun ben bunu 12 ay devam ettirebilcek miyim? dersanenin tek artısı yıldıgında seni toparlamak diye düşünüyorum. eğer kendi iradeniz güçlüyse disiplininiz varsa etüte gitmek eksi olur size

• Hocam ben kursa kayıtlıydım ama pek gitmiyordum açıkçası. Konuları zaten halletmiş oluyorsunuz büyük ölçüde okulda. Konuyu öğrendikten sonrasını kendiniz yürütebiliyorsanız çok da gerek olmayabiliyor ama bu kişiden kişiye değişir tabi. Şimdi soru çözümleri de zaten çoğu kitapta var. Önemli olan sizin bireysel çalışmanız. Kendinizi temponuzu en iyi nasıl ayarlayabiliyorsanız öyle yapın bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yurtta rekabet varsa gitmeyebilirsin ama okulda kursuna girecek hocalar verim aldığın hocalarmış gitsen iyi olur bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 19 Temmuz 2020; 15:59:48 >
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    sonuna kadar size katılıyorum .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.