bu yıl 12. sınıfa geçen, 9 ve 10. sınıfı 76 ortalama ile kapatıp 11. sınıfın sadece %50 sini tamamlayabilmiş (%50 bile olmayabilir) (içimde hırs var ancak çalışmama engel geçerli bahanelerim vardı bkz: cenaze) birisine yaz sürecinde, 12. sınıf içerisinde çalışma düzeni gibi şeyler hakkında ciddi önerebilecekleriniz varsa seve seve dikkate alacağım, teşekkürler |
12. sınıfa geçen birine vereceğiniz en iyi tavsiye nedir?

-
-
Matematik eksiğin varsa hızlıca bitirip hızlan, türkçe için de bol bol paragraf ve deneme çözerek (yanlışlarından bir şeyler öğrenek) çok iyi bir seviyeye getir sayısalcıysan türkçe seni rakiplerinden iyice sıyırır, fen ve sosyal için de konu çalışıp sürekli tekrar yapman lazım. Ayt için de süre sıkıntının olmadığını unutma sorularla uğraşabildiğin kadar uğraş her konunun mantığını anla. Seneye 60-70 arası tyt yle başlarsan çok iyi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuparaFanı -- 6 Haziran 2021; 20:36:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
2021 yks sonuçlarıni bekle dostum.
1)Yığılma olmazsa matematiği yalayıp yut
2) Yığılma olursa sistemin değişmesi için dua et.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Özellikle tyt matematik ve türkçeye aban bunları bitirince 9 10 ve 11 fene bakmaya başlarsın hocam emin ol düzenli çalışırsan çok rahat yetişir sadece her gün çalışman gerek yani arada mola da versen düzenli olmalısın günde 5 6 saat bile versen şu zamanda ilerde ekmeğini yersin
-
Obpni 85 e getir en azından tyt ayt mat kas birde biyoloji ve kimya eğer bunlara çalışırsan karşılığını alırsın biyo ve kimya kolay soruluyor
Zaman varken ayt 70 netin altına düşmeyecek şekilde plan yap. Tyt feni erken çalışıp unutma, geç çalışırım diyip de son aylar 5-10 net için hangi konuyu çalışıyım diye düşünme. Gerisi klasik şeyler matematiği sağlam tut istikrarlı çalış deneme çöz falan.
bana kalırsa önce 11i eksiksiz tamamla aynı zamanda ek olarak tyt türkçe mat ve geometri bakabilirsin. ama sınava hazırlıgın en önemli kısımlarından birisi 11 bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam 11 fiziğim kötü sadece tyt fen şimdi çalışıp aralık gibi falan branş denemesine başlamak çok uçuk bir h3def mi olur benim hedefim 20/20 fen sos.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-288855146
Hocam 11 fiziğim kötü sadece tyt fen şimdi çalışıp aralık gibi falan branş denemesine başlamak çok uçuk bir h3def mi olur benim hedefim 20/20 fen sos.Hocam yazı 11 eksiklerinizi kapatmak ve tyt matematik sağlamlaştırmak için kullanmak en mantıklısı bence. Yaz sonu okul açılması arası tyt fene başlamak daha mantıklı olur gibi. Tabii kendi sınavınız kendi seçimleriniz. Yatırım tavsiyesi değildir.
herkesin çalışma yöntemi farklıdır biri bana bunu özümseterek anlatsın isterdim sınav döneminde. 9-10'u 70 ortalamalarla iki yıl özel okul boostuyla 86 obp yapmış biri olarak şunu da tavsiye verebilirim süreçte en önemli olan şey sağlam bir psikoloji ve disiplin. istersen imzamdan benim sınav maratonuma bakabilirsin.
-
Aralığa gelmeden tytyi bitirme planı yap her gün planda belirlediğinden daha fazla çalış. Bugün başlasan 1 ay ya da 2 ay ders çalışmaya alışma aşaması desek aralık olmadan bitirebilirsin. Bir de esş fizik setlerini kesinlikle satın al. Durumunuz iyi değilse taksit seçeneği var kesinlikle buna değer. Ama tabii ki aldıktan sonra çok gayret vermen gerek.
Bir de bir tane orta seviye yayının ve apoteminin problem fasikülünü al ilk orta seviyeyi çöz sonra apotemiyi ama her gün çöz sakın aksatma. Aynısı paragraf için de geçerli. Hız ve Renk ilk paragraf kitabı için güzel onu tavsiye ederim.
Sayısalsan çok daha önemli bir şey var: Ayt matematik. Eylülden önce kesinlikle başla daha fazla geciktirme. Konuların bitmeyecek ama ocak gibi ayt mat denemesi satın al ve çöz. 10 20 net önemli değil elin alışsın önce. Konuların bittikçe deneme çözmeye alışkın olduğundan çok yükselecek netlerin emin ol.
-
Temelin yoksa tyt feni kısaca tekrar et ve 11.sınıfı tam anlamıyla acele etmeden bitir. 12.sınıf olduğunda tyt + 12.sınıf çalış 11i bitirmiş ol.
11 de eksik bırakma hiç bir şekilde, tyt'yi yazin bitir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X